Jump to content
KemalALKIN

[SUCCESS] DELL LATITUDE E5440 - High Sierra 10.13.2 [UEFI]

Recommended Posts

[SUCCESS] DELL LATITUDE5440 - High Sierra 10.13.2 [uEFI]

 
post-77578-0-43530300-1516801046_thumb.png
 
 

Neler Çalışıyor / Çalışmıyor: (Intel Wifi Problem - I Using ASUS NANO N10 USB WIFI)
Dahili Intel WiFi kablosuz ağ kartı dışında herşey çalışıyor. -

DSDT & SSDT dosyalarındaki ve CLOVER Config.plist dosyasına yaptığı katkılarından / desteğinden dolayı @montezuma abimize teşekkürlerimi borç bilirim.

NOT: Özellikle harici grafik kartı olan NVIDIA GT 720M tamamen devre dışı bırakılmıştır (macOS üzerinde).

Aşağıda vermiş olduğum arşiv dosyasındaki dosyaları ==> EFI ==>> CLOVER ==>>> İçerisinde bulunan uygun yerlere kopyalayıp, yapıştırınız ve tamamen değiştirmiş olunuz; varsayılanlarla. (Klasörlerle ayrıştırdım kolay anlaşılması için.)

 
What Works / Does Not Work: (Intel Wifi Problem - I Using ASUS NANO N10 USB WIFI)
- Everything works except the built-in Intel WiFi wireless network card. -

Thanks to @Montezuma my brother thanks for the contributions / support of DSDT & SSDT files and CLOVER Config.plist file.

NOTE: The NVIDIA GT 720M, specifically the external graphics card, is completely disabled (on MacOS).

The files in the archive file I have given below ==> EFI == >> CLOVER == >>> Copy, paste and completely replace the appropriate places in the archive file; by default. (For easy understanding of parsing by folders.)
 
 
Saygılar;
KemalALKIN
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

After 2018-001 security update I had an issue with graphics (no login screen, can't boot graphics).


I have solved this problem, here is how:
1. Make sure you are running newest clover version on your HDD, contains package from this post (for Dell Latitude E5440)

2. Download LASTEST Lilu kext and intelgraphicsfixup kext, replace old one's with new one's

3. Make 2018-001 security update

 

Hackintosh should boot normally.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, you update the archive with new files ?

Other question: WakeUp and WakeDown are works ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It looks like WakeUp and Sleep doesn't work, screen brightness too.

EDIT: Sometimes system is not booting to, IGPU Busy error

Share this post


Link to post
Share on other sites

You probably need to enable FixHeaders since you updated Clover, it's been moved to a different location. The original Config needs to be updated for this change.

Sleep and power management might not be implemented with NullCPUPOwermanagement.kext in the kexts folder. Remove it and see if it makes any changes.

Brightness patches had not been implemented as well, the boot files is using an old kexts that's stopped working since 10.12.4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know propably how to enable FixHeaders and what have I to edit in config file but,

I have updated all kexts and removed NullCPUPowermanagement.kext, I will check if that helped.

 

List of bugs I have found:

- Brightness doesn't work (removal of NullCPUPowermanagement.kext doesn't helped)

- WakeUp and Sleep doesn't work

- HDMI output doesn't work
- VGA output doesn't work

- Sometimes system is not booting, (IGPU Busy error)

- After clover update, you are unable to boot up system. (stuck on +/- 20% and reboots)

- Touchpad gestures

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×