Jump to content
PayPal donations: [email protected] ×
Bobert01

Just bought Dell M4300

Recommended Posts

hi guys an girls

 

im going bonkers here now as its not working...

 

im on a Dell Precision M4300

3GB Ram

2.4Gh'z

500GB HDD - 2 MBR partitions of exactly half the drive

 

1 for win 7 hp and 1 for osx

 

i have looked about but none has posted how they have booted the installer up

 

i have read that people say or believe this: "The M4300 really is like a D830 with a more professional GPU; that's about the only difference. So, easy and nice Hackintosh with the right CPU."

 

etc

 

but i cannot get to the installer screen with mavericks 10.9 app store. i dont mind trying 10.8.x tho ill try that and post back mean time can others help me out abit ?? where am i going wrong

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest bobert

well there is a bootpack here http://www.osxlatitude.com/edp/compatibility/ since you have an mbr partition you will need an mbr patch for your installer also. and a mac to create said installer. http://www.osxlatitude.com/edp/documentation/

i have the boot pack an i know how to create the installer, the installer is made i just need to know the working boot commands ive tried just -v or a combo of -x -f -v but it all halts in the same place... should i just try a guid install and not mbr ? as i patche the mbr myself before an i think i got it from osx86.net

 

thank you for your help tho id like to see if i can get osx mav on it .

 

a HA ! just to edit i had EDP not the boot pack apologies i thought edp was the boot pack but you need to go to compatibility and scroll to your machine and click on the green/white arrows of either 10.6 10.7 10.8 or 10.9 that you want.

 

thanks again .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest bobert

okay i created the my hack disk copied over the extra pack thing and it worked ... hung alittle in places but i have used to boot up -v -f

 

 

then when i got up to a screen before the languages it asked me about a bluetooth keyboard :S ? i dont have one so i carefully pressed space bar untill it went ..

 

i then formatted in guid and install mac. it went fine then i rebooted and tried just the internal hdd that failed so i tried booting from my pen drive to boot up to the new install that worked so when at then desktop i copied from the installer then boot pack extra folder over the installed one i then rebooted and now im doing / trying windows 7 SP1 as we speak but before copying the extra over i delete the current one from the internal hdd, then modded the new one with chameleon wizard so that it didnt use -v and so that i had legacy logo ...

 

will post back

Share this post


Link to post
Share on other sites

okay i created the my hack disk copied over the extra pack thing and it worked ... hung alittle in places but i have used to boot up -v -f

 

 

then when i got up to a screen before the languages it asked me about a bluetooth keyboard :S ? i dont have one so i carefully pressed space bar untill it went ..

 

i then formatted in guid and install mac. it went fine then i rebooted and tried just the internal hdd that failed so i tried booting from my pen drive to boot up to the new install that worked so when at then desktop i copied from the installer then boot pack extra folder over the installed one i then rebooted and now im doing / trying windows 7 SP1 as we speak but before copying the extra over i delete the current one from the internal hdd, then modded the new one with chameleon wizard so that it didnt use -v and so that i had legacy logo ...

 

will post back

its all working but windows 7 boot loader is on top of thechameleon boot loader please someone help windows 7 is the only thing booting unless i boot from my usb and select osx that way i have the latest stable gparted can anyone help ? it says boot partition is efi do i need to do this http://www.insanelymac.com/forum/topic/22844-how-to-setting-your-partition-active-using-fdisk-in-macosx/

 

yes i had to do the above i now have osx an win 7 installed on 1 500gb hdd cheers guys an girls thanks again !!

 

success !! just need the edp or what not .

 

wifi is AR5418 and AR242x kexts i believe are needed here :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...