Jump to content
PayPal donations: [email protected] ×
perbart

Need help with Precision m4700 HighSierra 10.13.2

Recommended Posts

Hey everyone! 

I need your help with my Precision m4700, with Quadro K2000M (Attached my EFI directory)

The biggest problem:

 

The computer can not wake from sleep. It restarts and the bios (ver. a17) automatically disables Optimus, so after the boot it will be a black screen. If i restart the machine, and set Optimus ON the screen will work again until next sleep.

 

My guess:

On wake the PC try to use Quadro, but it doesn't work so it restarts and the bios disables Optimus. Unfortunately I dont know how to make the Quadro work, or how to just disable it.

 

Issues with the touchpad:

Multitouch and track-point works, however there are micro lags and the touchpad can not recognise a ca. 1 centimeter area on the edges. 

 

Your help is appreciated,

PB

EFI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

At CLOVER screen press F4 to dump origin files and then attach EFI/CLOVER/ACPI/origin by zipping it.

Also, include your config.plist file that zip.

Note: Please refrain from attaching such large attachments. 

 

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here you go! Changes I have done:

  • Disabled NVIDIA device (No _INI for PEG0 was found hence a new device DNVD was created in scope _SB.PCI0 and _OFF is called from _INI of DNVD)

Chnages you have to do:

  • Uncheck Inject NVIDIA from config.plist

I don't know your processor model so can't say anything about ig-platform-id

 

P.S: It is a good idea to have your system specs in your signature

 

Note: You use sorted order. DO NOT forget to add these SSDTs names in that.

 

Regards

perbart.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx for helping me!

 

I copied the given files to EFI/ACPI/patched <-- I guess thats where they belongs, right?

 

My cpu is: i7-3820QM

 

"You use sorted order. DO NOT forget to add these SSDTs names in that."

<-- Im not quite sure I know how and where should I do that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx!

 

I did the mentioned things:

 

- Uncheck Inject NVIDIA

- Copied DST files to: EFI/ACPI/patched

- Added DST names to sorted order

 

Unfortunately the same happens as before (#1).

 

I attached new origin.zip also included config.plist

origin.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you disable hibernation at all? Check your sleep parameters with Terminal command pmset -g and, if necessary, adjust according to the related FAQ thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately the same happens as before (#1).

 

Although your hardware shouldn't be possibly affected by EDID bug (I guess) but there is no harm in trying it out. Once you disable hibernation as mentioned by Hervé you try and follow this guide: https://osxlatitude.com/index.php?/topic/10236-how-to-fix-black-screen-in-high-sierra/

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...