Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'mojave'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • OSXLatitude
    • Announcements & News
    • Feedback
    • The Archive
    • Team blogs
  • OS X Installation Guides
    • Asus
    • Acer
    • Dell
    • HP
    • Samsung
    • Lenovo
    • Gigabyte
    • Toshiba
  • Help and Support
    • FAQs & Tutorials
    • Dell Systems
    • Acer Systems
    • Asus Systems
    • HP Systems
    • Lenovo systems
    • Samsung Systems
    • Toshiba systems
    • Intel-based Systems
    • AMD-based Systems
    • Software matters or issues
    • macOS previews (dev & public beta)
  • Technical Information, Projects and other Research & Development,
    • Hardware technical information
    • Projects
    • Other Research
    • Compatibility Query
  • Linux & ChromeOS
    • ChromeOS
  • E.D.P
    • About EDP
    • Issues and bugs
    • Models under research for EDP
    • EDP Development

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Twitter


FaceBook


GitHub


Location


Interests

Found 40 results

  1. Hello! Using your wonderful site I've been able to install Mojave 10.14.2 on my 7490. I'm even booting off an external USB-C NVME caddy until later when I can swap the internal NVME out. (still need the os on there for the time being). I'm also using a USB AC600 until purchased DW1830 appears. However, I'm still struggling to get the trackpad and the sound working. Assistance is requested, thanks in advance.
  2. Hello everybody, I'm trying to put the finishing touches on my Mojave install and have hit some snags. I'd like to preface this by saying that, while I'm pretty good with computers, I am an absolute noob at hackintoshing. I got Mojave up and running using clover with everything working but sleep, the dedicated k5000m GPU (shows up in system report and OpenGL Extensions Viewer but nothing seems to be able to use it), and brightness only sorta works. Sleep is the biggy. When I put the laptop to sleep (via any method eg. Apple > Sleep, power button, or lid close) It seems to go to sleep (power light slowly pulses and everything), but it takes a solid 30-45 seconds to get there. When I try waking it the fans will kick on for about a half second then it drops back to sleep mode. When I try again the fans do the same thing and then a few seconds later the computer reboots with Optimus disabled. It really baffles me as to why Optimus turns off every time I try to wake it. So far I've tried disabled Hibernation by following Hervé's guide here on OSXLatitude and gone through every Darkwake option. Neither changed the sleep behavior in any way. The Quadra k5000m seems to be detected fine in system report and OpenGL Extensions Viewer, but nothing seems to be able to use it. Is this because MacOS can't use the dGPU when the laptop implements Optimus? I've read mixed reports on that. I've tried just turning off Optimus in the Bios, but that causes MacOS to crash at boot. If possible I'd really like to have the Quadra working rather than the iGPU because my main use for MacOS is FCPX. Brightness works, but there's no on-screen indicator when changing it and if the screen turns off, it comes back on at full brightness. There's also no brightness slider in Settings > Display. I've attached my EFI folder and a debug report I generated with black.dragon74's script. Any help would be greatly appreciated, thank you in advance! debug_14893.zip EFI.zip
  3. Hello, good day with all friends, I hope you are well in everything. .... I want to ask for your support, to solve a problem with the post-installation of my laptop please. u.u ... On my laptop I have installed Mojave 10.14.5 and so far I have not been able to fully activate the audio .... Someone of you who can help please in: - Activate sound / audio (look at the photos that I have attached please audio configuration if) https://www23.zippyshare.com/v/oEl8192h/file.html https://www23.zippyshare.com/v/1FvKJPKd/file.html https://www23.zippyshare.com/v/mt8v6rhk/file.html my EFI.zip * here my specifications: Dell Inspiron 14 5000 series (5458) - Intel (R) Core (TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz - Ram 4GB » - Intel HD Graphics 5500 - PCI Network: Intel Dual Band Wireless-AC 3160 AC HMC WiFi Adapter Realtek RTL8139 / 810x Fast Ethernet Adapter - Audio Intel Broadwell HDMI @ Intel Broadwell - Mini HD Audio Realtek ALC255 @ Intel Wildcat Point-LP PCH High defi ..... I sent them my EFI folder too, https://www23.zippyshare.com/v/hE4sQnTm/file.html if the system AppleHDA.kext is activated I hope someone here can help me, I will be infinitely grateful regards, God bless you friends my_EFI.zip
  4. Hi, friends, I am starting my hackintosh now. the attachment is dsdt and ssdt I got from clove F4, Now I am using 7470EFI started my "Macbook air", but there are issues: 1, touchpad without 2 and more finger support, 2, light control is not work, 3, 1820A wifi is OK, but Bluetooth panic sometimes, 4, thunderbolt 3 and HDMI not work. Please help me! thank you! detail info with my Dell 7480 with: Motherboard: CPU Type DualCore Intel Core i7-6600U, 3400 MHz (34 x 100) Motherboard Name Dell Latitude 7480 Motherboard Chipset Intel Sunrise Point-LP, Intel Skylake-U System Memory 16265 MB (DDR4 SDRAM) DIMM1: Micron 16ATF1G64HZ-2G1B1 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM DIMM3: Micron 16ATF1G64HZ-2G1B1 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM BIOS Type AMI (10/01/2018) Display: Video Adapter Intel(R) HD Graphics 520 (1 GB) Video Adapter Intel(R) HD Graphics 520 (1 GB) Video Adapter Intel(R) HD Graphics 520 (1 GB) 3D Accelerator Intel HD Graphics 520 Monitor BOEhydis NV14N47 (Dell 6HY1W) [14" LCD] Multimedia: Audio Adapter Intel Skylake HDMI @ Intel Sunrise Point-LP PCH - High Definition Audio Controller [C1] Audio Adapter Realtek ALC256 @ Intel Sunrise Point-LP PCH - High Definition Audio Controller [C1] Storage: Disk Drive SDXC Card (119 GB) Disk Drive SM951 NVMe SAMSUNG 512GB Input: Keyboard HID Keyboard Device Keyboard HID Keyboard Device Keyboard HID Keyboard Device Keyboard HID Keyboard Device Keyboard HID Keyboard Device Keyboard PS/2 keyboard Mouse HID-compliant mouse Mouse HID-compliant mouse Mouse HID-compliant mouse Mouse HID-compliant mouse Network: Network Adapter Dell Wireless 1820A 802.11ac origin.zip
  5. sorry for my English Hello everyone, maybe this will help someone. I tried to create USB with a new E6440_HD4600_Only_Mojave, which @Jake Lo have posted. Installation hangs with it: 2 minutes are left and there are also artifacts (image glitches) at beginning of installation, but this is only with the new version of Clover 4934, but with Clover 4920 everything works fine. Also, the new Clover r4934 loaded my old installation 10.13.6 bad: artifacts, without video memory. Therefore, the new boot pack is not compatible with the latest Clover. You must use version Clover r4920 + E6440_HD4600_Only_Mojave. My EFI folder in attach. Thanks @Jake Lo @Hervé There is one problem left, there is no sound after getting out of sleep, who knows how to solve? EFI.zip
  6. i have m6800 and enabled optimus bcoz want to use mojave with intel hd, But I did not succeed, I attached images of this problem. i am using Franckenstien EFI folder.
  7. Hi, i've installed on my pc MacOS Mojave but after installation my pc, sometimes, crash giving kernel panic. I came to the conclusion that it is a random kernel panic because sometimes it starting up and other times it isn't starting up and this is caused for my Wi-Fi chipset (BCM94350ZAE), also, after a few minutes, the PC freezes with cursor slowing and Wifi has disconnected P.S Sorry for my Bad English and my incompetence. CLOVER.zip
  8. [SUCCESS] DELL LATITUDE E5440 macOS Mojave 10.14 (Updated) Download: - - > > "DELL"_"CLO"EFI"_"Kemal"ALKIN".zip" < < - -
  9. Hi all! I am currently using Mojave and the VoodooPS2Controller and the Trackpad works well but I don't have any gesture. I tried to use the ApplePS2SmartTouchPad kext and gestures works (Only the 4 fingers tho) but the clicks are not ok and it's unusable for that. My friend has a T480S with an Elan trackpad and that kext works very well on his laptop. My trackpad is a Synaptics one and i read that is supported one the ApplePS2 kext. I tried already to change some plist values of the kext without success. Can someone help me to have a fully functional trackpad? Thanks in advance EDIT: I tried the VoodooPS2 and SSDT-KBD.aml from the Clover folder of the following post but I think is the same from mine VoodooPS2 (trackpad ok but no gestures).
  10. Hi folks. Last year I had an E5520 working with Sierra, today I managed ist to install and use 10.14.2 on a E5530 (i5 3220M). What is working? - WiFi, replaced origin Intel Card with an AR9285 based card (168c:002b) - the same I used in the E5520 - Ethernet, used "FakePCIID_BCM57XX_as_BCM57765.kext", just had to add my pciID in "info.plist" (14e4:1681) - Graphics, INTEL HD4000 fully accelerated, I think it is because of FakePCIID_Intel_HD - Sound, VoodooHDA - Keyboard, VoodooPS2 - SSD Trim (enabled it via "sudo trimforce enable") What is not working? - SD-Card Reader - Touchpad + Touchpad-Buttons, VoodooPS2 only enables the Keyboard - Sleep, just goes into Sleep for about 1 second and than it powers up again (no user interaction) I must say that I have done this all with no patched DSDT or SSDT... Just only kext's are used. I'll attach my Clover folder.... maybe somebody can help me patching those files? Thanks in advance! CLOVER.zip
  11. Acer Aspire V15 V5-591G - Mojave 10.14.5 (Note: mine is 55TU version, but the bootpack will work fine with another versions of 591G, for example: V5-591G-71K2, -764Z, -59PU, etc.) Specifications: - Motherboard: USOPP_SLS (Skylake-H PCH) - BIOS: Insyde Corp. v 1.15 - CPU: Intel Core i5-6300HQ 2.3 GHz (Skylake) - GPU: NVIDIA GeForce GTX 950M 2 GB (Optimus) & Intel HD Graphics 530 - RAM: SK hynix 4 GB DDR4 (Later I bought + KINGSTON 4 GB) 2133 MHz - WiFi + Bluetooth: Qualcomm Atheros QCNFA344A 5 GHz (Later -> Broadcom BRCM94352Z M.2 5 GHz WiFi + 4.0 Bluetooth) - Audio: Realtek HD Audio: ALC 255 - Ethernet: Realtek RTL8168/8111 - Card Reader: Realtek USB 2.0 Card Reader (USB2.0-CRW) - Webcam: HD Webcam - HDD: TOSHIBA MQ01ACF032 320 GB HDD - SSD: SPCC M.2 230 GB SSD - Display: 1366x768 (15.6", Matte) - Battery: 6 cell 56Wh / 5040mAh - Connectors: 1x SD Card Reader 2x USB 3.0 (1x USB Charging), 1x USB 2.0 1x VGA 1x HDMI 1x 3.5mm microphone/audio combined jack connector 1x Ethernet (Rj-45) - Keyboard & Touchpad: Multi-Touch & Multi-gestures ELAN 501 Touchpad, Backlight Keyboard. Working: - Wi-Fi (with BCM94352Z) - Bluetooth hand-off (With BCM94352Z) - Full Graphics enabled on HD 530: ig-platform-id: 0x191b0000 (HD 530 Mobile) - Display: if default colour profile is corrupted (blue is not actual blue but purplish) Use "Rec. ITU-R BT. 709-5" Color Profile (System Pref. -> Displays -> Color) - HDMI & VGA Outputs: AppleGraphicsDevicePolicy.kext Clover patch - Audio (ALC 255): (Internal Speakers, Internal Microphone, Headphone jack with AppleALC, ALCPlugFix -> layout-id=17) - Ethernet Realtek 8168/8111: RealtekRTL8111.kext - App Store, Messages, FaceTime, Siri, iCloud (native) - Integrated webcam (native) - 3.0 USB (native) - Touchpad and Keyboard (ELAN501): Fn keys are good, the weird thing is the Brightness key. On my keyboard it's Pause Break:Br-up, Fn+F12:Br-dwn-> To fix this try Karabiner (VoodoPS2Controller.kext), - for gestures try SmartTouchpad drivers - Battery info: Install ACPIBatteryManager.kext with Kext Utility or other installer. - Sleep Mode - SSD with TRIM enabled (to enable trim, open Terminal and write "sudo trimforce enable") Not working: - Original Wi-Fi (Qualcomm Atheros QCNFA344A): unsupported, you need switch to BCM94352Z or just use a mini usb wifi dongle. - NVIDIA GeForce GTX 950M: Optimus not supported. - Card Reader: Unsupported -> Can't really fix because I don't have any SD Card at the moment, maybe can be fixed by adding Prod & Ven IDs to AppleStorageDevices.kext, I never used it anyway. name: "USB2.0-CRW" Prod ID: "0x0129" Ven ID: "0x0bda (Realtek Semiconductor Corp.)" For Wi-Fi: - 1st method: You can choose an external USB wifi dongle (I used TP-Link Archer T1U (5GHz support), TP-Link has official macOS drivers, you just need to install it - 2nd and I think the best method: Replace your M.2 Qualcomm Card with a compatible BCM94352Z card (you will have hand-off Bluetooth too), just install the kexts (enabled with BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2.kext, FakePCIID.kext, FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext, they're all in my attached zip). You could buy this card from ebay, aliexpress, or amazon Issues: - None BIOS Settings: - BIOS version 1.15 (irrelevant) - Secure Boot: Disabled - Touchpad: Advanced - Boot mode: UEFI Getting ready for Installation: - Download the install zip (bootpack & postinstall): Click here -> acer_aspire_v591g_installfiles.zip Installation: - Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager) - Copy my Clover folder to the USB's EFI folder - Boot with the Installer USB - If you stuck in boot, reboot and in the Clover bootloader select "config_debug.cfg" -> you'll have more informations about the freeze Please open the README.rtf in my install zip for more informations about the USB Installer & Post installation! If you have a single RAM and getting panic at boot, then you need to edit the "config.plist" with these (SMBIOS->after "Version 1.0"): ->Edit "Frequency" and "Size" to match your RAM values <key>Version</key> <string>1.0</string> <key>Memory</key> <dict> <key>Channels</key> <integer>1</integer> <key>SlotCount</key> <integer>1</integer> <key>Modules</key> <array> <dict> <key>Slot</key> <integer>0</integer> <key>Size</key> <integer>8192</integer> <key>Frequency</key> <integer>2133</integer> <key>Type</key> <string>DDR4</string> </dict> </array> </dict> </dict> PowerManagement fix: Set HWPEnable=YES in Clover (already set), CPUFloor to "700", Frequency to "2300" and "3200"(Normal and Turbo, if you have i7-6700HQ version then it should be "2600", "3500") and "FrequencyVectors" from "0x0d000000" to "0x07000000" in "S/L/E/IOPlatformPluginFamily.kext/Contents/PlugIns/X86PlatformPlugin.kext/Contents/Resources/Mac-A5C67F76ED83108C.plist", MSR _xcpm_idle Patch to KernelToPatch in Clover (If you have High Sierra, change "MatchOS" to 10.13): <key>KernelToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>MSR 0xE2 _xcpm_idle instant reboot(c) Pike R. Alpha</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> ILniAAAADzA= </data> <key>MatchOS</key> <string>10.14</string> <key>Replace</key> <data> ILniAAAAkJA= </data> </dict> </array> Reboot, and it's 800MHz in idle state, same on Windows. Elan SmartTouchpad I only use scrolling, one-, double- & tripletap If you want to try other gestures go to this link for more informations, options (v4.7 beta 5) -> DETAILS ABOUT THE SMART TOUCHPAD DRIVER FEATURES Fn Brightness keys not working with this, tried several things without success. With VoodoPS2Controller it's working, but you'll have no gestures (neither scrolling). Before updating to a new version of Mojave please update kexts (and clover if necessary) to newer versions to avoid kernel panics. Generate a serial number with Clover Configurator.app (open up your config.plist with CC then -> SMBIOS -> Serial Number -> Generate New) Mojave & Windows 10 Dual-Boot: Dual-boot clean install (on one drive), UEFI Only: Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac), Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart, Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install. Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type: bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi 5. You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition). Dual-boot with Windows installed first (on one drive), UEFI Only: If you already have Windows and you don't want to lose all your data there is a hope: I created a video from this restore method: [Hackintosh] Dual-Boot High Sierra & Windows - when Windows already installed - no data waste - UEFI You need bootable Mac Installer and a full system restore image (link is in my video's description). (You may see errors if your EFI partition is not 200 MB) Boot into your Windows, resize your partition or create one for Mac. Boot into your Mac installer and in Disk Utility format the partition you created. Restore from image: select your full system restore image. When it's finished restoring you just need to restart, then boot to the system with your usb. When you successfully booted to Mac desktop, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), open EFI, you will see there is a Microsoft folder already (don't touch that!). Copy my CLOVER folder to the EFI folder then Restart. Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type: bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi 7. You're done! You can select your old Windows and your new macOS! (Only tried with Windows 8/8.1/10. I don't know Windows 7,etc.) IF YOU GETTING ERRORS DURING MAC RESTORE: - Make sure you have partitions in GPT - Windows using 100 MB EFI and will annoy the Mac restore. Don't worry, just ignore the errors. IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc): - Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB) IF YOU USED RESTORE METHOD THEN CAN'T MOUNT YOUR EFI PARTITION (No EFI partition found): - It's because your EFI is not 200 MB or not an "Apple" original EFI, but do not worry, try another EFI mounter, or mount from terminal (I used EFI mounter v3: Getting errors, but you can mount and use without problem) - You also could "mount" the EFI from Windows: 1st method: open cmd in administrator mode and type: diskpart list vol (Now select the "System" volume,(FAT 32) For example I select 4) sel vol 4 list part (Select System type partition, for example 2) sel part 2 assign letter=b (This will "mount" your EFI partition) Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI remove letter=b (This will "unmount" your EFI) 2nd method: open cmd in administrator mode and type: mountvol b: /s (This will mount your EFI) Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI mountvol b: /d (This will unmount your EFI) Thanks to all OSXLatitude members for helping me out! (Jake Lo, Hervé, Bronxteck, black.dragon74)! Notes: 2019.06.01: Updated to 10.14.5 -> no problem when/after installing 2019.04.25: Optimized touchpad scrolling -> updated install files 2019.03.30: Fixed USB 3.0 ports, fixed Bluetooth crashes after sleep -> updated bootpack 2019.03.28: Updated to 10.14.4. Unexpected crashes while updating to 10.14.4 -> fixed by updating Clover to the latest (v4910) version. Bluetooth crashes appeared -> fixed by downgraded Brcm*.kexts. Updated bootpack. 2019.02.24: Bluetooth crashes after sleep -> fixed, updated bootpack. 2019.02.22: Updated to 10.14.3. Fixed HDMI Audio by installing "FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext" -> fixed freezing during boot. Fixed brightness levels by installing "AppleBacklightFixup.kext". Also updated bootpack & postinstall zip down in attachments. 2019.01.21: Removed FakeSMC.kext, SMCHelper-64.efi, replaced by VirtualSMC.kext, VirtualSMC.efi because I got random freezes when booting system (kextd stall[0], (120s): 'AppleACPICPU' -> CPU is at 100%, fans are spinning fast), also updated bootpack in the attachments "acer_aspire_v591g-55tu_clover.zip" -> Freeze continued, brought back FakeSMC, deleted VirtualSMC (caused BT crashes). 2019.01.18: HDMI Audio is fixed, I didn't do anything HDMI Audio is not fixed, sometimes it worked but most likely not. (no idea why) 2018.12.09: Updated to 10.14.2 -> did without any complication 2018.11.28: Fixed combo-jack garbage sound output by installing ALCPlugFix and CodecCommander.kext 2018.11.01: Updated to 10.14.1 -> HDMI & VGA ports are gone again. -> Fixed by "AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer.kext" rollback from 10.14. 2018.09.28: Updated to Mojave 10.14 -> Fixed HDMI & VGA Outputs by adding "AppleGraphicsDevicePolicy.kext" patches to config.plist, HDMI audio not working
  12. marliwahoo

    E5520 Mojave

    I've been given a e5520 i3 HD3000 (low resolution) to set up OSX. I've got Mojave running, but its not stable. Could you patch the DSDT and help with a config.plist? Thanks! Update 4/14/19: 10.14.4 working. Attached (low resolution) pack. E5520.zip origin.zip config_HD3000_1366x768.plist.zip
  13. Upgraded to 10.14 public beta, so far I have these issues no sound (ALC255) memory is reporting correct amount but about this Mac does not show the memory slots populated, it shows empty. if you have a similar system, before you upgrade do the following back up your EFi and OS. update clover to the latest when installing clover, there is a new option to install apfsdriverloader.efi, without this, once the installation is done, you will not see your OSX drive. if you don't want to load that driver, then you will need the latest APFS.EFI either driver needs to be installed in the Drivers64UEFI folder.
  14. I succeeded in installing Mojave with e7240. I thank all the participants of this wonderful forum. Both audio and WiFi are running smoothly. Bluetooth does not work, but it is natural. Because Hervé is recommending replacing, as follows. My procedure is very simple. 1) First of all, read Hervé's post carefully. 2) Next, follow the great content of Jake Lo. * My Kext referred to the contents of this article. * Please let me express my sincere gratitude once again.
  15. Hi guys 0 successfully upgraded to Mojave on my Dell E5450 - update went smoothly however lost sound. Originally on the ALC293 however in a way to enable audio installed AppleALC with whatever green kext and disabled the patches in config plist however no luck. Hoping I can get some help ? CLOVER.zip
  16. Well i was trying to fix ethernet on my Dell latitude E5530 laptop and mistakenly deleted "System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext" kext file I don't want to reinstall this again someone could please help me by uploading this file My system latest mac os Mojave Dell latitude E5530 I3-3100M 6gb ram etc Help appreciated
  17. Hello, I have Latitude E5450 Intel core i7-5600 @ 2.6 GHz with a 1080p laptop screen. I try to install Mojave, no panic at clover boot but when the welcome screen from apple was bad. Could you tell me what is wrong ? Thanks a lot Jean-Luc
  18. Just wanted to share that I was successful on installing Mojave 10.14.2 on a Precision T1650. This system was shipped with an Intel i3-3220, I was not able to get the iGPU (HD2500) working correctly after installing macOS. I just got a flickering screen with a mouse cursor shown, the only way to get some screen output was booting with "-x". Therefore I decided to put my old Geforce GTX650Ti into the system to get at least some metal support. Now the. system is working perfectly. For everyone else, I attached my CLOVER folder. Feel free to use it for your own build. CLOVER_Precision_T1650.zip
  19. Hello @Franckenstien, I followed your guide for M6800 & M4800: thank you for this, but drivers didnt work for me? what i am missing ? is there any step you didnt mentioned ?
  20. hello guys , this is the first post in this site i'm running windows 7 right now and i want to install mac os mojave on my dell latitude e5550 , but i don't have access to a mac computer. can anyone tell me about a method to install the os ? or maybe follow the steps of another dell laptop ? (sorry but i have a very limited knowledge about hackintosh .)
  21. Hi All, I try to install the latest Mojave on E5540, however I could not find any guide about it. Is there any updated E5540_Mojave.zip file? Thanks for any help in advance!
  22. Hi, As we are close to having the final build for MacOS Mojave, I've started to prepare myself for the update. I'm currently using High Sierra. I want to make a fresh install. My steps were: 1) Download Mojave and make bootable disk (via createinstallmedia); 2) Install the last Clover version; 3) Copied the same config.plist used in High Sierra I'm facing a kernel panic, probably because of wrong (or missing) patches. Find attached a screenshot, origin folder and EFI folder. @Jake Lo, can you help me with this? Cheers, Rafael Siqueira origin.zip EFI.zip
  23. I'm tried to install mojave and High Sierra but i didn't reach the installing part, Mojave stuck on I used this guide https://www.hackintoshzone.com/topic/18396-guide-hackintosh-mojave/ And High Sierra didn't even boot the installer Specs CPU. Intel Core i5-5200U GPU. Intel HD Graphics 6000 and nVidia 920m 2gb RAM. 8GB DDR3, 1600 MHz Anyone installed High Sierra or Mojave on dell 5558 can help?
  24. Hello everyone Thank you very much for your wonderful and useful forum I want share with you after long search and fixes my final EFI Partition for Dell Precision WS M6800 & M4800 and will work 99 % on any similar Model All files , Kexts , ACPI , Guide are all included in zip file linked below This my final EFI with alots of fixes and tweaks works for both High Sierra and Mojave only you will need Nvidia web drivers and Cuda to get fully working machine for graphic designing , video editing and 3D ... - Fully working everything , audio , Bluetooth, Brightness slider , card reader , mSata , ethernet , Wifi and many more you will explore it yourself ...... - Bios Reset issue fixed - Optimus Graphic enabled - Use Intel HD only or Intel HD + Nvidia (if you want Nvidia only then disable Optimus in bios) - External Monitor use Nvidia - No black Screen when external monitor is connected - What is missing and doesn't work !!!! You will tell me - all fixes files and instructions are included Final EFI 30 Nov Fix .zip Thank you ; If you need any help or have any questions or issue please let me know in the Support section of the forum and I will reply as soon as possible Cheers
  25. Hi, I'm trying to install macOS 10.14.1 on Latitude 5590 and make the guide. So... 1. Configurate BIOS (v. 1.5.0) Attachments below; change something or it looks ok? 2. Create boot pen https://www.tonycrapx86.com/threads/unifail-install-macos-mojave-on-any-supported-intel-based-pc.259381/#uefi_settings I think that the last solution is the best for create bootable pen drive but need some changes to works with Dell. I mixed folders and can boot the installer. For beginners - mount EFI partition by Clover Configurator and overwrite folders with EFI.zip (Edit: 28.11.2018). 3. Config On installer touchpad (I2C HID and Alps Virtual HID) not work. I don't have a mouse, so is it possible for the touchpad and track pointer to work? I tried file from but 1. not work, 2. i haven't found how to fix it by file and code from the second page. Boot video - WiFi won't work because all Intel Wifi devices aren't supported . BIOS options
×
×
  • Create New...