Jump to content
uniqe15

[SOLVED] Sound driver problem - ALC292

Recommended Posts

Hello,

When I'm listening music on youtube sometimes my speakers get unplugged, there's no sound and i need to restart chrome or safari to make it work again. Are any sound kexts avaliable for e7440?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Only working kext is the one included in my bootpack which you're already using. You could try patching your own, there's a few guides available in the internet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, built-in speakers work flawlessly, i don't know what happend but now headphones are not working at all :( What should I do? Headphones are recognized in settings but there's no sound coming out

Share this post


Link to post
Share on other sites

I haven't check forum in awhile but my audio is flawless. I'm running 10.9.5 with the patched AppleHDA.kext from user Joe,  I have CodeCommander.kext in System>Library>Extensions and EAPDfix.kext inside EFI Clover>kexts>10.9.
Not a problem connecting or disconnecting headphones or after sleep.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cazy,

 

Thank you for your contribution. It never occurred to me to use both kexts that do the same thing. So far it's working well on Yosemite 10.10.3.

Not a problem connecting or disconnecting headphones or after sleep. I installed both to /S/L/E because I'm still using Chameleon loader.

I have another setup with Clover, but it's at the office, so will test that as well later. Patched AppleHDA ALC292 is in my bootpack for E7440 curtesy of Joe82. Attached are the kexts used if anyone wants to experiment too.

Credits to Dolner/Rehabman/theDarkVoid for the latest CodecCommander and EmlyDinesh for EAPDFix.

 

Cheers.

 

Update:

After some testing, found some issue if system is put to sleep with HP plugged in. Works pretty consistent if HP is not plug in before sleep or during wakeup. 

cazy, are you seeing the same issue? If not, then can you provide the version of the kexts you're using?

 

Update2:

I think I found the best combo. Updated attachment with CodecCommander originally patched by theDarkVoid to fix some widget issue

 

Audio_Fix_ALC292.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...