Jump to content
shinyxxx

[SUCCESS] Install Mojave on 7480 with i7-6600U

Recommended Posts

Hi, friends,

I am starting my hackintosh now.

the attachment is dsdt and ssdt I got from clove F4,

Now I am using 7470EFI started my "Macbook air", but there are issues:

1, touchpad without 2 and more finger support,

2, light control is not work,

3, 1820A wifi is OK, but Bluetooth panic sometimes,

4, thunderbolt 3 and HDMI not work.

 

Please help me!

thank you!

 

detail info with my Dell 7480 with:

    Motherboard:

      CPU Type                                          DualCore Intel Core i7-6600U, 3400 MHz (34 x 100)

      Motherboard Name                                  Dell Latitude 7480

      Motherboard Chipset                               Intel Sunrise Point-LP, Intel Skylake-U

      System Memory                                     16265 MB  (DDR4 SDRAM)

      DIMM1: Micron 16ATF1G64HZ-2G1B1                   8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM

      DIMM3: Micron 16ATF1G64HZ-2G1B1                   8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM

      BIOS Type                                         AMI (10/01/2018)

 

    Display:

      Video Adapter                                     Intel(R) HD Graphics 520  (1 GB)

      Video Adapter                                     Intel(R) HD Graphics 520  (1 GB)

      Video Adapter                                     Intel(R) HD Graphics 520  (1 GB)

      3D Accelerator                                    Intel HD Graphics 520

      Monitor                                           BOEhydis NV14N47 (Dell 6HY1W)  [14" LCD]

 

    Multimedia:

      Audio Adapter                                     Intel Skylake HDMI @ Intel Sunrise Point-LP PCH - High Definition Audio Controller [C1]

      Audio Adapter                                     Realtek ALC256 @ Intel Sunrise Point-LP PCH - High Definition Audio Controller [C1]

 

    Storage:

      Disk Drive                                        SDXC Card  (119 GB)

      Disk Drive                                        SM951 NVMe SAMSUNG 512GB

    Input:

      Keyboard                                          HID Keyboard Device

      Keyboard                                          HID Keyboard Device

      Keyboard                                          HID Keyboard Device

      Keyboard                                          HID Keyboard Device

      Keyboard                                          HID Keyboard Device

      Keyboard                                          PS/2 keyboard

      Mouse                                             HID-compliant mouse

      Mouse                                             HID-compliant mouse

      Mouse                                             HID-compliant mouse

      Mouse                                             HID-compliant mouse

 

    Network:

      Network Adapter                                   Dell Wireless 1820A 802.11ac

 

 

 

 

 

origin.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

At Clover gui, press O to get to Options.

Go down to Graphics Injector and select it

Select FakeID and change it to 0x12345678

Continue with installation

Once installed you can boot without that temporary change now that the Skylake FB has been cached.

Share this post


Link to post
Share on other sites

with this EFI(changed from 7470), I can start mac (I just change back, and it is a good start).

with above only panic like the picture.

Can you tell what will cause this issue?

Or I just try re-install mojave 14.2?

CLOVER-7480.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

The error basically meant you don't have enough video memory required for Broadwell and newer system. There are patches that bypass the requirement check, so some reason it's not working.

I added additional patches to the working Config you're using for the touchpad and audio. See if this works

config.plist.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/3/2019 at 11:23 PM, Jake Lo said:

Can't expect stuff to work if you're using files for another model. 

Try this, replace contents into /EFI/Clover

7480_HD520.zip

I re-installed the Mac OS with your this EFI, and successfully run the system up.

cool!

but I get a sign as no trachpad.

and when start up I get a sign with 5 languages.

Could you tell me why?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rebuild cache and reboot a couple of times before trackpad works. Trackpad preference won't work unless Battery Status is working...check that first.

Post debug file if you need further troubleshooting

 

Not sure what you're referring to in sign with 5 languages, post screenshot for better understanding.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...