Jump to content

Newbie with m4400


serpao
 Share

Recommended Posts

Hi all. 

 

First of all, thanks in advance. Im completely new in this world called "hackintosh". the problem comes when i dont know anything, and im non-stop reading.

 

I dont find the DSDT of m4400, for example, something that is pretty basic. I dont know how to solve the incoming problems, some ppl says "multib***" , others "kext wizard" , ...is changing everytime.

 

So if u could provide me some info , i would be really pleased with you. 

 

Thanks in advance, 

serpao

 

EDIT: my spec are:

 

dell m4400

nvidia fx770m

4 Ram

dell wireless 1510

 

I think are the important ones

Link to comment
Share on other sites

Ok, i did something already.

 

I used myHack to make the usb. I took an "extra" folder from forum (in theory, works perfectly on m4400). I initialised, selected language, and installation started. After that,everything is ok, but the last minute. It tells me an Error,Ml could have not been installed. It says something about it was imposible access to hdd to continue the instalation, or so. The only option avaiable is "restart". I restart and again boot from usb, so again try install all.

 

Someone can help me? Thanks in advance

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

You really should use the Search facility of the forum and read about Hackintoshing and installing ML throughout the forum and web site. You'd have found out that you can ignore this "installation failed" message and let your system reboot straight into ML! There's no need to reinstall!

Link to comment
Share on other sites

Yes sorry, i realised later. Now i finished perfectly, but have some issues.

 

My graphic card is obviously not working well, for example mission control shows reaaaaaallly slowly. So, anyone could provide me any help/driver to get the best of it?

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Open up a Terminal window and post us the result of the lspci -nn command. You might need to patch the nVidia kext to support your particular card.

 

I see no reason why it would not be supported, being based on the 9600M chip:

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-Quadro-FX-770M.11707.0.html

 

Are you booting with option GraphicsEnabler=Yes ?

Link to comment
Share on other sites

Here its the result:

pcilib: 0000:01:00.0 64-bit device address ignored.
00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Memory Controller Hub [8086:2a40] (rev 07)
00:01.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset PCI Express Graphics Port [8086:2a41] (rev 07)
00:19.0 Ethernet controller [0200]: Intel Corporation 82567LM Gigabit Network Connection [8086:10f5] (rev 03)
00:1a.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 [8086:2937] (rev 03)
00:1a.1 USB controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 [8086:2938] (rev 03)
00:1a.2 USB controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 [8086:2939] (rev 03)
00:1a.7 USB controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 [8086:293c] (rev 03)
00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller [8086:293e] (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 [8086:2940] (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 2 [8086:2942] (rev 03)
00:1c.2 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 3 [8086:2944] (rev 03)
00:1c.3 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 4 [8086:2946] (rev 03)
00:1d.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 [8086:2934] (rev 03)
00:1d.1 USB controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 [8086:2935] (rev 03)
00:1d.2 USB controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 [8086:2936] (rev 03)
00:1d.7 USB controller [0c03]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 [8086:293a] (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge [8086:2448] (rev 93)
00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation ICH9M-E LPC Interface Controller [8086:2917] (rev 03)
00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation 82801IBM/IEM (ICH9M/ICH9M-E) 4 port SATA Controller [AHCI mode] [8086:2929] (rev 03)
00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) SMBus Controller [8086:2930] (rev 03)
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation G96M [Quadro FX 770M] [10de:065c] (rev a1)
03:01.0 CardBus bridge [0607]: Ricoh Co Ltd RL5c476 II [1180:0476] (rev ba)
03:01.1 FireWire (IEEE 1394) [0c00]: Ricoh Co Ltd R5C832 IEEE 1394 Controller [1180:0832] (rev 04)
03:01.2 SD Host controller [0805]: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter [1180:0822] (rev 21)
03:01.3 System peripheral [0880]: Ricoh Co Ltd R5C843 MMC Host Controller [1180:0843] (rev 11)
0c:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4322 802.11a/b/g/n Wireless LAN Controller [14e4:432b] (rev 01)
Thanks for your help :)
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Thanks for your patience Sergio. It paid off for your system and we're now in a position to integrate this M4400 model (Core2Duo, nVidia FX 770M) to EDP.

 

You're running with the DSDT of an E6400 (that I just modified for cosmetic benefits), so it would be much better to extract DSDT + SSDT tabled from Windows using Dinesh's documented process so that we have the best possible tables at our disposal.

https://osxlatitude.com/index.php?/topic/1945-dsdtssdt-patching/

 

We just need to confirm operational status of webcam and card reader.

Link to comment
Share on other sites

Im here again.  I just did something bad, trying to solve things. Im not enough experienced , i guess.

 

My problema was: i had  C: Windows 190 gbs // D: mac 100 gbs. I wanted Mac with a lot more gbs, since Windows i only wanted for some applications, nothing more.

 

After think a lot, i said myself: " I can re-install Windows in C, formating C before. After that, with the Windows disk utility, i can reduce the size a lot, then ill have Windows with 50 gbs + other partition + mac partition. Then i could join both partitions (the new one+mac) to make a higher mac one."

 

Well, i did it..., i installed Windows in C, i reduced the C size a lot. When i went to boot mac... it doesnt exist. Windows boot automatically, no options to boot mac. What i did wrong, and what can i do?

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

You did change the active partition with diskpart tool, didn't you? If you set the Win partition (#2) active, set back Mac partition (#3) active. If that does not work, boot off your USB installer and then select your HDD Mac partition. Once in Mac OS X, reinstall Chameleon with Cham Wizard.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...