Jump to content
dennisc

Latitude 7400 USB 3.1 xHCI Controller Issues (Catalina)

Recommended Posts

Hi friends, after following Herve's guide and many others tips  on the forum for this specific latitude7400, I have been implemented most of the functions,but 5 features can't work which may be caused by USB ports limited (Canno Point-LP USB 3.1 xHCI Controller).

 

No Detecting(but Win10 works): 

Bluetooth(DW1560 pin-masking 5 pins, Lenovo version, it works better on another Hackintosh)

WWAN Card (Huawei ME906C)

IR Camera

two USB 3.0 ports(only U disk works, but mouse can't)

microSD Card Reader

 

Working: 

I7-8665u with CPUFriend

intel UHD Graphics 620 2048MB

Audio ALC295 layout-id 77

WLan with DW1560

I2C Touchpad

Screen Backlight control with Fn+F6/F7

Sleep and Wake

Thunderbolt 3 USB 3.1 Controller(test U disk, mouse, charging)

 

303213696_2019-11-057_58_04.png.2d617989eeabc2afbebe169ca0ace3db.png

917457949_2019-11-058_38_30.png.9c74b9c8b75de24b35633104828b669e.png

 

the clover and ioregistry files in attachment.

EFI.7z

ioregistry.7z

 

Thanks!

Dennis C

Share this post


Link to post
Share on other sites

Solved! 

According to Hervé's post , I rebuild the config.plist again, and use the MacBookPro15,2 model(four thunderbolt) .

Now, they can work: 

[done] Bluetooth(DW1560 pin-masking 5 pins, Lenovo version, it works better on another Hackintosh)

[done] WWAN Card (Huawei ME906C)

[done] Integrated_Webcam_HD (IR Camera also unsupported)

[done] two USB 3.0 ports(only U disk works, but mouse can't)

microSD Card Reader unsupported.

541247824_2019-11-0811_07_23.thumb.png.7fc893b6d543984d88292d631875817e.png

 

 

 

PS: Audio ALC295 layout-id has change to 13.

 

the `config.plist` file in attachment.

config.plist.zip

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your EFI. It can work at my dell latitude 7400 as your description. But I found a problem with my outer 4K monitor. 

When I connect a 4k  monitor to the HDMI port on my laptop I can only select 1080p/60. I've used RESx and can force 1440p but still not 4k 24/30hz (HDMI port is only 1.4). In windows it will do 4k 24/30hz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jake Lo

 

I used apple native  bcm9436cs2  card  with converted case  in my latitude 7400, don't need extra  kext driver . I set empty to the boot args. 
I had tried one-key-hidpi script before, also failed.  I looked up large  articles to solve  the 4K  monitor  problems, seems this issue related   framebuffer dvmt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...