Jump to content

M4300 with 2nd HDD in Bay


madmax
 Share

Recommended Posts

Hi,

 

I seem to have an issue with the 2nd HDD (WD500 BS).

 

Once I have farmatted the HDD ML Recognizes the Drive OK, but after a While using it or its Data the ML does not mount the drive anymore. I can check the drives and ML says the drive is damaged. Repair aborts repairing.

 

Does someone has a thought about this issue.

 

thanks

 

Madmax

Link to comment
Share on other sites

Hi Bronxteck,

 

I have checked the bios for the module bay and there is only the option to switch it on or off.

 

But it can well be that the laptop does not shut down correctly. Then it hangs while shutting down with the white screen.

 

 

May be I should play arround with the edp stuff. Is it correct that the acpi is responsible for the shutting down part?

 

Or is there something elese I should take care off?

 

Thanks

 

madmax

Link to comment
Share on other sites

Madmax,

 

I recently put a 2nd HD bay in my M4300 too. I had been using it in a usb external drive. I had a few problems with it at first. It was able to mount, but when I tried to look at anything on it, I got the "spinning beach ball." I restarted and received an error that there was something wrong with the 2nd bay drive. I shut down completely. Pulled out the bay. Made sure all connections were tight and restarted. Haven't had a problem since.

 

You might just want try a simple check to make sure things are seated properly and try it again.

 

HTH!! ;)

Link to comment
Share on other sites

Hi,

 

What do I need to look for exactly?

 

example:

Nov 7 23:50:07 localhost mdworker[776]: Unable to talk to lsboxd

Nov 7 23:50:07 localhost mdworker[775]: Unable to talk to lsboxd

Nov 7 23:50:08 localhost kernel[0]: Sandbox: sandboxd(777) deny mach-lookup com.apple.coresymbolicationd

Nov 7 23:50:09 localhost sandboxd[777] ([776]): mdworker(776) deny mach-lookup com.apple.ls.boxd

Nov 7 23:50:09 localhost sandboxd[777] ([775]): mdworker(775) deny mach-lookup com.apple.ls.boxd

Nov 7 23:50:30 localhost KernelEventAgent[46]: tid 00000000 received event(s) VQ_DEAD (32)

Nov 7 23:50:46 localhost com.apple.launchd.peruser.501[153] (com.apple.PackageKit.InstallStatus): Throttling respawn: Will start in 8 seconds

Nov 7 23:50:47 localhost iTunes[381]: 2012-11-07 11:50:47.600391 PM [AVSystemController] Stopping AirPlay

Nov 7 23:50:50 localhost WindowServer[106]: dict count after removing entry for window 0x25 is 0

Nov 7 23:50:50 localhost WindowServer[106]: CGXGetConnectionProperty: Invalid connection 47875

Nov 7 23:50:52 --- last message repeated 4 times ---

Nov 7 23:50:50 localhost UserEventAgent[11]: Captive: [userAgentDied:139] User Agent @port=12303 Died

Nov 7 23:50:50 localhost com.apple.launchd.peruser.501[153] ([0x0-0x20020].com.apple.AppleSpell[264]): Exited: Terminated: 15

Nov 7 23:50:50 localhost WindowServer[106]: CGXGetConnectionProperty: Invalid connection 47875

Nov 7 23:50:52 --- last message repeated 4 times ---

Nov 7 23:50:50 localhost com.apple.launchd.peruser.501[153] ([0x0-0x10010].com.apple.iTunesHelper[225]): Exited with code: 1

Nov 7 23:50:50 localhost com.apple.launchd.peruser.501[153] (com.apple.mdworker.shared.04000000-0000-0000-0000-000000000000[796]): Exited: Killed: 9

Nov 7 23:50:50 localhost coreservicesd[65]: SendFlattenedData, got error #268435460 (ipc/send) timed out from ::mach_msg(), sending notification kLSNotifyApplicationDeath to notificationID=168

Nov 7 23:50:50 localhost coreservicesd[65]: SendFlattenedData, got error #268435460 (ipc/send) timed out from ::mach_msg(), sending notification kLSNotifyApplicationDeath to notificationID=332

Nov 7 23:50:50 localhost loginwindow[44]: DEAD_PROCESS: 44 console

Nov 7 23:50:50 localhost com.apple.launchd.peruser.501[153] (com.apple.UserEventAgent-Aqua[156]): Exited: Terminated: 15

Nov 7 23:50:50 localhost WindowServer[106]: CGXGetConnectionProperty: Invalid connection 47875

Nov 7 23:50:52 --- last message repeated 4 times ---

Nov 7 23:50:50 localhost coreservicesd[65]: SendFlattenedData, got error #268435459 (ipc/send) invalid destination port from ::mach_msg(), sending notification kLSNotifyApplicationDeath to notificationID=158

Nov 8 20:30:58 localhost bootlog[0]: BOOT_TIME 1352403058 0

 

 

This is the last sequence when It hanged while shutting down.

 

I needed to use the hardware switch to kill it.

The HDD was already parked.

 

Please assist.

 

Madmax

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...