Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'first'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • OSXLatitude
    • Announcements & News
    • Feedback
    • The Archive
    • Team blogs
  • OS X Installation Guides
    • Asus
    • Acer
    • Dell
    • HP
    • Samsung
    • Lenovo
    • Gigabyte
    • Toshiba
    • Others
  • Help and Support
    • FAQs & Tutorials
    • Dell Systems
    • Acer Systems
    • Asus Systems
    • HP Systems
    • Lenovo systems
    • Samsung Systems
    • Toshiba systems
    • Intel-based Systems
    • AMD-based Systems
    • Software matters or issues
    • macOS previews (dev & public beta)
  • Technical Information, Projects and other Research & Development,
    • Hardware technical information
    • Projects
    • Other Research
    • Compatibility Query
  • Linux & ChromeOS
    • ChromeOS
  • E.D.P (Limited Read-Only access)
    • About EDP
    • Issues and bugs
    • Models under research for EDP
    • EDP Development

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Twitter


FaceBook


GitHub


Location


Interests

Found 1 result

  1. First post, long time wannabe hackintosher. Recently I've picked up a Samsung NP900X4D-A03CA laptop, which looks promisingly similar to the NP900X4C/X3C models. i5-3317U and similar (if not same?) BIOS's. First, I'd like to take time in advance to thank anyone willing to lend a hand Second, I've done a hackintosh install before using Hazard's Intel/AMD SSE2/3 distrobution, and although it wasn't pretty, I managed to hack away at it until it was fully functioning on an AMD Athlon II X2 240 processor. Fun times. Third, I'm definitely willing to provide logs, DSDT's, SSDT's, etc, etc. with a little guidance. No, there's not a working anything installation as I'm trying to make this soley an OSX machine, but I can definitely hop into a bootable Linux distribution of anyone's choosing should it assist us in pulling DSDT's or other ACPI data from the mobo. So, without further ado, here's the specs: Problem I've having is getting it to boot without the black screen Intel HD4000 problem. Here's what I've tried so far: Originally I started with Niresh's 10.9.2 customized ISO meant for both Intel and AMD systems, and it worked OK for the installation part. No boot flags required immediately from the get go, just pop the DVD into my external USB DVD Drive, USB 2 or 3 port works fine, boot up, install with default options. The problem is upon reboot, it hangs unless I use the GraphicsEnabler=No flag, and then it doesn't hang, but gets stuck at a black screen, probably trying to display over the micro-HDMI port. (I have ordered a micro-HDMI to HDMI adapter to help troubleshoot this.) I went back at least 8 times, selecting different SMBIOS.plist files, none of which helped in any way, and eventually booted into single user mode -s and was able to run their grafix backup all script to clean all the Intel kext files out. After that, I managed to get it to boot and login, although I had to do so as root because it skipped the initial setup screen...? Anywho, since then I attempted to use EDP, which failed because of other kexts already loaded from Niresh's, so I figured as I have a half-baked install, why not use it to download legit Mavericks and run myHack? Plug in USB for formatting, kernel panic! Needless to say, I ended up creating a myHack USB Installer at work on their Mac's, and used the NP900X4C compatibility pack from OSXLatitude, including your handy guide. Problem there is the installer would also boot to a black screen unless I used -x safe mode flag. (Yes, I did try the GraphicsEnabler=No/Yes and the IGPEnabler=No/Yes flags just for the giggles, neither of which helped.) I went ahead and installed it from -x safe mode flag boot, and selected the "/Extra" Kexts folder bootpack for the NP900X4C but upon reboot, it would start up, seem normal in verbose mode (no abnormal errors) until Mr. DSMOS arrives which is when it finishes booting and bingo bango! Black Screen. I have also tried the IGPlatformId=xxxxxxxx and IGPEnabler=Yes flags, they're not seeming to do anything different. I seem to be in the same pickle as this guy's thread and would love any assistance or insight's into my sillyness. According to the information @Stanislav was able to provide, the Samsung 900X3C/900X3D/900X4C/900X4D models all share the same motherboard, so technically speaking they should all be able to use the same bookpack or DSDT files, yes? (assuming the processors are all i5-3317U's as well) Anywho, I'll await patiently and see if we get anywhere, and do have Mac's at work I can use to keep making hackintosh installation USB's. Many thanks, Erik
×
×
  • Create New...