Jump to content
Syonagar

Dell Vostro 5568 - Sierra / High Sierra

Recommended Posts

"(2) Install Clover with following config, add appropriate bootpack below

Install for UEFI booting only

Install Clover in the ESP

Drivers64UEFI\OsxAptioFixDrv-64"

 

Where do i install it? into my VM?

i didn't really understand what I need to do here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I figured it out. I needed to install clover into the EFI partition of the bootable installer high Sierra usb with this additions

nstall for UEFI booting only

Install Clover in the ESP

Drivers64UEFI\OsxAptioFixDrv-64 

 

Which I now did. But it is still doesn’t work 

if I try to run the installation from the boot menu it shows the Apple logo for a few seconds and than restarts.

so I tried to run it with -v debug=0x100

and this is what I get.

I think that the version of the high Sierra installation is 10.13.6 (downloaded it with the high Sierra patcher tool) should I try to use 10.13.0? Or it has nothing to do with the version?

90A47716-0B91-4FDE-91EF-77E215F8801A.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, looks like it's the Clover loader issue.

What BIOS version are you running?

Did you set the BIOS to load Defaults, apply and then set it to?

UEFI, AHCI, Legacy Option ROMs disabled, Secure Boot Disabled, wake on LAN disabled

Reboot to Clover, press F4 at the GUI.

Now compress and attach the Clover folder here for review.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bios version was 1.0.7 so I updated to 1.3.0

now all the settings you wrote are set in bios.

about pressing F4 do you mean in the clover boot menu? Because nothing happens when I press F4.

so after confirming this settings when I try to run the install it freezes here:

 

FC9A1F9F-083D-4E0E-BF56-0602B109145B.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did as you said but now I don’t have the install option anymore.

Edit: also tried to change the scan value to auto(as you can see in the second photo), now I have more options but still no install option.

 

BF5C0A5A-EBA0-438D-87B2-48A5DE2B90C8.jpeg

C64E144C-9CC6-4C27-8166-1C3C67638B0C.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Jake Lo said:

Add HFSPlus.efi to /EFI/Clover/drivers64UEFI

or remove VBoxHfs from disabled drivers in Config file

Ok so I did copy the file and now it restart after about 60% of the boot process (I see Apple logo and the line is about 60%full).

this is what I get now.

 

5CF81A49-0BFE-4B63-A0D9-AC514FADE6CC.jpeg

I made a slow motion video with my phone and tried to make a screenshot of the boot process right before the list you see in the first photo, it’s quite blurry but I hope it can help.

3EFC4A59-CBEC-49A9-8EC7-B7018729EE4D.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pressing F4 extracts DSDT/SSDT files to /EFI/Clover/ACPI/Origin in the background, so you won't see anything going on.

The screenshot above seems to point to graphics error.

Check your Origin folder, if you see files then compress and attach the Clover folder here

If Origin is empty or not current (as in today's date) then empty the folder, reboot to Clover GUI, press F4

Now compress and attach the Clover folder 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...