Jump to content
PayPal donations: [email protected] ×
bern

E5450 - El Captain install issue

Recommended Posts

Hello all!

 

This is the guide I am following:

https://osxlatitude.com/index.php?/topic/8506-dell-latitude-inspiron-precision-clover-guide/&do=findComment&comment=54632

 

I've been toying with this E5450 for a while now and have finally gotten some progress, turns out I was an idiot and didn't configure the Bios properly:

 

(I missed this)

2. Press F2 to configure the BIOS

  • Sata Operaton -> AHCI
  • Secure Boot -> Disabled
  • Boot List Option -> UEFI. 
  • Enable Legacy Option Rom
  • Apply and Exit

So now I am getting I'm getting past the initial loading but it bombs out with this kernel panic:

20170210_095412.jpg

 

Some notes: 

Boot pack - 

I used this one:

Broadwell - (See Note2 below)

   zip.gif  E5450_HD5500.zip   418.94KB   442 downloads

Updates:

I followed note to check for updates and replaced this kext:

E7x70, E7x50, E5450, Precision 7510

zip.gif  AppleHDA_ALC293.kext.zip   13.26KB   385 downloads

 

Anyone have a red hot clue what I did wrong? :) 

 

Thanks for reading. Eternally grateful :) 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Broadwell platforms and beyond require a BIOS patch for DVMT adjustment (video RAM) or BDW framebuffer kext patch. Did you do any of that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup, you must've missed the note from the bottom of the guide. Follow my E7450 guide Prerequisite section.

 

:excl:   :excl: Note2:

Systems with Broadwell / Skylake / Kabylake CPU such as Latitude E7450 and Inspiron 5548, you'll need to set the DVMT prealloc to 96MB in order to bypass KP and to enable full graphics with full QE/CI. For more info, see here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay so!

 

This is my PE32 image's DVMT entries:

 

20170210_113042.jpg

 

And this is what my sys showed for allocated video mem:

 

Screen_Shot_2017_02_10_at_12_46_58_PM.pn

 

So Based on firewolf's article, my understanding is that I want to do the following with the GNU GRUB bootable editor:

setup_var 0x15b 0x4

setup_var 0x15c 0x4

(as my dedicated is 128mb)

 

Problem:

The setup hangs as soon as the load bar appears. It stays there even after a 1/2 hour. 

 

I also for fun tried 0x3, 0x2, 0x5 but no luck. If I put it back to 0x1 then the bar loads again and panics at the same place as before.

 

Any ideas where I messed up? 

 

Thanks again!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Set to these

setup_var 0x15b 0x3

setup_var 0x15c 0x3

 

Boot with verbose mode to see where it's hanging. Make sure in the Config.plist that 'Disabled MinStoleSize..." patch is disabled. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...