Jump to content

E6420 Clover Bootloader Problem


lightro
 Share

Recommended Posts

  • Moderators

If system won't boot from Installed drive after installing Clover in the ESP. Do the following:

1) Boot with USB installer, select the installed drive to boot

2) From terminal, enter diskutil list. Note the virtual drive. It doesn't work with Legacy Mode

 

  diskutil list

  /dev/disk0 (internal, physical):

     #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER

     0:      GUID_partition_scheme                        *256.1 GB   disk0

     1:                        EFI EFI                     209.7 MB   disk0s1

     2:          Apple_CoreStorage Macintosh SSD           63.5 GB    disk0s2

     3:                 Apple_Boot Recovery HD             650.0 MB   disk0s3

  /dev/disk1 (internal, virtual):

     #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER

     0:                  Apple_HFS Macintosh SSD          +63.1 GB    disk1

                                   Logical Volume on disk0s2

                                   75DADC16-4B7F-4C7D-9660-10A1C2A9FC02

                                   Unencrypted

 

Fix:

1) Boot with USB installer, select the installed drive

2) From terminal, run diskutil cs revert /dev/disk1 

3) Mount EFI Partition with EFI-mounterv3 and erased everything

4) Delete EFI and EFI Backup Folders on the root of installed drive

5) Restart, boot with USB installer and select installed drive again

6) Installed Clover with the following settings:

     Install Clover in the ESP

     Bootloader/Install boot0af in MBR

     CloverEFI/CloverEFI 64-bits SATA

     Install RC scripts on target volume

     Install Clover Preference Pane 

7) Place Bootpack (Config.plist, ACPI and Kext Folders) into the CLOVER Folder of the EFI Partition

8) Restart without the USB installer

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...