Jump to content

E6220 Yosemite does run well, El Capitan does not boot


Pachnes
 Share

Recommended Posts

Hi,

 

I now 5 month try to get running El Capitan on my E6220. No success. Yosemite (10.10.5) with Clover installation in the ESP does run well for 18 month on that Notebook.

 

Spec:

 

Intel i5-2540

16 GB RAM

WiFi Dell 1510

WWAN Dell 5550

 

Could someone upload his EFI-directory for Clover here or mail it to "pachnes at web.de"?

 

Thx!

Regards,

Thomas

Link to comment
Share on other sites

See here

I also did try to install El Capitan 10.11.5 to the notebook harddisk from my running El Capitan PC. Than I did run Clover, installed it to the Efi partition of the notebook disk and than copied your EFI Folder to the Efi partition. The harddisk back in the notebook does start to boot but does stop very soon without no progress anymore and no kernel panic.

Link to comment
Share on other sites

Boot without cache mode to determine where or what causing the hang.

For this model you do need to use legacy Clover ESP, UEFI does not work.

It does stop at:

 

P-State Stepper Error 18 at step 35 in context 2 on CPU0

 

and than after about 2 minutes kernel Panic with automatic reboot

Link to comment
Share on other sites

Boot without cache mode to determine where or what causing the hang.

For this model you do need to use legacy Clover ESP, UEFI does not work.

It does boot fully to single user mode and i could make a file system check without errors.

Link to comment
Share on other sites

Try replacing the mouse kext with this one

 

Jake Lo,

what is the folder "LE" in /EFI/kexts/Other for? There are 3 kexts in it: AppleHDAIDT.kext,DisableTurboBoostBattery.kext, IOAHCISerialATAPI_Injector.kext.

Regards, Thomas

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...