Jump to content

sniper9911

Members
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About sniper9911

  • Rank
    Private First Class
  1. i just checked , all the conncetions to the mpcie port working properly on the old chip (wireless n-130 + bt3.0HS) the seller send me replacement part and same issue , wifi on and the bt not detected on all OS (azurewave aw-ce123h) no option in bios to enable bluetooth or wifi in general , heck i did hack my bios and unlocked its hidden menu and still nothing related to bluetooth and wifi only thing i found and tried was a switch for usb over pcie enabler for legacy hardware , still no sign of bluetooth though @Sherlocks what did you do to have bt+wifi on OSX ? i mean what card did you choose to work with ? i realy want to leave windows , its getting rediculus with windows 10 updates and others i found OSX is my sweet spot
  2. i already using usbinjectall.kext with rehabman usb series 6 (ec01 dsdt patches....) and my older card was bluetooth over usb bridge active , old card was wireless n-130+BT 3.0 the problem is not only osx , all os on my laptop dont see bluetooth ( windows 7 , win 8.1 , osx 10.11.6 , macos 10.12) this is my latest work on dsdt and kexts for osx , dont know what to do next , already contacted seller and he/she has no solution also http://www.insanelymac.com/forum/topic/316483-samsung-300e4a-s0esa-laptop-sleep-not-working/ damn it
  3. hello i have this laptop samsung series 3 model 300e4a-s0esa i recently replaced my wifi n-130 card with bcm94352hmb azurewave AW-CEH123H wifi works fine on all os ( win 7 , 8.1 , osx 10.11.6 and 10.12 ) bluetooth not detected on all os , i tried solution in post 305 taping pin 51 and/or pin 20 (tried all possible combinations) and it did not work i even unlocked my bios and still os cannot detect bluetooth is there any other solution for my problem ?
  4. upgraded to sierra 10.12 official today elan kext 4.6.5 not working properly as it should (keyboard functions for brightness and sound control not working) please fix it it was working fine on 10.11.6 elcapitan laptop model Samsung np300e4a-S0esa ; i7-2670qm , 8gb ram ddr3 ,mbp8.1 smbios
  5. scrolling works after you max out the scroll eed then set it back on the desired speed this happened to me as well
  6. v4.6 driver working with samsung series 3 model np300e4a-S0ESA elan touchpad on elcapitan 10.11.6 however the touchpad single tap to select or touch any file not working double touch slide and scroll works fine mouse buttons works fine 3 touches up up brings launchpad 3 touches down brings somelkind of a windows changer
  7. update : yesterday I played alot with voodoo mixers and I made the mic work in facetime and skype just slide the imix to max will do the trick under speakers
  8. thank you for taking a chance to see my files Laptop Model Samsung Series 3 NP300E4A-S0ESA please tell me what patches are you going to apply too thanks in advance s*********@g****.com
  9. here are the screenshots also a new problem appeared : i installed voodoohda 2.8.4 kext in s/l/e after i removed applehda.kext then i regenerated the cache and rebooted now sound works but when i tried facetime/skype i noticed that my mic is working locally only .... i mean the apps cant use it online ! very annoying ... i hope they fix it
  10. Update : OSX Mavrics installed via myhack 3.1.3 on gpt usb and it works better than ML 10.8.3 i tried installing via unifail 3 too and what a surprize : on cold boot my nvidia card appears to be functioning !!! but it needs some adjustments ; i will make a screen shot of it soon
  11. Hello guys @ OSX Latitude forum here is my laptop specs : Samsung Series 3 model 300E4A-S0ESA UEFI capable Motherboard with intel hm65 chipset and Phoenix uefi bios version q09a ( latest OEM Official - updated !) intel core i5-2450m : dual core , hyperthreaded , 2.5ghz base clock , up to 3.1ghz boost 6gb samsung ddr3 ram 1333mhz : 4gb + 2gb intel hd 3000 ( Works on Lion 10.7.x and ML 10.8.x OOB with QE/CI ) nvidia 520mx 1gb ddr3 (cold boot detected as a not supported gpu on OSX , second boot dissappears from both windows and OSX ) hdmi out , vga out , 3x usb 2.0 1TB MBR Samsung Hdd Partitioned into 3 primary + 1 logical ( 3 parts ) partitions with triple boot system planned in mind (win 7 Home premuim OEM x64 sp1 , win 8.1 pro x64 , OSX ) ; partitions as follows : 1. Samsung_Rec , 22GB , NTFS , primary , bootable (contain bootmgr and winpe enviroment) , OEM Recovery , 2gb free 2. SYSTEM , 100mb , NTFS , primary , active , 64mb free 3. Windows 7 , 76GB , NTFS , Primary , 21gb free 4. Extended Logical partition : 4.a. Windows 8.1 , 60GB , NTFS , 36GB free 4.b. Local disk , 100GB , NTFS , Empty (For Future Os'es) 4.c. Gen Files , 673GB , NTFS , 90GB Free realtek 8168B Ethernet intel wirelesses n-130 ( not working like nvidia or even recognized ) realtek alc-269 sound (work with the latest voodoohda but KP my system at boot ) elan ps2 mouse ( multitouch enabled but no multitouch under os x ML ) keyboard (sound functions work but brightness or any other function does not work ) Usb logitech G9X Laser gaming mouse I Started Experimenting with OSX on my Laptop a year ago , now my laptop can boot with chameleon and i can assure you it booted to the following OSX versions : OSX Lion 10.7.x where x = {0 , 5} OSX Mountain Lion 10.8.x where x = {0 , 3} OSX Mavrics 10.9 planned and soon to be tested first on 32gb sandisk usb flash drive I used the easyway using tonycrap apps with genuine OSX apps first for installing Lion and then i tried the hard way with all the terminal and diskutil actions , i managed so far to pull a successful installation and boot out of it , then i tried Myhack app which was alot easier for me , thanks guys ! all of my work to prepare my needed usb installers was made on OSX 10.7.3 - 10.8.5 Vmware (those ones made by souldevteam , they are awesome !! ) now here where i left my work : Things that do work : ram is ok , hdd partitions are ok , intel hd3000 full qe/ci is ok with 384 mb of ram only (i wish if it had more...... like 512mb for autocad for example ,,,,,,, Is it possible ?? ) , camera is working too but i think it performs on a lower quality than windows (needs little tweaks but i dont know how so far ,,,, i might try isight uvc kext edit ) , keyboard and mouse ps2 both work basically ( multitouch function and most of the function combanations on my keyboard do not work ) , dvd drive is ok , Update is ok too (10.7.5 and 10.8.2 confirmed working well so far) , restart and shut down are ok no problems (after second boot ofcourse) , usb is ok too 3 ports are functioning well Things that Do Not Work : ethernet ; i.e. realtek 81168B (i think i need a kext cause when i installed lion from uni****** it runs well) , bluetooth (intel v3.0HS) is there but not working ( although when i open system report i see it recognized ) , nvidia 520mx Big problem It really bothers me !!! its getting annoying too i already tried verbose mode and it seems to stuck or hang after loading every thing and when its ready to go to the logon screen it gets stuck so its not a kernel panic it has something to do with either of AGPM kext or the ntfs drive scan feature in mac os x (these are the last things to be loaded before entering the logon screen ) here is the picture after loading windows :(first mac os boot) Here after the crash : (Second Boot) and if i load windows afterwards (third boot) (no matter if i shutdown or restart ; same result ) Nvidia graphic card (520mx 1gb ddr3) is missing from windows !! and no sign for it unless i do a restart to windows (Forth boot) sleep mode (cannot recover from it) , sound card (realtek alc269 works with voodoo 2.7.2 but KP on restart) , clock time also is different than windows , wireless card intel n-130 (so far not supported) , SD card slot also not working elan ps2 mouse ( multitouch enabled but no multitouch under os x ML ) keyboard (sound functions work but brightness or any other function does not work ) and other things that i dont remember but i will add when i figure it out .... i attached system info table for you that i took last year to see hardware id's I would like to finish my build when the time is right thats for sure ! only If any one can help please i will appreciate it .... sniper9911
  12. ok so far as I am going I coudnt make that kext for realtek work with my ethernet (I tried it in my chameleon image and I tried it also with .mkext cache so far ) its exhausting to build chameleon boot cd everytime I need to modify something but okay I also tried to remove some of my hdds out of chameleon boot loader screen but no success so far I didn't mension it also : I have 5 kexts for booting my system so far and they are : appleps2nub , ps2controller , fakesmc (might be v4.1 but I'm not sure ) , voodoo battrey for my battrey ( and it only worked for making the battrey icon appear but not functioning or reading the stats at all ) and ofcorse. the old nullcpupowermanagment kext .
  13. finally someone replied to my topic !! thanks Conti now regarding gpt it didn't work on my system when I mixed it with normal bios and for unknown reason my system couldn't boot from efi marked active partition and with chameleon on mbr sector the only way that worked was clover bootloader which I got involved with slice , apianti , damazar and the rest of the team @project osx clover efi got my system boot from gpt with uefi enabled by placing files in the efi partition only and that was a really fast bootloader anyway I already told you that I dumped this way so no more going back to it afterwards unless samsung fixes their support for my lappy after windows 8 update or else thanks conti I will try to remove the problematic kext and fix/repair permissions today I am really sorry for not using myhack to install my osx but hey I've got learned a lot these last two months so no hard feeling .... you know I've been searching for a solution for my boot problem for two weekes and nobody really answered me correctly so far thanks for the kext I will try it today okay I am still looking for any sign to operate my poor wireless card I will appreciate your help to complete my build I would like to know which kexts are able to be installed into the chameleon boot cd and which ones should be in s/l/e cause I am thinking of keeping my system as vanilla as possible
  14. Nobody Encountered these problem ........ hmmm dont worry then ; I dumped the hole gpt + UEFI section cause it sucks actually here is why : Samsung support to their software on the laptops is limited to their factory defaults Which are : MBR partitioning scheme (even if my lappy came with 1TB HDD) + uefi disabled in bios by default so i did my tryouts and finally got my system up and running while i can multiboot (chameleon, stolen and rebranded) through the windows 7 boot loader situated in the system reserved partition with an iso image of chameleon enoch v2064 currently installed windows 7 oem , lion 10.7.5 ( updated successfully ) , mountain lion 10.8 , and soon to be published windows 8 (Currently windows 8 cp) to Summerize : My system is now booting on MBR Basic partition , default bios + AHCI enabled right now these are what i have noticed : 1. i am still having problems during the first mac os x boot after a windows 7 session (lion or mountain lion ) It really bothers me !!! its getting annoying too i already tried verbose mode and it seems to stuck or hang after loading every thing and when its ready to go to the logon screen it gets stuck so its not a kernel panic it has something to do with either of AGPM kext or the ntfs drive scan feature in mac os x (these are the last things to be loaded before entering the logon screen ) here is the picture after loading windows :(first mac os boot) Here after the crash : (Second Boot)==> success and login into mac os x and if i load windows afterwards (third boot) (no matter if i shutdown or restart ; same result ) Nvidia graphic card (520mx 1gb ddr3) is missing from windows !! and no sign for it unless i do a restart to windows (Forth boot) this cycle is stable now so i should get a fix for it (btw: chameleon's graphic enabler =yes OR no gives same result sometimes !!) 2. my wireless card ( intel wireless n-130 ) is it going to work or not ( if not i could consider replacing it next year after 1 year of warranty passes ) but i need your thoughts about it here is a list of the id's and pid's for my system: 3. You can say that i have 50% of a Mac Book Pro ....... Yay but looking forward to complete this build things that do work : ram is ok , hdd partitions are ok (except the above boot mensioned problem ,,,, soon to be fixed) , intel hd3000 full qe/ci is ok with 384 mb of ram only (i wish if it had more...... like 512mb for example ,,,,,,, Is it possible ?? ) , camera is working too but i think it performs on a lower quality than windows (needs little tweaks but i dont know how so far ,,,, i might try isight uvc kext edit ) , keyboard and mouse ps2 both work basically ( multitouch function and most of the function combanations on my keyboard do not work ) , dvd drive is ok , Update is ok too (10.7.5 and 10.8.2 confirmed working well so far) , restart and shut down are ok no problems (after second boot) , usb is ok too 3 ports are functioning well things that do not work : ethernet ; i.e. realtek 81168 (i think i need a kext cause when i installed lion from uni****** it runs well) , bluetooth (intel v3.0HS) is there but not working ( although when i open system report i see it recognized ) , nvidia 520mx (oh my nvidia detected at boot unidentified ,,,,, i can swear that when i first did my mac os x lion install usb (using ###### 1.4 sorry but i had to mension it ) it was detected and viewed in mac os system report besides my intel ,,,,,,,, hmmm maybe i will install 10.7 again that way to make absolutely sure ) , sleep mode (cannot recover from it) , sound card (realtek alc269 works with voodoo 2.7.2 but KP on restart) , clock time also ( fixed ok now ) , wireless card (so far not supported) , SD card (ALCOR Micro Flash Card Reader/Writer ) slot also not working and other things that i dont remember but i will add when i figure it out .... If any one can help me i will appreciate it .... sniper9911
  15. for your information this is my laptop specs samsung 300E4A-S0ESA UEFI Motherboard with intel hm65 chipset and Phoenix uefi bios version q07a ( latest OEM Official) intel core i5-2450m 6gb ddr3 ram 1333mhz intel hd 3000 + nvidia 520mx 1gb ddr3 (nvidia is not even appears to be functioning in ML but thats a story for another day ) hdmi out , vga out , 3usb 2.0 1TB GPT Samsung Hdd Partitioned into 8 partitions (incl. EFI) with triple boot system planned in mind (win 7 , win 8 , os x ML ) realtek 8111 ethernet intel wirelesses n-130 (not working like nvidia or even recognized ) realtek alc-269 sound (work with the latest voodoohda but KP my system at boot ) elan ps2 mouse ( multitouch enabled but no multitouch under os x ML ) keyboard (sound functions work but brightness or any other function does not work ) usb logitech mouse i used these kexts to boot my installation properly and evade any kernel panics (apple ps2 nub , ps2 controller , fake smc , voodoo battery , cpu null power management ) and kext cache in the e/e folder on my usb OS X ML 10.8 app ( purchaced apple store version ) ==> usb bootable For testing porpose only OS X install on a 80gb USB HDD guid partitioned into 2 parts : win7 , os x (disk1s1 as i cant boot from it so far ) i hope i can boot from it soon help please
×
×
  • Create New...