Jump to content

richw

Members
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About richw

  • Rank
    Corporal

Recent Profile Visitors

731 profile views
  1. richw

    E6320 - MOJAVE 10.14.2 NO SPEAKER AUDIO, NO USB

    No luck with layout #3. I replaced the VoodooPS2 kext with a VoodooPs2 R6B10fixed kext which fixed the touchpad issue. Jake Lo, in the lower right of the diagnostics screen above the exit button is an option to perform a quick audio test. I almost missed it myself. Also ran a live version of Linux Mint to test the speakers.
  2. richw

    E6320 - MOJAVE 10.14.2 NO SPEAKER AUDIO, NO USB

    no luck with CodecCommander in /L/E Debug attached. debug_21362.zip
  3. richw

    E6320 - MOJAVE 10.14.2 NO SPEAKER AUDIO, NO USB

    I reinstalled Sierra, upgraded to High Sierra no apfs conversion using MBP 8,2. Usb is working, Audio is only available through headphones and touchpad does not work. I have not copied any files to /L/E. Only the AppleALC in kext folder.
  4. richw

    E6320 - MOJAVE 10.14.2 NO SPEAKER AUDIO, NO USB

    Thank you, If I wanted to keep it at High Sierra 10.13 are there any changes I need to make?
  5. richw

    E6320 - MOJAVE 10.14.2 NO SPEAKER AUDIO, NO USB

    Thanks for the feedback. Changing the SMBIOS resulted in a halt (circle with line through it) Sticking to High Sierra seems the best choice for this laptop.
  6. richw

    E6320 - MOJAVE 10.14.2 NO SPEAKER AUDIO, NO USB

    Debug is attached debug_20778.zip
  7. Dell E6320 Bios:A20 CPU: I5-2540M 2.6Ghz Audio: IDT 92HD90 Wifi:Dell DW1510 I have successfully installed a Sierra, upgrade to High Sierra to Mojave 10.14.3 with a few issues. 1- Sound works through the Headphone Jack, no sound through speakers. I performed the Dell Diagnostics to verify hardware is working. 2- Keyboard and mouse not working on Clover boot screen. I am able to bypass with a defined partition and countdown, but it would be nice to have 3- USB Ports not working Any Help is greatly appreciated.
  8. richw

    Mojave in Latitude E7470

    Thanks as always Jake those adjustments fixed it.. I have a question about a E7440 static in sound but I will post it in the correct Forum
  9. richw

    Mojave in Latitude E7470

    debug_31555.zip Here is the generated debug. Sorry for the delay.
  10. richw

    Mojave in Latitude E7470

    Hello Jake, i completed the upgrade from High Sierra to Mojave and had a few questions. Do I need to remove the kexts that were copied to /L/E in High Sierra? Sound is not working, no device found. I tried updating AppleALC and disabling the AppleHDA kexts to patch in Clover. Any insight is appreciated.
  11. richw

    [SUCCESS] E7440 10.13.3 update issues

    Thanks for the help Jake, I was able to pinpoint the issue. I had to boot os with injected kexts. FYI - I adjusted the Inject Kexts to yes using Clover Configurator in the System Parameters setting
  12. richw

    [SUCCESS] E7440 10.13.3 update issues

    followed instructions, cleared cache, copied files. executed commands, now receiving expected messages. reboot, still no luck
  13. richw

    [SUCCESS] E7440 10.13.3 update issues

    no. mymac$ sudo chmod -Rf 755 /L*/E* Password: mymac$ sudo chown -Rf 0:0 /L*/E* mymac$ sudo touch -f /L*/E* mymac$ sudo chmod -Rf 755 /S*/L*/E* mymac$ sudo chown -Rf 0:0 /S*/L*/E* mymac$ sudo touch -f /S*/L*/E* mymac$ sudo kextcache -Boot -U / mymac$
  14. richw

    [SUCCESS] E7440 10.13.3 update issues

    each command completed successful. no errors. the only prompt was for the sudo password
  15. richw

    [SUCCESS] E7440 10.13.3 update issues

    No change.
×