Jump to content

Help, M4300 in Trouble with ML 10.8 EDP


mibdom
 Share

Recommended Posts

:excl:

hi guy,

 

after i see the Dell M4300 in ML 10.8 support with EDP,

i just buy an Dell M4300 secondhand yesterday.

and i started to install this with the way

 

1. i created an usb boot disk just like the guide in myhack

http://myhack.sojugarden.com/guide/

i have download the orig. installed.dmg ML 10.8.2

myhack says the usb is successfully installed.

 

2. i have downloaded the Bootpack from downloadcenter for M4300 ML

http://www.osxlatitude.com/edp/bootpack/

 

 

3. i used my hack again to install extras folder just like the guide says.

Now that you have created your USB installer with myHack, we need to put the EDP bootpack on it.

 

Download the EDP bootpack, customized for your system! Our bootpacks contain almost every kext (driver) you need, except the battery and audio driver. Our target is to make the install as easy as possible, so we excluded high risk factors during installation.

Open myHack again and choose: “Install Extraâ€.

Choose as target volume the USB installation pen.

Choose “Use My Own†and select the Extra folder, from the downloaded bootpack.

Quit myHack and eject your USB pen, you are ready to go!

 

and then i boot the laptop form usb.

i saw the Chameleon bootloader screen and booted with -v

 

so it stop hier

Acpi: system state s0 s3 s4 s5

pfm64 (36 cpu) 0xf80000000, 0x80000000

Pci configuration begin

 

 

the Capslock key still funktional. until 20 minuets later, my laptop completely freezed.

 

please help me~

 

sorry for the poor English, i am Germany.

thanks a lot.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 25
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

:excl:

hi guy,

 

after i see the Dell M4300 in ML 10.8 support with EDP,

i just buy an Dell M4300 secondhand yesterday.

and i started to install this with the way

 

 

 

my laptop

Dell Precision m4300

bios version A15

cpu inter Core 2 Duo 2.20Ghz id 06fb

memery 4Gb 667

Grafik Quadro Fx 360m @256MB

 

Audio Sigmatel 9205

 

thanks

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

The M4300 is pretty much a D830 with a professional graphics card (Quadro FX 360m vs. Quadro NVS 135m/140m)

 

When you start the USB key installer and you see the scrolling blue bar, press [ENTER] and type:

USBBusFix=No npci=0x2000 -v

 

See if that helps.

 

I'd also recommend that you look at the BIOS settings for the D830 nVidia and configure your BIOS in an identical manner.

Link to comment
Share on other sites

The M4300 is pretty much a D830 with a professional graphics card (Quadro FX 360m vs. Quadro NVS 135m/140m)

 

When you start the USB key installer and you see the scrolling blue bar, press [ENTER] and type:

USBBusFix=No npci=0x2000 -v

 

See if that helps.

 

I'd also recommend that you look at the BIOS settings for the D830 nVidia and configure your BIOS in an identical manner.

Hi, i have just google the BIOS settings, and I did exactly what it says.

And I repeat the process with the flag which you gives me.

It,S always there... Move not forward

Have no idea now....

Link to comment
Share on other sites

I just have download the os 10.7 orig install dmg image

And with the support driver pack in download center.after I deleted the 2 apple intel CPU kexts

And disabled the elliteforce.kext

It comes the install welcome screen

Then I got an keyboard issue

Make it right with voodoo

An the end I have now 10.7 installed

But still no way to 10.8.....

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

If you haven't got a legit' copy of Mountain Lion, who knows what you got? Read this, it says it all!

http://forum.osxlati..._300#entry14063

 

Buy it, it's only 18€...

 

Nothing wrong with your 2.2GHz T7500. That'll run ML all right. Keyboard problem at Lion installation is known issue, boot with USBBusFix=No to avoid that.

Link to comment
Share on other sites

 Share


×
×
  • Create New...