Jump to content
tonykai

Mojave10.14.2 install issue under E7450 for IGPU driver failed to load

Recommended Posts

Hello guys:

Blow is my laptop configuration :

Type: Dell Latitude E7450 (Clover) Intel Broadwell-U -5th Generation Dell 0HPRCX
CPU: i5-5300U@2.3GHZ
Graphics: Intel HD5500 (128M under win10, 64M under Bios), 1920x1080P
RAMDR3L 1600 16GB
SSD:256G
Audio: Realtek @intel High Definition Audio Controller
network: Inter Ethernet connection 1218-LM 
wirlessell :Wireless 1560 802.11ac
Bluetooth:W1560 Bluetooth 4.0 LE
Bios: A20 version (UEFI boot)

 

 I've recently installed Mojave 10.14.2 on my E7450, but I'm having a few problems need your help .

 

1, IGPU Graphics driver  failed to load  and HD 5500 Graphics RAM size is only showed 7M under MacOS Mojave

    i attached error pic 

 

2,When click 'sleeping' button under Mojave system tools , system haven't anything response.

 

by the way:

There are blow these files under Kexts folder :

AirportBrcmFixup.kext

AppleHDADisabler.kext

ApplePS2SmartTouchPad.kext

BrcmFirmwareData.kext

BrcmPatchRAM2.kext

FakePCIID.kext

FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext

FakeSMC.kext

IntelMausiEthernet.kext

Lilu.kext

NullCPUPowerManagement.kext

IntelGraphicsDVMTFixup.kext

USBInjectAll.kext

VoodooHDA.kext

VoodooPS2Controller.kext

WhateverGreen.kext

 

Thanks

BR

Kai

 

 

 

 

 

 

config.zip

IMG_20190116_134539.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, tonykai said:

2,When click 'sleeping' button under Mojave system tools , system haven't anything response.

 

by the way:

There are blow these files under Kexts folder :

AirportBrcmFixup.kext

AppleHDADisabler.kext

ApplePS2SmartTouchPad.kext

BrcmFirmwareData.kext

BrcmPatchRAM2.kext

FakePCIID.kext

FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext

FakeSMC.kext

IntelMausiEthernet.kext

Lilu.kext

NullCPUPowerManagement.kext

IntelGraphicsDVMTFixup.kext

USBInjectAll.kext

VoodooHDA.kext

VoodooPS2Controller.kext

WhateverGreen.kext

This is too much stuff... ;) I would suggest the following...

 

AirportBrcmFixup.kext --> ok

AppleHDADisabler.kext remove, use AppleALC.kext instead, use bootarg "alcid=layout-id" (your may find your correct layout-id here)

ApplePS2SmartTouchPad.kext maybe removed, since you are using VooDooPS2controller.kext

BrcmFirmwareData.kext --> ok

BrcmPatchRAM2.kext --> remove clover folder and install it to S/L/E

FakePCIID.kext --> remove from clover folder and install it to S/L/E

FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext --> ok

FakeSMC.kext --> ok

IntelMausiEthernet.kext --> ok

Lilu.kext --> check version, should be 1.3.1

NullCPUPowerManagement.kext --> remove, enable CPU power management in clover config.plist 

IntelGraphicsDVMTFixup.kext --> remove, this job is now done by Whatevergreen.kext

USBInjectAll.kext --> ok

VoodooHDA.kext --> remove, use AppleALC.kext instead

VoodooPS2Controller.kext --> ok

WhateverGreen.kext --> check version, should be 1.2.6

 

And, add those CPU related kexts from FakeSMC... (I'll mark them in the following list)

 

Well, your clover folder should then look like...

The purple ones have to be added.

 

AirportBrcmFixup.kext

AppleALC.kext --> latest version

BrcmFirmwareData.kext

FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext

FakeSMC.kext

FakeSMC_ACPISensors.kext

FakeSMC_CPUSensors.kext

FakeSMC_GPUSensors.kext

FakeSMC_LPCSensors.kext

FakeSMC_SMMSensors.kext

IntelMausiEthernet.kext

Lilu.kext

USBInjectAll.kext

VoodooPS2Controller.kext

WhateverGreen.kext

 

Do not forget to install FakePCIID.kext BrcmPatchRAM2.kext into S/L/E.

 

To enable native CPUPM search for "AppleIntelCPUPM" in your "config.plist" and change it from "false" to "true" .. should be then look like this...

 

184955013_Bildschirmfoto2019-01-16um09_20_57.png.b90dd14db8fdb02e3f592dcd9f41750b.png

 

I hope, this helps! :) Since I'm new on supporting hackintosh... I'm open for criticism from our forum elite. ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, eC//FrEaK said:

To enable native CPUPM search for "AppleIntelCPUPM" in your "config.plist" and change it from "false" to "true" .. should be then look like this...

No, that's the AICPUPM patch for Sandy Bridge and Ivy Bridge laptops; useless for anything else.

 

OP would be well advised to tune his configuration with Clover Configurator app rather than a text editor...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear eC//FrEak ,

According your provide mothed , i adjust these kext files which files under Other folder and  move FakePCIID.kext & BrcmPatchRAM2.kext this two files  into S/L/E folder, and To enable "AppleIntelCPUPM" in my "config.plist" and change it from "false" to "true" . 

 

then i reboot macOS , system is still show error info for 'IGPU Graphics driver failed to load ', i attached error pic .

for ' use bootarg "alcid=layout-id" this step : i don't know that where can i to do it , if i do it in 'config.plist' ,isn't it ?.

 

By the way ,

 

i try use new files for config.plist  file and Kexts folder and acpi folder which come from Exx50_Mojave ( mothed which come from @Jake Lo ), but issue is still exist .

IMG_20190117_011209.thumb.jpg.8df7a3db08204199c68f99224f177297.jpg

 

BR

Kai

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Jake Lo,

 

According your suggestion, i have been installed this script tools in my laptop , and run command 'gen_debug -u' to update script to version 4.3.3 .

attach file is my debug files with txt format .

 

Please help me check it .😊

By the way ,

EFI.zip is my current EFI config files (according mothed from @eC//FrEak).

 

Thanks 

BR

Kai

 

IMG_20190117_140950_2.jpg

debug_28809.zip

EFI.zip

IMG_20190117_013506.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

you won't get graphics acceleration if you're using ig-platform-id = 0x12345678

replace with my files and then post new debug file

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear JakE Lo,

 

According your suggestion , i delete config.list file and the whole folders for ACPI and kexts under Clover folder, then copy these file and folders which come from Exx50_Mojave.zip , and copy these three files (BrcomFirmwareRepo.kext ,BrcomPatchRAM2.kext,DisableTurboBoostBattery.kext) to S/L/E folder , finally i reboot laptop .

 

Now system is always show 'Busy  Timeout  60s IGPU', and i waited 10 minutes,it still can't go to Mojave system .IMG_20190117_154733.thumb.jpg.9c94cf5102f2b32987ffc7f24f80f8c7.jpg

 

Attached is error pic .

 

BR

Kai

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Jake Lo,

 

My laptop Bios version is A20 (the lastest), i don't know if Mojave 10.14.2 support this Bios version .

Are you need me degrade to A19 version for E7450 bios?

 

BR

Kai

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...