Jump to content
malcolm-d1g

Lenovo L560 - ALC293 doesnt work

Recommended Posts

after successfully installed Mojave on my Lenovo L560 the only issue I cant solve is the sound card which is Realtek Alc293 and the layout is 29 i've tried the method to install vanila Applealce.kext and lilu.kest in EFI/clover/kext/other and change the configuration.plist the layout into 29 with no luck please i need your help 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@malcolm-d1g

 

1) The AppleALC.kext in Clover/kext/Other is corrupted, don't know if it's from the upload or in your Clover folder as well

2) The AppleALC.kext in /Library/Extension won't work without Lilu.kext in the same directory

 

My suggestion, remove AppleALC.kext from /L/E

Download new version of AppleALC.kext to clover/kexts/Other folder

Repair permissions and rebuild cache

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now you have AppleALC + Lilu in /L/E, please move them to /Clover/kexts/Other

Whatevergreen won't work alone without Lilu.kext in /clover/kexts/Other

In your Config file, enable FixDarwin

Have you tested layout-id 28 as well?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you rebuild your cache after moving the kexts to Clover/kexts/Other? It's necessary, otherwise those kexts remain in the cache (assuming they were cached of course...).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...