Jump to content

asus k56cm sound too low


adaskar
 Share

Recommended Posts

hi guys.

 

i have installed ml on my laptop but i think that sound is too low. i'm using voodoohda for audio but the newer version of this kext has some quality problem ( for me, at least ) so, i'm using an old one.

 

is there any other kext which you can suggest or any solution for this problem ? 

 

i have already set vectorize and halfvolumefix true in info.plist

 

and i'm also having this every boot up 

 

 

ACPI_SMC_PlatformPlugin::start - waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPowerManagement) timed out
WARNING: IOPlatformPluginUtil : getCPUIDInfo: this is an unknown CPU model 0x3a
  -- power management may be incomplete or unsupported
 
what is that mean, and what can i do for it ? 
 
thanks in advance 
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

How did you install ML on your system? Which method?

 

You CPU could be unrecognised because of the boot loader you use. Which is it, which version?

 

Regarding audio, which version of VoodooHDA do you use? Did you try to edit the kext's plist to increase parameter iGain to say 90 or 100?

Link to comment
Share on other sites

i will give it a try (igain)

 

i have installed with clover bootloader, but i couldn't find any information about version in config.plist in efi partition :|

 

regarding igain, i should set halfvolumefix false back or it should be still remained as true ? 

Link to comment
Share on other sites

i found the information about bootloader version on bootloader menu's about section, which says, rEFIt version 2.09

 

and it looks like, it knows my cpu ( it is showing me correct information about my cpu )

 

and i also found a file named version.txt in doc directory, which contains,

Clover_v2_r1193

 

guess it's more acceptable information :)

 

and the voodoohda version is 2.8.0, i installed this because the newer version 2.8.4 gave me cracklings

 

 

thanks in advance 

Link to comment
Share on other sites

look here: http://clover-wiki.zetam.org/Configuration/ACPI#SSDT-/-DropOem

ACPI_SMC_PlatformPlugin::start - waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPowerManagement) timed out
WARNING: IOPlatformPluginUtil : getCPUIDInfo: this is an unknown CPU model 0x3a
  -- power management may be incomplete or unsupported
 
this message is that you do not have a correct SSDT.
 
send me your config.plist+ioreg.ioreg
Link to comment
Share on other sites

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>SystemParameters</key>
	<dict>
		<key>boot-args</key>
		<string>npci=0x2000 slide=0</string>
		<key>prev-lang:kbd</key>
		<string>en:0</string>
		<key>InjectSystemID</key>
		<string>Yes</string>
		<key>DefaultBootVolume</key>
		<string>MacOSX</string>
		<key>LegacyBoot</key>
		<string>PBR</string>
	</dict>
	<key>Graphics</key>
	<dict>
		<key>GraphicsInjector</key>
		<string>Yes</string>
		<key>PatchVBios</key>
		<string>Yes</string>
	</dict>
	<key>Pointer</key>
	<dict>
		<key>Speed</key>
		<string>8</string>
		<key>DoubleClickTime</key>
		<string>500</string>
	</dict>
	<key>RtVariables</key>
	<dict>
		<key>MLB</key>
		<string>11111111111111111</string>
	</dict>
	<key>PCI</key>
	<dict>
		<key>PCIRootUID</key>
		<string>0</string>
		<key>StringInjector</key>
		<string>Yes</string>
		<key>DeviceProperties</key>
		<string>9d0000000100000002000000520000000100000002010c00d041030a000000000101060000027fff04002c0000004100410050004c002c00690067002d0070006c006100740066006f0072006d002d0069006400000008000000030066013f0000000100000002010c00d041030a0000000001010600031c0101060002007fff0400160000006200750069006c0074002d0069006e0000000500000001</string>
		<key>USBInjection</key>
		<string>Yes</string>
		<key>USBFixOwnership</key>
		<string>Yes</string>
		<key>InjectClockID</key>
		<string>Yes</string>
		<key>LpcTune</key>
		<string>No</string>
		<key>HDAInjection</key>
		<string>No</string>
	</dict>
	<key>ACPI</key>
	<dict>
		<key>DropOemSSDT</key>
		<string>Yes</string>
		<key>GenerateCStates</key>
		<string>Yes</string>
		<key>GeneratePStates</key>
		<string>Yes</string>
		<key>PLimitDict</key>
		<string>0</string>
		<key>UnderVoltStep</key>
		<string>0</string>
		<key>DoubleFirstState</key>
		<string>No</string>
		<key>EnableC6</key>
		<string>Yes</string>
		<key>EnableC4</key>
		<string>Yes</string>
		<key>EnableC2</key>
		<string>Yes</string>
		<key>EnableISS</key>
		<string>Yes</string>
		<key>smartUPS</key>
		<string>No</string>
		<key>PatchAPIC</key>
		<string>No</string>
	</dict>
	<key>KernelAndKextPatches</key>
	<dict>
		<key>Debug</key>
		<string>No</string>
		<key>KernelCpu</key>
		<string>No</string>
		<key>AsusAICPUPM</key>
		<string>No</string>
		<key>AppleRTC</key>
		<string>No</string>
	</dict>
</dict>
</plist>

but i don't really know what ioreg.ioreg is

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...