Jump to content

E5440 i5-4310u and Clover


Weebel
 Share

Recommended Posts

Hi, 
 
New dell here but in need for some hints about running Maverick on the following specs. 
Myhack installation is ok but afterwards also no usb/audio and fails on graphics because -x works 
Clover has the same issues so possible some hints toward the right files would be awesome. 
 
specs: 
CPU: I5-4310u with intel hd 4400 
8GB ram
 
Dell E5440:
 
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Haswell-ULT DRAM Controller (rev 0b)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated Graphics Controller (rev 0b)
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Haswell-ULT HD Audio Controller (rev 0b)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation Lynx Point-LP USB xHCI HC (rev 04)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation Lynx Point-LP HECI #0 (rev 04)
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Connection I218-LM (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Lynx Point-LP HD Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 1 (rev e4)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 4 (rev e4)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 5 (rev e4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation Lynx Point-LP USB EHCI #1 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation Lynx Point-LP SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation Lynx Point-LP SMBus Controller (rev 04)
01:00.0 SD Host controller: O2 Micro, Inc. SD/MMC Card Reader Controller (rev 01)
02:00.0 PCI bridge: Wilocity Ltd. Wil6200 PCI Express Root Port (rev 04)
03:00.0 PCI bridge: Wilocity Ltd. Wil6200 PCI Express Port (rev 04)
03:02.0 PCI bridge: Wilocity Ltd. Wil6200 Wireless PCI Express Port (rev 14)
03:03.0 PCI bridge: Wilocity Ltd. Wil6200 Wireless PCI Express Port (rev 14)
04:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros AR9462 Wireless Network Adapter (rev 01) 

 

lspci -nn
pcilib: 0000:00:02.0 64-bit device address ignored.
00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Unknown device [8086:0a04] (rev 0b)
00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation Unknown device [8086:0a16] (rev 0b)
00:03.0 Audio device [0403]: Intel Corporation Unknown device [8086:0a0c] (rev 0b)
00:16.0 Communication controller [0780]: Intel Corporation Unknown device [8086:9c3a] (rev 04)
00:19.0 Ethernet controller [0200]: Intel Corporation Unknown device [8086:155a] (rev 04)
00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation Unknown device [8086:9c20] (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Unknown device [8086:9c10] (rev e4)
00:1c.3 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Unknown device [8086:9c16] (rev e4)
00:1c.4 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Unknown device [8086:9c18] (rev e4)
00:1d.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation Unknown device [8086:9c26] (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation Unknown device [8086:9c43] (rev 04)
00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation Unknown device [8086:9c03] (rev 04)
00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation Unknown device [8086:9c22] (rev 04)
01:00.0 SD Host controller [0805]: O2 Micro, Inc. Unknown device [1217:8520] (rev 01)
02:00.0 PCI bridge [0604]: Unknown device [1ae9:0101] (rev 04)
03:00.0 PCI bridge [0604]: Unknown device [1ae9:0201] (rev 04)
03:02.0 PCI bridge [0604]: Unknown device [1ae9:0201] (rev 04)
03:03.0 PCI bridge [0604]: Unknown device [1ae9:0201] (rev 04)
04:00.0 Network controller [0280]: Atheros Communications Inc. AR9462 Wireless Network Adapter [168c:0034] (rev 01)
 

 
 
*Update 
 
Started over with a clean myhack: resulted in reboot loop/no error visible.

Added bootpack found here to myhack: resulted in reboot

Added different SSDT.aml found here to bootpack/extra: result = ok and without any boot options (loaded the extra folder when the installer asked for this)

\==> this step gave me from here a succesvol instal followed by a working hackintosh (see below for the list of kext's)

 

Not working:

Wifi/bluetooth: sadly no go unless some genius fixes this.   

Audio: looking for a fix.

speedstepping? 

sleep

Clover: how to transform chameleon config to Clover config (work in progress)

 

In attachment my dsdt dump for those who can look into it.

 

*kexts currently in use in /Extra/Extensions

 

AppleACPIPlatform.kext

EAPDFix.kext
AppleHDA.kext                

FakeSMC.kext
AppleIntelCPUPowerManagement.kext    

GenericUSBXHCI.kext
AppleIntelE1000e.kext            

IOAHCIFamily.kext
AppleSmartBatteryManager.kext        

VoodooPS2Controller.kext
DisableTurboBoostBattery.kext        

lspcidrv.kext

System DSDT.txt

Link to comment
Share on other sites

By any chance is there here who has experience with dockingstations? because I use a port replicator of dell and when connected to this my sleep won't work correct. - nvm now it happens without the docking station.. 

 

So randomly sleep wont work and the intel network card cannot connect - full reboot is needed..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...