Jump to content
itsworking

[SOLVED] E6410 Sierra can't get speedstep to work

Recommended Posts

Updated 16-8-2017: Speedstep works now, changed Generate in config.plist to GenerateC and GenerateP, reduced smbios  in config.plist so clover could fill them in, optimized fakeSMC to Macbook6.2, new files attached

 

Hi,

 

Installed Sierra 10.12.6 on my E6410 with Nvidia 3100m and arrandale i5. 

Tried a lot to get speedstep to work but HWmonitor keeps flatlining at 1.19ghz.

 

I do not use NullCPU pwrmgmt, I do generate P and C states, DropOEM, and use native AppleCpumgmt.

SMC is successfully installed.

 

What am I doing wrong? 

 

Do you have a hint?

Please see attached DSDT.aml, config.plist and bdmesg.log.

 

Any help is appreciated, regards,

 

Itsworking

 

 

e6410_nospdstp.zip

e6410-spdstp.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't set DropOEM. Just select Generate P-States and Generate C-States. Then, I strongly recommend you tune FakeSMC to the keys of MBP6,1/6,2 and, of course, select that has your SMBIOS.

 

https://osxlatitude.com/index.php?/topic/2673-performance-tuning-with-fakesmc/

https://osxlatitude.com/index.php?/topic/7283-apple-mac-smc-keys/

https://osxlatitude.com/index.php?/topic/7807-nvidia-gpu-performance-tuning-with-agpm/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...