Jump to content
kostas54

Help me with my laptop on Mojave (Inspiron 5570)

Recommended Posts

Hello Kostas54,

 

I've connected the dw1830 with only 2 antennas on P1 and P2. The performance are very good, as much as good than with my TP-TL725N.

The dw1830 has been recognized natively in Mojave. Effectively, it requires any driver.

The problem was with the bluetooth fonction but after the injection of the 3 kexts below, everything works perfectly.

Do you remember which kexts you have installed for the dw1810 BT module ? So, I could delete it because it's not require for my system.

 

The SSD M.2 860 EVO Samsung 500 Gb works very well and the addition of 8 gb DDR4 2400 CL17 Crucial too.

 

My system is just perfect because of you and this community.

Today, I will install the dual boot with Win10 on the SSD Sata 240 Gb after cloning the original hard drive delivered with this laptop (HDD 1To 5400 rpm)

 

Grég

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a dw1560 and the kexts in my folder required for this are : AirportBrcmFixup.kext , BrcmFirmwareData.kext (or brcmfirmwarerepo.kext at l/e) and BrcmPatchRAM2.kext.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Kostas54,

 

Is your SD card reader working properly ? (not mine)

Should we add a AppleSDXC kext or an other one ? 

 

For your information, my dual boot Win10/Mojave works perfectly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recognize that macOS runs perfectly on this laptop but I'm a new user (since about 1 month) on this OS.

For the moment, I'm not using Win10 on this dell because I'm using my MSI GT73 for this.

 

What I saw, Win10 installed with the Dell default factory seems to not be optimized. I will try today to install an original Microsoft downloaded version.

Do you use a dual boot too ?

 

Do you know which kexts I have to install for the SD card Reader (I'm not a user of this hardware but as you said, I just want this system perfect, if I can)

 

Thanks 

 

Grég

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No , i don't know anything about sd card reader. 

 

Last thing remaining is the battery inaccurate indicator. That needs some skills for acpi hotpatching. I cannot do it myself.

If anyone can please help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@gebele04, you could try my new config. I think that it works even better especially with sleep.

Keep in mind that you have to delete ssdt-usb at acpi/patched , you have to make new one for your laptop. And remove kexts not needed for your network card.

Please , after trying it , respond back about how it is working and if it is better than the previous.

 

Hope someone help us with a battery patch for accurate battery indicator. That seems the last issue to resolve. 

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kostas54

 

I've been looking over the issue with the Battery status.

I had installed CoconutBattery and confirmed the issue.

I've tested both ACPIBatteryManager and SMCBatteryManager.

I've tested on my E7470, E7450 and E7440 ( Skylake, Broadwell and Haswell respectively)

I've tested on Sierra, High Sierra, and Mojave, it appears to the same issue across the board.

I'll have to test Sierra with an older ACPIBatteryManager and see if issue occur even further back.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...