Jump to content

XPS M1330 Nvidia m8400GS


Leonado
 Share

Recommended Posts

Hi @ all,

I have some problems with my snow leo setup.

Bios Patching (nice logo) and Setup to 10.6.0 works, chameleon setup works edp kext etc work !

Lan works after manual setup from kexts.com

Now i have finished tools and EDP setup and installed the combo update. (10.6.8) //do i have to run EDP after update and reboot again??)

boot worked after 4 stucks. (no kernel panics) just stuck.(no errors)

grafik's res is @ 1280x800 everything is smooth ,so works perfect.

 

Sound is not working. serveral errors on startup //soundchip is stac 9228)

//Have removed AppleHDA and Voodoo hda to lookup if the errors gone.Yes they gone

 

Deskop stucks after 5 - 10 min. have to powered off by powerbutton.

 

reboot won't work, shutdown won't work!

 

have allready changed the dsdt.aml because dsdt.aml from EDP won't work for me. //Build my own with DSDTSE

 

Is there a way that sound is working with voodoohda and stac 9228?

 

Why stucks the desktop? //no errors found in system log

 

I had read something with ACPI and SSSDT.aml not found on startup. why this error appears? how to wix it? //Edit DSDT.aml and put SSDT in it?

 

May be somebody can help me a little bit or can give me a little hint. //I read something with modyfing voodoohda and stac 9228 , somebody done this ???

 

Thanks for help and reading sorry for my gramma misstakes :-)

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Hi mate,

 

We had similar results when we were testing with the XPS m1330, our "bugs" where:

 

* Not stable with 10.6.8 - would run fine with 10.6.7

* No Lan

* Mobile broadband did NOT work

* Wifi had to be replace

* Can reboot most of the times

* Unable to shut down correct

 

The project was paused because i did not have the time to continue with it - and now i dont have one to test on :-/

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Yep.. sound works.. and no. .you can no downgrade...

 

Also, use EDP 1.9.1 - but use your own dsdt if its better

 

The way i usally do testing, is that i have like 2-3 partitions, then using superduper i can clone back and forth...

Link to comment
Share on other sites

Sounds good.

Actually win7 x64 does NOT shutdown !

bluetooth LED and NUM Lock are still on after shutdown!

 

WIN 7 ULT no probs here.

 

* Not stable with 10.6.8 - would run fine with 10.6.7

 

Replace AppleACPIPlatform.kext and IOPCIFamily.kext

with the one from the netkas page. Exact place later.

 

* No Lan

* Wifi had to be replace

* Can reboot most of the times

* Unable to shut down correct

 

 

Yes, but lid sleep even deep sleep is working.

For shut down hold the power buttom for 10 sec.

 

* Mobile broadband did NOT work

 

Option 380 works fine.

Link to comment
Share on other sites

Hey guys,

After a Short break i try again to Install snow in the m1330!

Have somebody the same prob that internal speakers with Voodoohda dont working???

Mic is working, headphones working too.

 

Some ideas????

Cant fix the voodoohda nodes to patch by my own. Think im to stupid for that!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...