Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'audio'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • OSXLatitude
    • Announcements & News
    • Feedback
    • The Archive
    • Others
  • OS X Installation Guides
    • Asus
    • Acer
    • Dell
    • HP
    • Samsung
    • Lenovo
    • Gigabyte
    • Toshiba
    • Others
  • Help and Support
    • FAQs & Tutorials
    • Dell Systems
    • Acer Systems
    • Asus Systems
    • HP Systems
    • Lenovo systems
    • Samsung Systems
    • Toshiba systems
    • Intel-based Systems
    • AMD-based Systems
    • Software matters or issues
    • macOS previews (dev & public beta)
  • Technical Information, R&D
    • Hardware technical information
    • R&D
    • Compatibility Query

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Twitter


FaceBook


GitHub


Location


Interests

Found 23 results

  1. Hello everyone, Post here if you need help with Patching AppleHDA or want to do it yourself but still needs help How to get Codec Dump : 1. Use Ubuntu or Any Version of Linux Distro (Note : Use the latest version of Linux and Alsa drivers ) 2. Open Terminal and copy paste below Code : cd ~/Desktop && mkdir CodecDump && for c in /proc/asound/card*/codec#*; do f="${c/\/*card/card}"; cat "$c" > CodecDump/${f//\//-}.txt; done && zip -r CodecDump.zip CodecDump 3. On Desktop there’s a folder/file name Codec_dump 4. Save t
  2. Greetings. Installed 10.14 Mojave on E5420, but can't get audio to work. On High Sierra used AppleAlc + Lilu and everything was fine. Tried to change layout id, changed HDAS to HDEF in ACPI section. Still no luck. I'm not sure what my codec is (only "Intel High Def Audio under Windows description), but I think that it may be around: IDT 92HDxxx HD Audio; IDT 92HD93 HD Audio. Any solution?
  3. I was hoping someone could help me with an issue on an E5540 regarding loss of audio after sleep. The E5540 is running High Sierra and was installed using this guide and installation went fairly smoothly. I used the E7440_HS.zip bootpack as the E5540 does not have Nvidia (tried to rework for no Nvidia but was not able to get it working). Everything worked except SD card but fixed config and now works fine. However I don't have audio after waking from sleep - works fine (speaker and earphone) when first booted. After sleep no audio on speaker unless you plug/unplug earphones which
  4. Hi I hope someone can help or point me in the right direction. Dell E7240 currently running HS but have run Mojave also. I can’t get the audio to work with the ALC292 and patched AppleHDA kexts always shows no output device. Found a guide which said to apply hot patches using clover configurator which I have done, each time I rebuild the Kext cache and can see the Kext being loaded, but still no audio, injected layout 12 which apparently it’s the supported for the codec. The voodooHDA Kext works but it screws up the mic a lot. hope someone has an ide
  5. Hello, I have Mojave 10.14 installed on my system and I have problem with the combo jack audio. It's noisy when I plug in and listening to music, like when you half-plug your jack to the connector. Also Mic isn't working with the combo jack headset. Sound working well with only audio jack (like external speakers). Internal Speakers and Internal Mic are good. External mic (only mic) doesn't tested : lack of mic Tested with another headsets, same results. Working under Windows. Fixed by installing ALCPlugFix and CodecCommander.kext System: CPU: i5-6300HQ 2.8
  6. greeting i have installed latest high seirra 10.13.6 on my dell M6800 workstation thx to @Jake Lo guide but the problem is native audio! i have try many way and used many guides but can't enable at all! when i install the voodoo sometimes audio not work and the headphone port not work at all! and also the backlight control not work too i have attached my clover please take a look if anyone can EFI.rar
  7. E7250 I7 5600U HD5500 ALC293 My macOS has been installed for a week . But there is a problem, I can not install the sound card driver, I looked up a lot of information and article , also search other alc293 in the forum how to solve the problem, but useless.... I have the latest lily.kext and AppleALC.kext so may you guys help!!!!!!! if you are free.After all, I know that everyone is very busy. and thank you so much difficult ENGLISH!!! here is my clover btw,why I lost my bluetooth. can't find it at all CLOV
  8. I've managed to get a clean install of Sierra working but have not managed to get a few hardware issues sorted out. The biggest is the audio. As soon as I install the audio kext and reboot, I get artifacts all over the screen. This doesn't happen when the kext is not loaded. My spec: Dell E6530 Latitude Intel 4000/NVS5200 Nvidia 16Gb RAM i7 Any pointers would be great.
  9. Hey guys, new to the hackintosh scene and I've gotten Sierra to run pretty well on the E5540. I followed this guide for everything: https://osxlatitude.com/index.php?/topic/8506-dell-latitude-inspiron-precision-clover-guide/ I updated it to 10.12.6 afterwards and the audio doesn't work. Curiously, the audio didn't work before I updated it too. I'm pretty much at a loss here. I've tried using other guides to get the audio working but in the end I've had to do a fresh reinstall multiple times after I screwed something up lol. I'm at the point where I'm thinking about just using VoodooHDA
  10. Hi, Sierra runs pretty smooth on my Dell E5540, but the only problem I still have is the audio... I can't seem to find the correct kext for this model. According to the dell website the audio driver is a Realtek ALC3226. Does anyone have an idea? Thanks! Roelof
  11. alc256 No sound after sleep wake Failed to use the following method https://osxlatitude.com/index.php?/topic/3084-eapdjack-sense-fix-no-sound-and-jack-sense-issue-after-sleep/ Anyone can help me?
  12. Hello, I have the ALC 236 on my Lenovo Yoga 710. I cannot get the Line In to work after patching the AppleHDA. When I plug in the external mic into the jack, it sometimes gets detected the first time. But if I unplug it and plug it back in, it does not even get detected. The internal mic continues working. Also, the headphone is problematic: when I plug it in the first time, it works fine. If I unplug it and plug it back in, the audio has a heavy crackling sound. The Internal Speaker and Internal Mic work fine. Although, the max volume of the speaker is far lower than on Windows. I
  13. So I installed Mac OS X Yosemite and El Capitan on separate drives, and both have glitchy audio. I installed the newest AppleHDA.kext to see it would fix it, but i still get the same issues. It did work perfectly one time, but after that its been horrible. I also tried VoodooHDA to see if that would fix it, it actually made it worse. Any suggestions?
  14. Hi everyone this is my first post here. Thanks to this excellent guide: https://osxlatitude.com/index.php?/topic/8506-dell-latitude-inspiron-el-capitan-clover-guide/ (and a little bit of my own intuition). I was able to install OS X 10.11.6 El Capitan on my Dell Latitude E7240 but im having a couple of issues. Audio or sound is not working whatsoever. When I go to the input and output sound settings they both say no devices (even when I plug in headphones. Facetime wont work. It opens and the webcam works, but when I sign in I get a message saying "You cannot sign into FaceTime
  15. Okay, recently I updates from macOS 10.11 to 10.11.5 and now theres no Audio Devices anymore. How can I fix this?
  16. I have a Dell Latitude E6520 with a i7 2.7 GHz and a NVDIA Quadro NVS 4200m with 512 MB of VRAM. I can't seem to get the audio working. I would really like if the internal speakers worked with OS X. What can I do?
  17. I'm on Yosemite 10.10.3. I'm using this version: "RehabMan-Generic-USB3-2014-1016" corresponding the GenericUSBXHCI.kext provided by RehabMan. With this version everything seems to work perfectly. But when using an external display through the HDMI port and an external USB audio interface, the system freezes when trying to initialize core audio inside Logic Pro X. If I disconnect the external display I can work perfectly inside Logic Pro X using the external USB audio interface. I didn't have this issue with Mavericks. Also If I use an older version of the mentioned kext I can wo
  18. Hello Guys, I've been following EMlyDinEsH's Complete AppleHDA Patching Guide, I've managed to get AppleHDA, HDMI and HDMI audio working yesterday. I was so happy that I even might opened up window and screamed out 'shake it baby!'. But that was yesterday. While building my hack, I have tinkered with too much thing and I felt something 'dirty' on the pc (it probably was just me) So I have reinstalled the system. Before I reinstalled it, I have backed up the EFI folder with all kexts, patched DSDT and all that. After reinstallation, I have inhibited the patched kexts (which resides on
  19. Greetings! I have successfully installed 10.9.5 on a Lenovo T410si following Jake Lo's tutorial, but I am still having some technical issues. 1. No Wifi - The BIOS has been updated & flashed. I have pulled a Broadcom BCM94321MC from my old MacBook Pro and have placed it into the T410si. System Prefs. > Networking recognizes that a card is present, but It will not allow it it be turned on. I made sure the switch is set to on on the front right side. I also tried disabling and re-enabling it in the BIOS as well as going to Network under System Prefs, remove and re-add wifi with no
  20. I'm having some problems turning my laptop into a hackintosh. This is the laptop I'm working with: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834230594 And I'm using Niresh since a friend told me that would be my best bet. First off: I can't boot, not because I'm sure it won't but when it's booting up it will start to make an extremely loud high pitched squeal and I know it's coming from the mic because if I touch the mic hole on my laptop or talk I can hear it, but it turns into an instantaneous squeel(but I can't mute it). And I feel like it will break my speakers so
  21. hi friends i've successfully installed MAC OS X 10.8 on my HP Pavilion g6-1200tu laptop using myHack... But now i had meet several problems like some software's and hardware's are not working... That are 1)Wi-Fi 2)Bluetooth 3)Audio 4)Camera 5)Battery 6)USB Ports how to solve this problems and please guide me to solve this issues..
  22. Hi everyone, I got my E6400 working beautifully using Lion and the EDP process, however whenever I listen to audio in iTunes, or in any other app, if the volume maxes out there is a really loud crackle, or clicks and general distortion. I am using VoodooHDA 2.7.3 which was installed by the EDP. I've also removed AppleHDA manually because having them both was causing KPs. It worked fine in Snow Leopard, so I would like to know if anyone knows what is causing the issue?
  23. Been working on getting my E6400 up and running over the last few days on OSX 10.7.5 and have just about everything working right thanks Mariusz and his great post. Here's the two issues I'm coming up with right now: Volume control does not actually change the speaker output level. The onscreen indicator shows the level change but the actual playback level doesn't change. Mic line input not working. I can get the digital mic to show signal, but cannot get the mic line input to show any signal no matter what I send to it. I'm guessing it's something with the OSX setup or the audio
×
×
  • Create New...