Jump to content

[SOLVED] D630 X3100 myhack install/post install extension cannot be used issues


Latentosh
 Share

Recommended Posts

Hi Guys

 

First of all, great forum and thanks to all that contributed to the success.

 

I have issues with myHack.kext errors "System extension cannot be used".

 

I downloaded a fresh Lion 10.7.5 app from app store for install. Used my hack 3.3.1 to make usb installer. Installed "D630i_LoRes_10.7.5_Tuned_Pack." onto usb installer Extra folder. All went well.

 

Checked bios is correct as per this forum. Bios version A17. Installation of OSX Lion went well until just after I chose to use my own Extra folder. I pointed to the extra folder on the usb installer. A few minutes after that the installation returned failed with a log file. Can't work out from this log file what the issue is.

 

Anyhow, tried to boot the new installation and stopped at "Still waiting for root device". Next boot I used -f and succeeded to OSX configuration and into desktop. A few things didn't work, like sound, keyboard, trackpad, etc, so straight into my hack to run myfix (quick). During this a few popups came up with said "System extensions cannot............" In short, the myfix didn't fix my issues. Then, deleted myHack.kext and re-insalled myHack utilities. Same popup errors. Did a myfix (Full), and still same popup errors.

 

I also tried a suggestion from another post about the kext being quarantined. I used terminal with following commands

- cd S/L/E

- sudo xattr -c -r myHack.kext

- sudo touch S/L/E.

Get same popup errors using above.

 

Not sure what to do/try next..........any advice appreciated. 

 

Link to comment
Share on other sites

HI Hervè

 

Yes sure, .zip file attached

 

Just to give some more detail, I used this https://osxlatitude.com/index.php?/topic/7210-d630-w-intel-x3100-low-res-1280x800-dramas-with-edpv6-and-lion-1075/ for the install.

 

When I look at the SMbios (with chameleon wizard) i noticed mac 5.1 is selected. Not sure if it will make a difference, but with some research, I think i'm closer to a Mac 3.1.

 

Also attached, a snap shot of my hardware.

 

D630i_LoRes_10.7.5_Tuned_Pack.zip

post-65628-0-67505000-1413665439_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Arf, it's my own stuff. Sometimes I forget things, even recent ones...

 

There's no issue with this pack, you can take my word for it. Make sure you partition your destination HDD as GUID with Mac OS X (journaled) format.

 

Regarding the error message, can you take a note of which kext it applies? Or does it apply to all kexts placed in /E/E? Re-installing myHack Utilities then reinstalling Extra would sound the right thing to do.

 

Regarding SMBIOS, yes MB3,1 would appear a better choice, but that model does not support native SpeedStep; MB5,1 does. We've tested this in all angles many many moons ago, so rest assured there's no mistake... Do a search on "performance tuning" and you'll understand.

Link to comment
Share on other sites

Hi

 

I quickly did a myfix to note down the errors

 

First one

- myHack.kext

then........

- myHack.kextContents/PlugIns/ACPISensors.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/

-myHack.kext/Contents/PlugIns/AppleACPIEC.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/ (sorry i missed this one)

-myHack.kext/Contents/PlugIns/AppleACPIPS2Nub.kext

- myHack.kext/Contents/PlugIns/AppleHDA.kext

- myHack.kext/Contents/PlugIns/AppleHDAController.kext

- myHack.kext/Contents/PlugIns/AppleHDAHardwareConfigDriver.kext

- myHack.kext/Contents/PlugIns/AppleHDAPlatformDriver.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/AppleMikeyDriver.kext

- myHack.kext/Contents/PlugIns/ApplePS2Controller.kext

- myHack.kext/Contents/PlugIns/ApplePS2Keyboard.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/ApplePS2Mouse.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/BCM5722D.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/DspFuncLib.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/FakeSMC.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/FakeSTAC9205.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/GPUSensors.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/IOHDAFamily.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/LPCSensors.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/lspcidrv.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/Patched_10.7_AppleRTC.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/VoodooBattery.kext

-myHack.kext/Contents/PlugIns/VoodooPS2Trackpad.kext

 

It seams pretty much all of them.

 

I'll try deleting myhack, install my hack again and install extra after that then run myfix (quick)

Link to comment
Share on other sites

Right Herve, an update

 

I tried re-install myhack, then install extra then run myfix (quick). Get the same result. (This was done on installed HDD). I also tried the chmod and chown. Chown gives me "Operation not permitted". Then i decided to start all over again.

 

Then I re-installed myhack on USB installer. This time the OSX installation was successful. Upon reboot I got "Still waiting for root device". Rebooted with -f -v and into configuration and into desktop. After a short period of time, I then get 2 system extension errors;

- myHack.kext/Contents/PlugIns/IOHDAFamily.kext

- myHack.kext/Contents/PlugIns/AppleHDAController.kext

 

Since no sound from D630, above kexts must be the culprits.

 

I decided since I get "Still waiting for root....." error, to run my fix again. Now I get all the kexts errors as mentioned in post #5 again. 

 

I'm really stumped at this one......What else can I do or am I doing wrong?

Link to comment
Share on other sites

Some snap shots/info to help troubleshoot

 

Snapshot of "Still waiting for root device"

 

post-65628-0-78785500-1413701563_thumb.jpg

 

Disk partitions

 

 

Hitachi HTS541680J9SA00:

 

  Capacity: 80.03 GB (80,026,361,856 bytes)

  Model: Hitachi HTS541680J9SA00                 

  Revision: SB2OC74P

  Serial Number:       SB2251SGK3VM7E

  Native Command Queuing: Yes

  Queue Depth: 32

  Removable Media: No

  Detachable Drive: No

  BSD Name: disk0

  Medium Type: Rotational

  Partition Map Type: GPT (GUID Partition Table)

  S.M.A.R.T. status: Verified

  Volumes:

disk0s1:

  Capacity: 209.7 MB (209,715,200 bytes)

  BSD Name: disk0s1

  Content: EFI

Mac OSX Lion:

  Capacity: 53.49 GB (53,485,129,728 bytes)

  Available: 44.34 GB (44,335,521,792 bytes)

  Writable: Yes

  File System: Journaled HFS+

  BSD Name: disk0s2

  Mount Point: /

  Content: Apple_HFS

Mac OSX Lion L2:

  Capacity: 26.06 GB (26,063,040,512 bytes)

  Available: 13.13 GB (13,127,794,688 bytes)

  Writable: Yes

  File System: Journaled HFS+

  BSD Name: disk0s3

  Mount Point: /Volumes/Mac OSX Lion L2

  Content: Apple_HFS

Note: Could disk0s1 = EFI be a problem?
 
 
Filesystem repair log
 

Filesystem repair log:

 

  Source: /var/log/fsck_hfs.log

  Size: 2 KB (2,276 bytes)

  Last Modified: 19/10/14 2:46 PM

  Recent Contents:

/dev/rdisk0s2: fsck_hfs run at Sat Oct 18 20:50:27 2014

** /dev/rdisk0s2 (NO WRITE)

** Root file system

   Executing fsck_hfs (version diskdev_cmds-540.1~25).

 

/dev/rdisk0s2: fsck_hfs run at Sat Oct 18 20:51:22 2014

/dev/rdisk0s2: ** /dev/rdisk0s2 (NO WRITE)

/dev/rdisk0s2: ** Root file system

/dev/rdisk0s2:    Executing fsck_hfs (version diskdev_cmds-540.1~25).

 

/dev/rdisk0s3: fsck_hfs run at Sat Oct 18 20:51:23 2014

/dev/rdisk0s3: ** /dev/rdisk0s3 (NO WRITE)

/dev/rdisk0s3:    Executing fsck_hfs (version diskdev_cmds-540.1~25).

QUICKCHECK ONLY; FILESYSTEM CLEAN

 

/dev/rdisk0s2: fsck_hfs run at Sun Oct 19 15:38:32 2014

** /dev/rdisk0s2 (NO WRITE)

** Root file system

   Executing fsck_hfs (version diskdev_cmds-540.1~25).

 

/dev/rdisk0s2: fsck_hfs run at Sun Oct 19 15:39:01 2014

/dev/rdisk0s2: ** /dev/rdisk0s2 (NO WRITE)

/dev/rdisk0s2: ** Root file system

/dev/rdisk0s2:    Executing fsck_hfs (version diskdev_cmds-540.1~25).

 

/dev/rdisk0s3: fsck_hfs run at Sun Oct 19 15:39:02 2014

/dev/rdisk0s3: ** /dev/rdisk0s3 (NO WRITE)

/dev/rdisk0s3:    Executing fsck_hfs (version diskdev_cmds-540.1~25).

QUICKCHECK ONLY; FILESYSTEM CLEAN

 

/dev/rdisk0s2: fsck_hfs run at Sun Oct 19 15:41:47 2014

** /dev/rdisk0s2 (NO WRITE)

** Root file system

   Executing fsck_hfs (version diskdev_cmds-540.1~25).

 

/dev/rdisk0s2: fsck_hfs run at Sun Oct 19 15:42:01 2014

/dev/rdisk0s2: ** /dev/rdisk0s2 (NO WRITE)

/dev/rdisk0s2: ** Root file system

/dev/rdisk0s2:    Executing fsck_hfs (version diskdev_cmds-540.1~25).

 

/dev/rdisk0s3: fsck_hfs run at Sun Oct 19 15:42:02 2014

/dev/rdisk0s3: ** /dev/rdisk0s3 (NO WRITE)

/dev/rdisk0s3:    Executing fsck_hfs (version diskdev_cmds-540.1~25).

QUICKCHECK ONLY; FILESYSTEM CLEAN

 

/dev/rdisk0s2: fsck_hfs run at Sun Oct 19 15:45:47 2014

** /dev/rdisk0s2 (NO WRITE)

** Root file system

   Executing fsck_hfs (version diskdev_cmds-540.1~25).

 

/dev/rdisk0s2: fsck_hfs run at Sun Oct 19 15:45:59 2014

/dev/rdisk0s2: ** /dev/rdisk0s2 (NO WRITE)

/dev/rdisk0s2: ** Root file system

/dev/rdisk0s2:    Executing fsck_hfs (version diskdev_cmds-540.1~25).

 

/dev/rdisk0s3: fsck_hfs run at Sun Oct 19 15:46:00 2014

/dev/rdisk0s3: ** /dev/rdisk0s3 (NO WRITE)

/dev/rdisk0s3:    Executing fsck_hfs (version diskdev_cmds-540.1~25).

QUICKCHECK ONLY; FILESYSTEM CLEAN

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

No idea, never seen issues like this. Did you notice the errors reported for USB/Firewire device? There's something wrong there, maybe your USB key is corrupt or something...

 

By the way, for permissions, the chmod/chown commands need to be run with sudo command.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...