Jump to content
crc-error404

[07/18/2011] - D630 BIOS rework

Recommended Posts

So guys... because of D430 Bios which really good works i was also modding the D630 Bios too.

 

!!! WARNING - THERE ARE DIFFERENT BIOSES FOR NVIDIA AND INTEL - BE SURE YOU FLASH THE RIGHT BIOS BEFORE SOMETHING GOES WRONG !!!

 

Recover must be afaik the same like D430

 

Please try the recover function before flashing a modded bios

 

 

 

Changelog:

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

v. 0.3

 

insert latest DSDT from EDP 2.1 built

 

added D630-INTEL BIOS

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

v. 0.2

 

insert latest DSDT from 1.9 built (credits to simeonoff)

 

added D630-INTEL BIOS

 

added D630-NVIDIA BIOS

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

v. 0.1

 

insert latest DSDT from 1.6 RC1 built

 

added D630-GMA BIOS

 

added D630-NVIDIA BIOS

 

changed splashscreen to new apple logo with black background

 

insert SLIC 2.1 for Windows 7 / Vista

 

changed Version from A17 to OSX :D

 

delete branding

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

DOWNLOAD BIOS FROM WIKI HERE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah i forgot to mention, it is the intel version. Btw phoenix bios editor refuses to open the rom file, extracted from the bios autoinstaller with switch -writeromfile. Do you know if that is something that can be overcome? And again thanks for all the effort you guys put into it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry...

 

PhoenixBiosEditor won't work with those Dell Bioses... Dell have crypted their Bioses and PBE can't decrypt it.

 

So one of the possibilities is making changes in Hex-Editor (like i did) or something else which i don't know.

 

If u find a solution - please contact me :D

 

cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have D630 NVIDIA OSX 6.7 installed partition 1

 

Tried the bios, it took, but system was inoperable, could not get anything to load.

Set original Dell bios 17 and everything works fine

 

I have:

Sleep

Wireless

USB

Dual Monitor

--No Two Finger Scrolling, can't figure that one out at all.

 

CPU fan seems to be going constantly, not sure how to address that.

 

Bottom line, the only thing I saw with the Bios was the Apple Logo and so I wonder if there is any other improvement in there, and why it doesn't work for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joemax, I get the same results, I had to restore A17 for everything to function again, the only OS that worked was DOS, and that was just to flash the bios back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...