Jump to content
InsanelyDeepak

AppleHDA Patch Request

Recommended Posts

54 minutes ago, InsanelyDeepak said:

enjoy good sound 👍

there is still a problem but i'm not sure where... for example, on OBS i have no sound from built in line in (even indicators on OBS and system properites/Sound shows that there is a sound from this specific source), on facebook live sound has very poor quality and i can't set it good... i dont know where the issue is... :(

EDIT: I found proper settings for OBS and built-in line in. And all IN's works properly,  as on UBUNTU. But it doesn't mean it works totally correct. SPDIF port should work also as Line Out (depends what kind of cable I connect.), with possibility to change the Volume level...Right now, working only as SPDIF without Volume level control (on Ubuntu was possible to change the volume). But  I think this way is the best way, what I can achieve with this sound card. So, @InsanelyDeepak, thank you very much ;)

Edited by Waldemarek
update

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Waldemarek said:

there is still a problem but i'm not sure where... for example, on OBS i have no sound from built in line in (even indicators on OBS and system properites/Sound shows that there is a sound from this specific source), on facebook live sound has very poor quality and i can't set it good... i dont know where the issue is... :(

EDIT: I found proper settings for OBS and built-in line in. And all IN's works properly,  as on UBUNTU. But it doesn't mean it works totally correct. SPDIF port should work also as Line Out (depends what kind of cable I connect.), with possibility to change the Volume level...Right now, working only as SPDIF without Volume level control (on Ubuntu was possible to change the volume). But  I think this way is the best way, what I can achieve with this sound card. So, @InsanelyDeepak, thank you very much ;)

ok i will look again and see what difference is 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, InsanelyDeepak said:

ok i will look again and see what difference is 

Thanks. The situation looks like:

Manufacturer says:
1x Mic-in
1x Headphone-out
1x Headphone-out (SPDIF)
1x Headphone-out (HiFi / SPDIF)

It look that only SPDIF works, (but the same was on Ubuntu), and in audio properites i have only SPDIF and built in speakers. So I believe it can't be better. One of the layout has all OUTs (I believe 1 or 2), but i.e. built in speakers works on line-out, and also SPDIFworks on other Lineout. so I really don't know how to fix this totally, and even it is possible. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@InsanelyDeepak can you tell me where is something wrong?? yestarday, layout 13 works properly, I shut down laptop, and today i have no audio device?? when I will restart or shutdown and start laptop again. audio device will be back... whats going on with that??

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, Waldemarek said:

@InsanelyDeepak can you tell me where is something wrong?? yestarday, layout 13 works properly, I shut down laptop, and today i have no audio device?? when I will restart or shutdown and start laptop again. audio device will be back... whats going on with that??

 

 

where you put AppleALC ?? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/1/2019 at 6:13 AM, InsanelyDeepak said:

check applehda loaded when no audio

How can I check that? Sorry for maybe stupid question, but i'm not a pro about macOS ;(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...