Jump to content
sjrichrdsn

Dell Latitude E6220 Install Issues

Recommended Posts

Hi all,

 

I have a Dell Inspiron E6220 (infact two-I'm only trying to install on one though), which are both:

  • Intel Core i5 2520 2.5GHZ CPU
  • 4GB Ram
  • Seagate Momentus Thin 7200RPM 250GB HDD
  • Intel HD Graphics

 

I have two USBs: a unifail 10.8, and a myHack 10.8, both with the OSX ML from the Mac App Store (on a Mac).

 

When I try to boot up the install, it goes to the Apple screen, the spinning wheel, and then freezes on the spinning wheel and doesn't do anything. This is the same for both USBs (and both laptops). 

 

I read somewhere that someone was only able to boot with -f, I tried this on the myHack USB and it still didn't work, but when I tried the unifail, it did work.

 

I was able to get everything ready for installation, and start the installation, until about halfway through the installation the screen just turns full white, with a small grey box. I am pretty sure that the computer completes the installation, and then it reboots back to the unifail USB (I'm not sure about this). Picture of screen: http://puu.sh/4otRE.jpg

 

The computer reboots, and then comes back to the unifail screen on the USB.

 

So now I try to get into the Macintosh HD, and no luck.

 

I try with -f on both USBs and still no luck (it freezes on spinning wheel again).

 

How can I fix this?

 

 

Some errors near the end I can see: (in -v boot Verbose mode)

Bootcachecontrol: Unable to open /var/db/Bootcache.playlist: 2 No such file or directory
Bootcachecontrol: Unable to open /var/db/Bootcaches/PreheatedUser/Merged.playlist: 2 No such file or directory
Bootcachecontrol: Unable to open /var/db/Bootcaches/PreheatedUser/Login.playlist: 2 No such file or directory

Gets stuck on:

AppleIntelE1000e: Ethernet address 24:b6:restofaddress

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

I have a Dell Inspiron E6220 (infact two-I'm only trying to install on one though), which are both:

  • Intel Core i5 2520 2.5GHZ CPU
  • 4GB Ram
  • Seagate Momentus Thin 7200RPM 250GB HDD
  • Intel HD Graphics

 

I have two USBs: a unifail 10.8, and a myHack 10.8, both with the OSX ML from the Mac App Store (on a Mac).

 

When I try to boot up the install, it goes to the Apple screen, the spinning wheel, and then freezes on the spinning wheel and doesn't do anything. This is the same for both USBs (and both laptops). 

 

I read somewhere that someone was only able to boot with -f, I tried this on the myHack USB and it still didn't work, but when I tried the unifail, it did work.

 

I was able to get everything ready for installation, and start the installation, until about halfway through the installation the screen just turns full white, with a small grey box. I am pretty sure that the computer completes the installation, and then it reboots back to the unifail USB (I'm not sure about this). Picture of screen: http://puu.sh/4otRE.jpg

 

The computer reboots, and then comes back to the unifail screen on the USB.

 

So now I try to get into the Macintosh HD, and no luck.

 

I try with -f on both USBs and still no luck (it freezes on spinning wheel again).

 

How can I fix this?

 

 

Some errors near the end I can see: (in -v boot Verbose mode)

Bootcachecontrol: Unable to open /var/db/Bootcache.playlist: 2 No such file or directory
Bootcachecontrol: Unable to open /var/db/Bootcaches/PreheatedUser/Merged.playlist: 2 No such file or directory
Bootcachecontrol: Unable to open /var/db/Bootcaches/PreheatedUser/Login.playlist: 2 No such file or directory

Gets stuck on:

AppleIntelE1000e: Ethernet address 24:b6:restofaddress

Thanks

Looks like video might not be loading?

Which boot pack did you use on the myHack USB Installer?

See if you could follow this thread, it'll work well using the attached boot pack. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like video might not be loading?

Which boot pack did you use on the myHack USB Installer?

See if you could follow this thread, it'll work well using the attached boot pack. 

Thanks very much. Put your \Extra folder on the USB instead of the default myHack \Extra folder...

Got much further than I was, and I reinstalled the OS X, and it worked perfectly. Then I reboot the computer, and booted of the USB and it was good.

 

Installed the EDP package

 

Only issue now is that I still cannot boot straight up without a USB,

 

Thanks for the help so far though!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks very much. Put your \Extra folder on the USB instead of the default myHack \Extra folder...

Got much further than I was, and I reinstalled the OS X, and it worked perfectly. Then I reboot the computer, and booted of the USB and it was good.

 

Installed the EDP package

 

Only issue now is that I still cannot boot straight up without a USB,

 

Thanks for the help so far though!

Launch myHack, select Install Chameleon, point it to your OSX drive. This should fix your boot issue from Hard disk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...