Jump to content

Yosemite on E5450


e5450
 Share

Recommended Posts

Hello,

 

did anyone successfully install OS X Yosemite on Dell Latitude E5450?

 

Intel Core i5-4310U
14" 1920x1080 Intel HD 4400

500GB SATA HDD
8GB DDR3
Dualband Intel 7265 AC WLAN => replace with xyz

 

I think, legacy boot is not possible - i have to use UEFI boot with Clover.

 

Thanks a lot.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Are you sure about the specs or model?

E5450 should have the Core M processor (Broadwell) with HD 5500

E5440 would have the specs you have listed (Haswell) ...

 

Clover UEFI would work on either system.

 

Update:

Looks like Dell does offer 4th or 5th Gen Core for this model.

Generally on Dell System:

Exx20 = SandyBridge

Exx30 = IvyBridge

Exx40 = Haswell

Exx50 = Broadwell

 

To get started, check this guide

We could assist with any issue you may encounter following the guide

Link to comment
Share on other sites

Hello,

 

thanks a lot.

 

 

5. Clover bootloader screen shows up, press F4 (this will dump your dsdt, ssdt), and shutdown.
 
6. Use another Mac, download HVT here, run the tool and install Tools > MacIASL, run MacIASL, go to Preferences and set to ACPI 5.0, then open /EFI/Clover/ACPI/origin/dsdt.aml in CLOVER USB drive. Click Compile, you will see 2 errors. Select the first error, you will see lots of Zero, delete them all. Click compile, you will see 1 error left.
Click Patch button, download the patch here and apply:
https://www.dropbox....x40 patches.txt
 
Click Compile to check for errors, if no error (ignore warnings), you can save the file with File Format: ACPI Machine Language Library, name DSDT.aml to /EFI/Clover/ACPI/patched/ (of CLOVER USB).

 

Point 1 to 5 => all fine :-P

 

I pressed F4 and used my MacBookPro 10.10.4 to instal MacIASL (Hackintosh Vietnam Tool 1.9.4 20150707). I set ACPI in MacIASL to 5.0 and opened the dsdt.aml from /EFI/Clover/ACPI/origin/.

 

Please, see the Error.png in the appendix. What's wrong with my dsdt.aml?

DSDT.aml.zip

post-80285-0-37709700-1436347490_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

It's probably the line above that erroneous, maybe expecting

Arg0 ()

rather than just

Arg0

Furthermore, a Return statement is usually the last one in any part of DSDT code with nohing right immediately after except a closing "}".

Link to comment
Share on other sites

Thanks for patching the DSDT.aml :)
 
After booting from USB (with your patched DSDT.aml in /EFI/Clover/ACPI/Patched) - there ist the following error:
 
panic(cpu 0 caller 0xffffff00000sfb04): "Unable to find driver for this platform: \"ACPI\".\n"0/SourceCache/xnu/xnu-2782.10.72/iokit/KernelIOPlatformExport.cpp:1598

 

 

with -v, there is the same error msg and no more informations.

post-80285-0-54935600-1436453365_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hello,

 

thanks for your bootpack :)

 

In the appendix is a copy of the content in [uSB-Clover]/EFI/

 

I installed your kexts from Other/SLE/* with kextwizard to [uSB-MAC-Install]/System/L.../E...

 

Now, there is an error with Bluetooth... Should i disable Bluetooth in BIOS?

EFI-new.zip

post-80285-0-49478600-1436539403_thumb.jpg

post-80285-0-05614200-1436539423_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Sorry, I meant to install the kexts in SLE after you have a running OS X, but I don't think there's any ill-effect having them in the Installer.

Does this system have an nvidia card too?

Try enabling the following under Boot with Clover Configurator

nv_disable=1

slide=0

 

As always, go to the BIOS, reset all to default and only enable AHCI in SATA Operations

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...