Jump to content
tonykai

Mojave10.14.2 install issue under E7450 for IGPU driver failed to load

Recommended Posts

At Clover gui, press O to get to Options.

Go down to Graphics Injector and select it

Select FakeID or platform-id and change it to 0x12345678

Hit ESC to get back to the main menu

See if you could boot with that

If you can get to the desktop, make sure to run repair permissions and rebuild cache. Reboot normally.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Jake Lo ,

 

According your suggestion , I select FakeID and change value to 0x12345678 under clover interface for Graphics option   ,then click return to the main menu ,then boot macOS , finally , system code is always stayed for 'IOConsoleUsers:gIOScreenLockState 3 bs 0,now 0, sm 0x0 ' . I waited 10 minutes , system can't still go to MacOS login interface. select  platform-id   and change value to 0x12345678, The issue is same .

 

By the way , for epair permissions and rebuild cache , if i can use Kext Utility app to do it ?

 

Attached files are error info pic and current my laptop configration info under Bios .

 

IMG_20190118_134555_2.jpg

 

Bios_E7450_1.jpg

 

Bios_E7450_2.jpg

 

BR

Kai

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Jake Lo,

 

I had been  complete modify dvmt value according your post .(  setup_var 0x15b 0x3   and  setup_var 0x15c 0x3)

then i re-install macOS Mojave 14.3, then paste files from Exx50_Mojave.zip into CLOVER folder .

finally , the same problem is still exist for show busy timeout  'IGPU' in boot process.

i try press O to get to Options under  Clover gui,then enable Graphics Injector and Select platform-id and change it to 0x12345678,  the same problem is still exist.

 

So please help me give a whole ‘EFI’ folder files .

BR

Kai

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Jake Lo ,

 

Legacy option Roms is enable for my bios configuration, and Secure Boot is Disabled. 

So i hope you can give me a whole ‘EFI’ folder files for E7450.

 

BR

Kai

 

Bios_E7450_3.jpg

Bios_E7450_4.jpg

Bios_E7450_5.jpg

Bios_E7450_6.jpg

Bios_E7450_7.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

The files I linked is not BIOS version dependent. First set your BIOS to Load Defaults. Apply it.

Now go back and set the BIOS to UEFI/AHCI/Legacy Option ROMs enable, Secure boot Disabled

Remove the OSX Boot Options and create a new one if necessary.

Upgrade to latest Clover, v4910 at the moment.

 

Use the following settings when installing Clover

Install for UEFI booting only

Install Clover in the ESP

Drivers64UEFI\DataHubDxe-64

Drivers64UEFI\FSInject-64

Drivers64UEFI\SMCHelper-64

Drivers64UEFI\ApfsDriverLoader-64

Drivers64UEFI\AptioMemoryFix-64

Drivers64UEFI\PartitionDxe-64

Add to Drivers64UEFI\HFSPlus.efi (Not included in Clover installer)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Jake Lo ,

 

According your suggestion ,

At frist i set my laptop BIOS to Load Defaults and apply it , then set the BIOS to UEFI/AHCI/Legacy Option ROMs enable and Secure boot Disabled , create a new Boot Options for MacOS.

 

then i completed update MacOs Mojave from 10.14.1 to 10.14.4 after use my original EFI files enter MacOS.

then update Clover boot system from v4862 to v4910 .(Note : if i select PartitionDxe-64 option in process of install clover_v2.4k_r4910.pkg ,  Clover install will be fail .)

 

then i reboot MacOS  , I completed to redownload Exx50_Mojave.zip file and unzip it .

then i use these files which is under Exx50_Mojave folder to replace original files under current EFI folder and copy this three files (BrcmFirmwareRepo.kext ,BrcmPatchRam2.kext,DisableTurboBoostBattery.kext ) to \library\extensions\ . then  use Kext Utility to refresh cache .

 

Finally ,i reboot MacOS , System will still show error information to me for busy timeout(0) 60s :IGPU .

 

Then i reboot laptop ,then enter Clover option menu ,then select Graphics Injector interface -> select InjectIntel and change value to 0x12345678 for FakeID , then click return to the main menu ,then boot macOS , finally , system is still show error information .

 

I attached some pictures and clover.zip which is after  replace original files under current EFI folder via use Exx50_Mojave folder give you for reference.

 

You can download clover.zip via click the below link.

https://mega.nz/#!DMUh1CbY!ATgbn7zdOSn-YcPs2ZqXSVfBTi-0licifkZLxdlUWE8

 

BR

Kai

 

IMG_20190413_110807.jpg

IMG_20190413_100954.jpg

HD5500.jpg

IMG_20190413_110644.jpg

IMG_20190413_110854.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Jake Lo ,

 

According your suggestion, I  enter MacOS via usb flash disk boot . then copy these two kexts (lilu.kext and Whatevergreen.kext ) into /EFI/Clover/kexts/Other folder.then run two commands "  sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /" and "sudo touch /Library/Extensions && sudo kextcache -u /" under terminal windows for refresh cache .

 

finally , i reboot my loptop and remove usb flash disk , but System will still show error information to me for busy timeout(0) 60s :IGPU .

below is error information picture .

 

by the way ,

I attached the last clover.zip file which is after  replace original files under current EFI folder via use Exx50_Mojave folder give you for reference.

You can download clover.zip via click the below link.

https://mega.nz/#!SNEEAQBD!Mqp5niflQIUTAZ-wSX_3scgZv7cTBZKFPNc0jUMhhrQ

 

If you would like remote my this laptop to survey this trouble via termviewer ? 

 

Current i can't enter MacOS via use Exx50_Mojave.zip boot file , but i can enter MacOS via usb flash disk.

 

 

Appreciate your reply .

 

BR

Kai

 

IMG_20190414_011630.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you get full graphics acceleration using the USB installer?

post the clover folder from the USB installer

Holy Moly, you've been at this since January?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...