Jump to content

Optiplex 990: stuck on Apple logo with loading progress bar


MARINE911
 Share

Recommended Posts

I have Dell OptiPlex 990

 

Intel® Core i5-2400 CPU @ 3.10GHz

with 4GB DDR3 RAM and TWO HDD first one is 1.5TB and 2nd for OS X is 160 GB and GRAPHIC S ARE

chip type Intel® HD Graphics family

Total available graphics memory 1428 MB

 

I DOWNLOADED THE OSX YOSEMITE ZONE  and restored it  with TRANSMAC ON USB

i ALLREADY sat ACHI MODE

when i am boot from YOSEMITE.ZONE

IT STUCKS AT HACINTOSH LOGO WITH PROGRESSING BAR

 

PLZ GUYS HELP ME OUT THIS SITUATION

I AM THANKFULL TO YOU

 

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Intel i5-2400 CPU carries integrated HD 2000 graphics. OS X does not support Intel HD 2000 at all so Yosemite is probably hanging at attempts to intialize graphics. You can always boot in verbose mode to check that out.
 
All in all, you'll have to install a supported discrete PCIe x16 card in that desktop (depending on model) or replace your Sandy Bridge CPU with Intel HD 3000 that's compatible with your Optiplex 990. Look up the Optiplex specs and the Intel Ark site (Intel i5 2400 SeriesIntel desktop Sandy Bridge CPUs).

 

With regards to a discrete PCIe x16 graphics card, the mini tower model supports full-height cards, the desktop and SFF models support only low-profile cards and the USFF model has no expansion slots other than a mini-PCIe slot for half-height cards (wlan), i.e. you can't add a graphics card.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...