Jump to content

[SOLVED] Bootpack for E5580 for Mojave?


denkteich
 Share

Recommended Posts

  • Moderators

Please post full system's specs and attach Clover folder you're currently using.

Boot with verbose + debug 0x100 mode to determine the boot issue.

Post screenshot if applicable for a clearer picture of the issue

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hi Jake,

 

here are the specs:

210-AKCJ : Dell Latitude 5580, CTO
492-BBXF : 65-Watt-Netzadapter, 3-polig
555-BDGD : Intel Dual Band Wireless AC 8265 (802.11ac) 2x2
320-BCCR : 15,6Zoll HD 1366 x 768 Reflexionsarm Keine Touch-Funktion mit Kamera, WLAN-fähig
379-BCTP : Intel Core i5-6200U Prozessor der 6. Generation (Dual Core, 2,3GHz, 3MB Cache)
346-BCET : Dual Point Palmrest with No Security
370-ADIB : 16GB, 2x8GB, DDR4 2400MHz Speicher
400-AOQN : M.2 256GB SATA Class 20 Solid State Drive
409-BBKS : Intel Rapid Storage Technology
451-BBXT : Hauptakku, 3 Zellen, 42 Wh
 

I attached a video of the boot process, it's shortened, if you need the longer version pls let me know.

 

Clover folder attached as well.

I took the Clover folder from this post: 

 

 

TIA for your help

.d

IMG_4302.m4v.zip CLOVER.zip

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

If you pause at about 1/4 off the video you'll see that it KP with the Kabylake Framebuffer.

Boot with this arg until you finish installation, then you should be able to boot normally.

There are patches already in place to fix the issue but it needs the kexts to be cached in order to patch it on the fly.

So boot with -igfxvesa

 

Link to comment
Share on other sites

It booted with the igfxvesa argument.

But it came up searching for a bluetooth mouse.

i deleted the voodoops2mouse and trackpad, added the appleps2controller kext.

Now it is booting into the language selection, but i still have no mouse and keyboard.

Clover folder is attached.

CLOVER.zip

Link to comment
Share on other sites

Hi Jake,

 

I used the files and hot patches from this thread: 

it's booting, but still no internal keyboard and mouse.

USB keyboard/Mouse is working.

 

Any suggestion how to get the internals to work?

 

TIA

.d

 

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Replace ApplePS2Controller and replace it with VoodooPS2Controller by Rehabman.

Upgrade VoodooI2C and VoodooI2CHID to the latest and move them to /Library/Extensions

Repair permissions and rebuild cache

Reboot

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...