Jump to content
AjAlberto

E6530 Mojave 10.14.4 random freezes

Recommended Posts

Setting kexts injection to "Detect" is fine. The question is: do you know what this does/do you know how kext injecton works?

 

Hence the need to know where you placed FakeSMC... Did you install any kexts in /L/E?

Share this post


Link to post
Share on other sites

fakesmc is also in efi. only codec commander, fakepciid, and brcmfirmware+brcmpatch installed to LE.

 

The above kexts are installed to /efi/clover/kexts/other

 

1260639120_Kpernyfot2019-05-06-13_23_49.png.088a4d730816a550bf2e8de98006fb9b.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, so you're caching some kexts from /L/E and injecting most add-on kexts from Clover E/C/k/O. You should probably cache all your add-on kexts from /L/E, knowing that you can then keep exising kexts in Clover's Other folder and set kext injection to "Detect". In that mode, Clover only injects kexts if FakeSMC is not in /L/E.

 

You appear to run audio with AppleALC so get rid of that AppleHDA-IDT kext you've installed in /L/E.

 

Once you've copied all your kexts to /L/E, repair permissions and rebuild your cache.

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

okay now I have copied all of the kexts from /e/c/k/o to /l/e, then removed fakesmc with its plugins from /e/c/k/o, modified config.plist with clover configurator to kext injection to detect then with the kext utility.app I have repaired permissions and rebuilt cache, then restarted.

 

Now the same thing happens, dvd-player app immediately crashes, iTunes drm content gives sound with green screen, also in safari not working.

 

I got noticable performance improvement in ui after changing kexts load from inject to cache(or it is just some illusion).

 

Generated a new debug, attached below.

debug_1585.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you're using latest Lilu + WEG, you don't need to set "Inject Intel" + "ig-platform-id 0x01660003" in Clover->Graphics section.

Also, remove Drop OEM SSDT from ACPI section.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've no idea then. Nothing looks wrong on the Clover setup. That leaves the question of a full vanilla installation or not...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...