Jump to content

Recommended Posts

I've sent patched files so check with those.

 

 

Hi, 

Now is working pretty good for me, except for the normal thing, like Card reader and the wifi...

 

Your help was powerful, for me thank's again.

hi all,

looks like the 1600x900 resolution was fixed with the patched.

can you share the file and do you use all the dsdt from bootpack or remove the dsdt?

i've the exact same problem... :(

 

thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok... 
so i've tried the device-properties string, and it works!!! woaaa.. :)
QE/CI is working.

but i still need to remove the DSDT from bootpack.
i'll supply my configuration to the request topic.

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great,

7f0000000100000001000000730000000200000002010c00d041030a000000000101060000027fff04002c0000004100410050004c002c00690067002d0070006c006100740066006f0072006d002d006900640000000800000004006601140000006800640061002d0067006600780000000d0000006f6e626f6172642d31

 

works for me !

 

My one is Lenovo T430 , feel free to contact me :chencxf12369 at gmail dot com

I installed 2 OS, one in external USB, another one in logical partition together with Windows 7 and another one Linux OS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great,

7f0000000100000001000000730000000200000002010c00d041030a000000000101060000027fff04002c0000004100410050004c002c00690067002d0070006c006100740066006f0072006d002d006900640000000800000004006601140000006800640061002d0067006600780000000d0000006f6e626f6172642d31

 

works for me !

 

My one is Lenovo T430 , feel free to contact me :chencxf12369 at gmail dot com

I installed 2 OS, one in external USB, another one in logical partition together with Windows 7 and another one Linux OS.

Hi all,

basically the device-properties supplied was to set the platform-id to 0166-0004. in my T430 2349-A17, it's the only platform-id that gives proper resolution for my screen (1600x900).

the platform-id can be set using device-properties in org.chameleon.Boot.plist OR through DSDT edit. downside for using that platform-id is that we're limited to internal-screen (LVDS) only.

 

Now, I use platform-id 0166-0003 and make an edit to AppleIntelFramebufferCapri.kext that supposed to be in folder S/L/E. With that edit, i can use internal monitor (LVDS) and eksternal monitor that driven through mini display port.

i successfully use my DELL U2412M together with the internal screen (LVDS).

And I also successfully tried to use my old CRT monitor together with internal screen (LVDS).

both were using proper mini display port adapter.

(mini display port to DVI adapter and mini display port to VGA adapter)

 

attached is the file that i used. hope useful for T430 user.

 

note: in the Graphics/Display (System Information), the Device ID and revsion ID will always show 0166 0009,

 even when we set the platform-id with different number. don't know why :)

AppleIntelFramebufferCapri.kext.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Can anyone help me with the same issue (high res T430).  Ive tried adding the above kext into my S/L/E folder but I still can't boot into a working desktop without running in safe mode.  Do I need to make any other modifications?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Can anyone help me with the same issue (high res T430).  Ive tried adding the above kext into my S/L/E folder but I still can't boot into a working desktop without running in safe mode.  Do I need to make any other modifications?

Hi Tonyburn,

1. which kext?

2. you need to set the platform-id, either in org.chameleon.boot.plist or in your DSDT.

    attach is my org.chameleon.boot.plist which use above AppleIntelFrameBufferCapri.kext.

3. ensure to rebuild the kernel cache.

org.chameleon.Boot.plist.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks ucupsz, that was lots of help.

 

Yes I was using your kext but I had multiple other failings.  This includes initially installing in safe mode, problems with the bootloader (as myhack would not run fully in safe mode).  Then of course I was trying to use Mavericks whereas really I should have stuck with ML.

 

In the end I recreated a ML installer with myhack and the kexts provided on the site here for T430, then I added your kext and the device string you use into the org.chameleon.boot.plist file.  I've only just completed a working install and now to check what does/does not work and performance test.

 

Are there any outstanding known problems like sleep/sound etc?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks ucupsz, that was lots of help.

 

Yes I was using your kext but I had multiple other failings.  This includes initially installing in safe mode, problems with the bootloader (as myhack would not run fully in safe mode).  Then of course I was trying to use Mavericks whereas really I should have stuck with ML.

 

In the end I recreated a ML installer with myhack and the kexts provided on the site here for T430, then I added your kext and the device string you use into the org.chameleon.boot.plist file.  I've only just completed a working install and now to check what does/does not work and performance test.

 

Are there any outstanding known problems like sleep/sound etc?

on my T430:

- sound is working using AppleHDA.kext, check this post: https://osxlatitude.com/index.php?/topic/1946-complete-applehda-patching-guide/page-5&do=findComment&comment=23794

- sleep is working fine. the only issue is that after sleep i've known so far, it won't recognize any devices plugged into USB port.

- usb3 works with GeneralUSBXHCI.kext. but from 2 usb 3 ports, only one works as superspeed (up ot 5Gb/s) and hi-speed mode, the other one only works in hi-speed mode.

- keyboard, touchpad, and the red dot on keyboard works.

  the fn key works:

   - to wake-up from sleep as in windows

   - fn+F4 for sleep

   - fn+F10-12 for multimedia/itunes control

   - fn+P and fn+K for brightness control

   - PrtSc for activate-deactivate touchpad, handy when typing works.

- for power management of CPU and GPU, i follow thread on other forum.

note: i use old bios (from year 2012) as it's the only one that has whitelist removed.

Extra_T430_2349A17.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi ucupsz

 

have you already tried  to enable VGA port by editing AppleFrameBufferCapri? Your mini DisplayPort  out works?

 

Where you can find the modded BIOS? Can you post the info/versions of your bios and UEFI, because I know that SecureEFI bios is unlockable only by external HW programmer and this thing is very interesting because if there is an old version moddable there is a hope to replace the WIFI card with a broadcom/Airport compatible model.

 

If you have bluetooth on you're T430/T430s, i've modded the IOBluetoothFamily kext for enable the integrated module.

IOBluetoothFamily.kext.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi all

 

i'm now able to use external monitor through the miniDP after patching AppleFrameBufferCapri with this ID and using a patched DSDT with intel injection for platform 3

 

0000000: 0503 0000 0200 0000 3002 0000  ........0...(LVDS)

000000c: 0205 0000 0004 0000 0704 0000  ............(DP)

0000018: 0304 0000 0004 0000 8100 0000  ............(DP)

0000024: 0406 0000 0004 0000 8100 0000  ............(DP)

 

I've tried to patch VGA output but system hang in a kernel panic due error in intel driver, reading in other thread seems the VGA support is missing in this Framebuffer.

 

Note:The DSDT attached has AppleHDA already patched for ALC269 if you want use a patched AppleHDA and the properly IOAudioFamily

 

T430s_FB_Patched_DSDT_platform3.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...