Jump to content

Dell Latitude 7480 (Skylake): OpenCore 0.6.4 / upgrading Catalina to Big Sur


Go to solution Solved by Jake Lo,

Recommended Posts

Hello I need support,
I want to switch to Big Sur and currently have Catalina running with Clover 5119.
Everything is running and stable.
So switched to OC 0.6.4 and still using Catalina until everything works.
Have adjusted the config.plist as far as I could and so was able to enable the sound. I used the OC configuration from catmater as a template.
I changed the CPU to Skylake and the GPU to HD 520.
Unfortunately I also have the problem with the missing brightness control. I could not fix this with the 7480_BriteNessFn.zip.

 

Remains healthy

 

EFI.zip

Link to post
Share on other sites

Hello Jake Lo,

Thanks for your tip, but the adjustment did not change anything. How can I create more information so you can help me?

SSDT-PNLF.aml.zip

i only took the aml files that were present in my clover configuration (left). In the version of catmater other files are included. Is this significant? (right)

 

1819877611_MeineVersion.png.1eaa71f48a8461d123f9df90f2bf6db0.png183089297_catmatVersion.png.292457f097d761318a9b5486f161b49c.png

Link to post
Share on other sites

Work well!!!

The year starts happily

 

Thank you very much for your great job.

I use Karabiner and your configuration for F11 F12 to dim the Display. This ist working with OC again.

Now the the "Windows" Key and the "Alt" Key was swapped and the and the "^" Key and "<" Key was swapped to. 

What are the name for this key's? I can't find that in Karabiner.

Can i update to Big Sur now?

 

Wish you a happy new year too

Link to post
Share on other sites

Hello,
have dabbled a bit in carabiner and rearranged the theme with the buttons for my needs.

After the conversion to OC, everything now runs as it should.
Thanks again for your help
Have now tried to update to Big Sur.
The result is the black screen with the white apple. (Even after hours no other picture)
I created a USB-Sitck with Catalina and copied the OC-EFI from here. Then i installed a new SSD and installed Catalina from this stick. Runs.

But no update to Big Sur is possible from here either.

Now I created a USB stick with Big Sur, copied the same OC-EFI folder into it. Also with this the installation is not possible.

What am I doing wrong?

 

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...