Jump to content

bg2032

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bg2032

  1. OK so apparently I was on BIOS version A21; I checked and there is a version A22, to which I upgraded. Sleep/wake works now, and I don't remember doing anything relevant in-between so maybe it's just that BIOS A21 doesn't play along. Problem solved, thank you for providing the guide and ideas to solve the issue !
  2. Yes, it is enabled. I set the BIOS exactly as you wrote : defaults, then SATA to AHCI, set boot list to UEFI and enable legacy ROMs. Nothing else changed.
  3. Hello all, first post here ! This forum is a really impressive ressource. I have an Optiplex 9020 USFF on which I successfully installed Sierra by following Jake Lo's excellent guide, and everything seems to work as it should, except for waking up from sleep : it seems to wake up alright (produces system sounds, at least) but the screen stays dark and the only way to get back to a usable state is to turn off the machine and start it up again. The config.plist from the 9020 bootpack (I used the one for A20 BIOS, even though I have the newest BIOS installed) already has darkwake=no as a boot parameter. I am rather new to this, so here is exactly what I did : 1. Installed Sierra on a flash drive with createinstallmedia 2. Installed Clover for UEFI on the flash drive with only OsxAptioFixDrv-64 3. Merged the generic EFI + 9020 bootpacks 4. Replaced the EFI folder on the drive with the one just created 5. Rebooted into the installer and installed Sierra on the internal SSD 6. Installed Clover for UEFI on the SSD, same as (2) but with also RC scripts on target 7. Replaced the EFI folder from the SSD with the one on the flash drive 8. Copied the kexts from /EFI/Clover/Kexts/Other/LE to /Library/Extensions 9. Ran permissions.sh 10. Finally rebooted normally. Seeing as the 9020 bootpack already contains SSDT.aml files, I didn't generate one. As a I wrote, everything works well except that he screen doesn't wake up with the rest. My specs, in any case : Optiplex 9020 USFF i5-4670S 8GB RAM 120GB SSD The monitor is connected with DisplayPort and since it's a USFF model, it uses (flawlessly) the HD 4600 integrated graphics. Any idea ? EDIT : I upgraded to BIOS A22 and everything works now.
×
×
  • Create New...