Jump to content
expert_winxp

Lenovo Legion Y720-15IKB

Recommended Posts

Hello,

I recently installed high Sierra 10.13.4 On my

Lenovo Y720-15IKB

Processor: Intel® Core™ i7-7700HQ  (2.8GHz; 6MB Cache) Kaby Lake-H

Memory: 16 GB  DDR4 2400MHz

Operating System: Windows 10 Pro 64

SSD : 256 GB Samsung Electronics SSD 960 NVMe PCIe SSD Controller (144D-A804)

HDD: 1TB Seagate ST1000LM035-1RK172 5400 RPM

Wireless :  Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8265 (8086-24FD)

Ethernet : RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E (10EC-8168)

Easy Camera: 1x 720p HD Camera

Nvidia Graphics:  NVIDIA GTX 1060 (10DE-1C20)

Intel Graphics : Intel(R) HD Graphics 630 (8086-591B)

Monitor: 15.6 1920x1080

Audio Controller ID : Realtek High Definition Audio (8086-A171)

Audio Codec Hardware ID : High Definition Audio Controller  (10EC-0235)

Thunderbolt (USB type C)

HDMI, 3x USB 3.0 (1x always on)

Bluetooth:  Intel(R) Wireless Bluetooth(R) (8087-0A2B)

 

My issue :

 

- Audio :

no audio codec in dpcimanager

I tried to install applealc but nothing

also tried voodoohda


 

- Sleep

small issue with sleep When i wake from sleep mode

Black screen Nothing appear  So I had to restart to run os again

 

- Thunderbolt driver not installed

- Back light of keyboard not working

 

attached (efi , ioreg )

and I want to thank all staff on that website for their efforts

 

Insert image from URL

EFI_Adel Noaman 15-5-2018.zip

Send me Adels-MacBook-Pro.zip

32675143_1655727377828663_2291551496946319360_n.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems like very new laptop, I am not used to latest OS X versions for a while as I am still using Yosemite, but I want to give you some pointers to get started. 

 

For audio, strange as I see AppleHDA loaded successfully in ioreg with all controls. Do you see audio output devices in System preferences ? Is it just no audio coming but ports are detected ? Can you try these patches, files and experiment a bit from ALC kext by comparing? https://github.com/Mirone/AppleHDAPatcher/tree/master/Patches/Laptop/ALC235 

 

About sleep, you can see your laptop going into full sleep (like blinking led etc.,) ? After sleep do you see Keyboard caps or nums lock working ? Does fans run ? Do you have any USB devices connected like WiFi card as I see a device in ioreg ? Try without that and see.

 

About backlight, does it work without installing any drivers in windows ? does it work in bios ? I might be able to take a look at this if it has ACPI support as I have a driver for lenovo for controlling some ACPI features.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Move AppleBacklightInjector.kext to /L/E for Brightness

Repair permissions and rebuild cache

 

For blank screen after wake, it could be an EDID issue, a common issue for Kabylake and some Skylake..try this

For Audio I see you have layout-id 28, if that doesn't work, try 3 and make sure you don't have VoodooHDA and AppleHDADisabler install

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Hervé said:

DPCIManager actually clearly shows Realtek audio codec ALC235 (10EC:0235). So you need to either patch AppleHDA for ALC235 or install AppleALC + inject correct layout-id.

https://github.com/vit9696/AppleALC/wiki/Supported-codecs

 

@Hervé

 

Thanks alot for your reply , i see alc235 supported in Applealc and tried to inject config.plist bylayout (3, 11, 28 ) Still (Unkown Codec) in dcpimanager

 

Regarding Patch AppleHDA for alc235 Can u explain how to do it ?

 

thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, EMlyDinEsH said:

Seems like very new laptop, I am not used to latest OS X versions for a while as I am still using Yosemite, but I want to give you some pointers to get started. 

 

For audio, strange as I see AppleHDA loaded successfully in ioreg with all controls. Do you see audio output devices in System preferences ? Is it just no audio coming but ports are detected ? Can you try these patches, files and experiment a bit from ALC kext by comparing? https://github.com/Mirone/AppleHDAPatcher/tree/master/Patches/Laptop/ALC235  

 

About sleep, you can see your laptop going into full sleep (like blinking led etc.,) ? After sleep do you see Keyboard caps or nums lock working ? Does fans run ? Do you have any USB devices connected like WiFi card as I see a device in ioreg ? Try without that and see. 

 

About backlight, does it work without installing any drivers in windows ? does it work in bios ? I might be able to take a look at this if it has ACPI support as I have a driver for lenovo for controlling some ACPI features.

@EMlyDinEsH

 

Thanks for reply

 

Lets see problems

 

Audio ; tried to inject config.plist bylayout (3, 11, 28 ) Still (Unkown Codec) in dcpimanager

 

sleep : Black screen , keyboard still working and every thing working except screen keep dark without wake up (i still tried FixEDID app Method)

 

backlight of KB :  working in bios without drivers

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Jake Lo said:

Move AppleBacklightInjector.kext to /L/E for Brightness 

Repair permissions and rebuild cache 

  

For blank screen after wake, it could be an EDID issue, a common issue for Kabylake and some Skylake..try this

For Audio I see you have layout-id 28, if that doesn't work, try 3 and make sure you don't have VoodooHDA and AppleHDADisabler install 

Dear Jake Lo ;

 

Regarding issues 

 

Audio ; tried to inject config.plist bylayout (3, 11, 28 ) Still (Unkown Codec) in dcpimanager

 

Black Screen : i will read carefully tutorial for blank screen and will try

Share this post


Link to post
Share on other sites

 (Unkown Codec) in dcpimanager does not necessarily mean audio is not working as it shows the same on most of my Hacks.

Stick with layout-id 28 as it's supported for Lenovo Legion Y520 by vusun123, similar to yours.

Have you tested audio, make sure to enable 'Play feedback when volume is changed" in Sound preference if you're testing audio that way.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Jake Lo said:

 (Unkown Codec) in dcpimanager does not necessarily mean audio is not working as it shows the same on most of my Hacks. 

Have you tested audio, make sure to enable 'Play feedback when volume is changed" in Sound preference if you're testing audio that way.

Mr Jake Lo

 

Audio already worked in my laptop but i see unkown in dcpimanager

Share this post


Link to post
Share on other sites

That just mean the pci.ids in the DCPIManager app is out of date. Mainly cosmetics, nothing more.

If audio is working already, you are good to go.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...