Jump to content
Installus

E5430 Weird Graphics Glitch after Boot

Recommended Posts

Hello again, it's been a while.

 

For my final project in robotics class (only in Canada can you find a robotics class in a high school, bay-bee), I've decided to mackintosh the Dell Latitude E5430, a laptop that was a teensy bit problematic at the beginning. Recently, I've managed to get past the initial boot process, however a graphics glitch keeps popping up that prevents any and all progress.

 

See, after the system gets passed the Apple boot screen, it either glitches out the screen with a weird ghosting effect or there will be bars on the screen already. Either way, the entire system hangs up and I cannot progress. The only way out is a hard shut down.

 

This is real unfortunate. I've tried Lilu + WhateverGreen, IntelGraphicsFixup, as well as the recommended ig-platform-id and I just can't seem to shake it off. I found a bootpack on this forum and I tried copying it's kexts/config.plist and THAT didn't work either. I'm trying to install High Sierra to prevent any issues with Mojave/Catalina requiring QE/CI and I'll have it upgrade to Mojave when it is finished.

 

Specs of the E5430:

 

  • Intel Core-i5 3340M
    • Intel HD Graphics 4000
      • Display Resolution:1366x768
  • 4 GB RAM
  • ~300 GB HDD
  • Intel Wireless/Bluetooth
  • ALPS Trackpad

 

Any possible fixes for this? Attached is my EFI folder and a screenshot of the issue at hand.

 

Thank you guys in advance, you guys are awesome.

IMG_0148.jpeg

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good news, the display no longer hallucinates when the system boots. Ghosting effect is gone.

 

Bad news, the Apple logo + loading bar flashes on screen for a split second before disappearing into darkness.

 

Definitely a step up, however no installer yet.

 

UPDATE: Just as I posted this, there is an actual display, but the backlight wasn't turned on. Oops. Will try installing and report back here.

 

UPDATE 2: Install was a success. Going in and out of sleep mode fixes the backlight. Graphics work great. I can refine the install from there, however this backlight issue bugs me. Any possible fixes?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The patch works like a charm! While macOS still believes that the internal display is a projector the backlight turns on immediately, which is good for me. Now, I just need to patch Ethernet support, make sure that SMBIOS is configured for Apple's services, and this part of my project will be complete!

 

SMBIOS is easy, I can do it myself however the ethernet isn't actually Intel or Realtek. It's Broadcom, and everything I find on it is outdated. The main issue is fixed however if I may request your help again to fix the Broadcom ethernet. Thank you for your help as always!

 

EDIT: The ethernet is being listed as a Broadcom NetXtreme BCM5761 Gigabit Ethernet PCIe

Edited by Installus
List Ethernet spec

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, I see.

 

The kext of yours works, however it doesn't communicate with DHCP. I will test this further. Otherwise, it works.

A screenshot is provided as per request.

 

EDIT: Ethernet does NOT work. It is detected however no signal comes through. I will use a dongle for temporary WiFi access however the goal is to get Ethernet workingScreen Shot 2019-12-10 at 2.04.57 AM.png

Edited by Installus
Update Ethernet Status

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...