Jump to content

Recommended Posts

HI 

I have asus gl553vd = I7 7700HQ - HD 630 ( installed) + GTX 1050 Desktop model ( i love to off full !!! ) + mac os 10.13.6 

i fix many things ( touchpad model elan 1200 .  hd 630 . screen light . lan . usb .speaker )

i have so necessary problem ! my cpu love to eat many power on battery and AC ( go to 120W ) and buttery work only for 2H and so bad for buttery working . i checked full  and i found MR GPU ( GTX 1050 ) is on and use power for off them i used graphics_REG-disable patch for DSDT after patch system boot and i was login to mac os next , after 25S fas speed go to max level ( 6000 ) but cpu work amazing only use 2W power !!!!!!! and battery work for 5H . 

i get to file report , befor and after patching . 

how can i fix speed fan ??? 

@Jake Lo

 

with patch.zip

with out patch.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI 

MR when i used patch , patch off 19 device of my laptop one off 19 device is GTX and fan sensor i thought in item and after patching dosen't work and fan speed go to max . 

befor patching this guid for fan work but when i used patch doesn't work !!

please read my patch and dsdt original file and check my fan port .  

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mohammadtaghi Farkhondekar

You don't have power management implemented correctly. 

First off, you need to remove NullCPUPowermanagement.kext from /L/E. It's exactly what that word means.

In Config file, enable Plugin Type to 1

Not sure what the following kexts in /E/C/kexts/Other are for. Remove them if you're not sure

AppleIntelCPUPowerManagement

AppleIntelCPUPowerManagementClient

 

You have lots of unnecessary kexts as well, remove them

FakePCIID_BCM57XX_as_BCM57765  //you have Realtek ethernet, not Broadcom

FakePCIID_Intel_GbX //you have Realtek ethernet, not Intel

FakePCIID_Intel_HD_Graphics //you don't have UHD630

FakePCIID_XHCIMux //pretty sure theres' no USB 2.0 in this system

FakePCIID_AR9280_as_AR946x //looks like you have usb wifi

FakePCIID_Broadcom_WiFi //looks like you have usb wifi, so this is not needed either

 

Repair permissions and rebuild cache. 

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×