Jump to content

Pavilion G6 2303tx


terminator96
 Share

Recommended Posts

HP Pavilion G6 2303tx

 

intel core i5 3230m @ 2.6GHz (2cores / 4 threads)

intel HD 4000 (96 mb of VRAM? OSX verbose booting shows "96 mb (64/32 split)" )

Radeon HD7670m, 1 GB VRAM ( Config "Pondweed", 3 ports )

10 GB RAM (2GB+8GB)

Realtek NIC

RaLink RT3290 wifi/bluetooth module

 

I can get OSX (10.8.2) to boot using Clover.

 

Keyboard and trackpad are enabled via "VoodooPS2" drivers.

Network is enabled via official Realtek 8101E drivers.

Booting with clover gives me native 1366x768 resolution, and system profiler shows Radeon graphics, and a generic display.

 

I don't get accelerated graphics.

 

Audio, doesn't work as of now, I don't really care about it.

 

I'd like to be able to boot without the "cpus=1" flag (I'd like full performance), and I'd like to have graphics acceleration. Without QE/CI, the system is essentially useless to me. (Basic requirement is to run iWork suite).

 

System dump attached (instructions followed from this link : http://www.osxlatitude.com/edp/documentation/, ran on Ubuntu)

sysdump.zip

Link to comment
Share on other sites

Does it help if I say its the default clover folder when clover is installed from this link -> https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot (chameleon, stolen and rebranded)/files/latest/download ?

 

I have to swap hard drives to switch between my daily driver (Ubuntu / Windows dual boot) and OSX on the laptop.

 

If you still want my clover folder, I can give that in a couple hours.

Link to comment
Share on other sites

Thanks so much!

Got graphics acceleration on. Although it only shows Intel HD. Doesn't show radeon at all in the system profiler. Was that the intended behaviour?

I now have everything except audio, WiFi, and USB 3.0 working (I think).

Edit : USB 3.0 works only for USB 3.0 hardware.

Edit 2 : Audio works using VoodooHDA (2.8.9)

Sent from my Moto G 2014 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Added FakePCIID_XHCIMux.kext and FakePCIID.kext . All USB ports work as advertised now.

 

App screenshot uploaded as attachment.

 

Also, if possible, can I enable Radeon? Battery is not an issue for me (my laptop is always plugged in, battery is very old, doesn't hold charge anymore).

post-101240-0-81534100-1479317500_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

I'll try this out in a while.

 

Also, if I downloaded the 10.8.5 download from here : http://www.insanelymac.com/forum/files/download/312-idt-92hd87b24-111d76d9/, how do I proceed?

 

Edit : adding your attached files to efi volume breaks clover.

 

And for the audio package linked in the post, it came with an installation package, but it breaks sound. (No audio as opposed to low volume audio)

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...