Jump to content
pud469

Audio without voodooHDA. (AppleHDA STAC9205)

Recommended Posts

Hey,

 

I got the solution from pud469 working on my D830 nvidia with Lion 10.7.4!

 

...but then the System wasn't able to load AppleUSBAudio.kext any more with the old AppleHDA.kext (1.7.4) within that solution (wich is needed for my Apogee Jam).

 

Then I tried any AppleHDA.kext I found without really knowing what I was doing... and found a working solution!

 

Just copy the attached files in E/E and run myfix for System-Volume:

 

sudo myfix -t /Volumes/MAC\ OS\ X

 

AppleHDA D830.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is what I found, seems to work better than voodoo HDA. (Works in 32 or 64 bit.) Please remove anything for using voodooHDA (s/l/e/voodoohda.kext, voodoo.prefpane, e/e/disabler.kext. Install contents of the .zip to Extra/Extensions using kextwizard. There are 4 files that need to be installed. 2 of them are the same for Snow or Lion. The other 2 are native to Snow or Lion and are in the respected folders. I have only tried this with a D630 EDP 1.9.1 and a D830 EDP 2.1. I can imagine if you are using EDP 2.2 and using kernelcache you would have to rebuild.sh to get the 0edp.kext to work. (Possibly removing the existing 0edp.kext first) Since I no longer have the D830 I will not be testing with EDP 2.2. I will upload the files as soon as I get home.

 

Sorry for the confusion, it is for the STAC9205. I have been working on a STAC9200 in a gateway and mistakenly typed 9200.

 

 

This is working great on 10.7.4 Thanks....Never like the VoodooHDA.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great news! For D630 and D830 users who use EDP and like this audio kext...

 

It will be integrated into the next version of EDP!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great news! For D630 and D830 users who use EDP and like this audio kext...

 

It will be integrated into the next version of EDP!

 

 

 

Excellent News ....!!!!!! Great......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sound assertion problem failure on AppleMickey?????.kext using this audio configuration(D630). So that microphone is not working? Can anyone confirm that the microphone was working using this audio kexts?

Share this post


Link to post
Share on other sites

the internel mic does not work but the mic jack on the side might

 

Internal mic works but line-in mic does not. When I plugged in & out a mic in the line input, it is being asserted as displayed in the sound preference/input mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...