Jump to content

Is it possible to create USB installer for OSXLatitude Hackintosh with Bootdisk Utility


petras47
 Share

Recommended Posts

Hello,

 

first of all thanks OSXLatitude team for excellent work. I am novice in this field, help would be appreciated.

Recently I bought laptop Lenovo Z70-80, this model has ready OSXLatitude‘s Hackintosh instalation http://www.osxlatitude.com/edp/compatibility/, so I decided to try.

I dont have access to Mac, according to http://www.osxlatitude.com/edp/documentation/ I should use Vmware Hackintosh, but with Bootdisk Utility (https://applelife.ru/threads/mac-osx-i-clover-iz-windows-izgotovlenie-zagruzochnoj-flehshki.37189/) is realy much easier (now I am using Windows 10), essentially Bootdisk Utility makes the same, creates Hackintosh USB installer with Clover.

My question, is it possible to create working USB installer by two (or need more) steps:

1) Make USB installer with Bootdisk Utility,

2) then add suitable OSXLatitude‘s bootpack to this USB installer.

I tried to do this, but unsuccessfully, OS X installer didnt load. Further more details.

 

-------------------------------------------------

My laptop LENOVO Lenovo Z70-80

-------------------------------------------------

CPU:          

   Intel Core i7-5500U

Chipset:      

   Intel Broadwell-U PCH-LP (Premium)

RAM (I bought separately):       

   16384 MBytes @ 798 MHz, 11.0-11-11-28

   - 8192 MB PC12800 DDR3 SDRAM - Crucial Technology CT102464BF160B.C16

   - 8192 MB PC12800 DDR3 SDRAM - Crucial Technology CT102464BF160B.C16

Graphics:     

   Intel HD Graphics 5500, Intel Broadwell-U GT2 - Integrated Graphics Controller

   NVIDIA GeForce 840M, 1996 MB

HDD:

   Samsung SSD 850 EVO 120GB, 117.2 GB, Serial ATA 6Gb/s @ 6Gb/s (I bought separately)

   ST1000LM014-SSHD-8GB, 976.8 GB, Serial ATA 6Gb/s @ 6Gb/s

Sound:        

   Intel Broadwell PCH-LP - High Definition Audio Controller

Network:      

   RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC

   Intel Dual Band Wireless-AC 3160 HMC WiFi Adapter

 

---------------------------------

Important BIOS settings

---------------------------------

Information:

   BIOS version: ABCN96WW (newest at moment)

Configuration:

   Wireless: Enabled

   SATA Controller Mode: AHCI

   Graphic Device Setting: UMA Only

   Intel Virtual Technology:  Disabled

Security:

   Secure Boot: Disabled

Boot:

   Boot Mode: UEFI

   Fast Boot: Disabled

   USB Boot: Enabled

 

---------------------------------------------------------------------

How I made USB installer (on USB 2.0 flash drive)

---------------------------------------------------------------------

In Bootdisk Utility:

1) Configure to download latest Clover available for Bootdisk Utility.

post-93202-0-72163500-1462435675_thumb.png

2) Made „Format Disk“ , this created two partition and made first UEFI bootable with Clover.

3) Made „Restore Partition“ to second partition with OS X 10.11.4 (15E65) image, suitable for Bootdisk Utility, which I got from https://applelife.ru/threads/mac-osx-i-clover-iz-windows-izgotovlenie-zagruzochnoj-flehshki.37189/page-57#post-557498.

post-93202-0-25220100-1462435778_thumb.png

 

Add OSXLatitude‘s bootpack:

1) Prepared  OSXLatitude‘s bootpack for LENOVO Lenovo Z70-80, which I got from http://www.osxlatitude.com/edp/compatibility/(http://argo.osxlatitude.com/packs/Lenovo/Broadwell/Lenovo_Z70_80_Intel_HD5500-clover_support.zip). This bootpack‘s root folder:

/EFI

/Kexts
Readme_clover_support.txt

For me instructions in Readme_clover_support.txt isnt clear, I just understand that I should move all kexts in /Kexts to /EFI/CLOVER/kexts/10.11, and I did that.

2) Replaced USB installer‘s first partition (bootable with Clover)  /EFI folder, with prepared bootpack‘s /EFI.

 

config.plist customize:

To get log, in EFI\CLOVER\config.plist set Boot > Debug > true

 

----------------

Clover‘s log

----------------

After trying to boot OS X installer from prepared USB installer, I get  log file \EFI\CLOVER\misc\debug.log:

 

 

0:100  0:100  MemLog inited, TSC freq: 2394463224

0:100  0:000 

0:100  0:000  Now is 4.5.2016,  20:47:48 (GMT+2047)

0:100  0:000  Starting Clover rev 3320 on INSYDE Corp. EFI

0:100  0:000  SelfDevicePath=PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x0,0x0)\HD(1,MBR,0x0463531B,0x1000,0x64000) @9A279E98

0:100  0:000  SelfDirPath = \EFI\BOOT

0:100  0:000  Total Memory Slots Count = 2

0:100  0:000  Type 17 Index = 0

0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Speed = 1600MHz

0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Size = 8192MB

0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 0 ChannelA-DIMM0

0:100  0:000  Type 17 Index = 1

0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Speed = 1600MHz

0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Size = 8192MB

0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 2 ChannelB-DIMM0

0:100  0:000  Boot status=0

0:100  0:000  Clover revision: 3320  running on 80FG

0:100  0:000  ... with board Lenovo Z70-80

0:100  0:000  CPU Vendor = 756E6547 Model=306D4

0:100  0:000  The CPU supported turbo

0:100  0:000  BrandString = Intel® Core i7-5500U CPU @ 2.40GHz

0:100  0:000  MSR 0xE2 before patch 1E008408

0:100  0:000  MSR 0xE2 is locked, PM patches will be turned on

0:100  0:000  MSR 0xE4              00051814

0:100  0:000  MSR 0xCE              0005053B_F3011800

0:100  0:000  non-usable FLEX_RATIO = 10000

0:100  0:000  corrected FLEX_RATIO = 0

0:100  0:000  MSR 0x1B0             00000000

0:100  0:000  FSBFrequency=100MHz DMIvalue=100000kHz

0:100  0:000  Corrected FSBFrequency=100MHz

0:100  0:000  Vendor/Model/Stepping: 0x756E6547/0x3D/0x4

0:100  0:000  Family/ExtFamily: 0x6/0x0

0:100  0:000  MaxDiv/MinDiv: 24.0/5

0:100  0:000  Turbo: 29/29/29/30

0:100  0:000  Features: 0xBFEBFBFF

0:100  0:000  Threads: 4

0:100  0:000  Cores: 2

0:100  0:000  FSB: 100 MHz

0:100  0:000  CPU: 2400 MHz

0:100  0:000  TSC: 2400 MHz

0:100  0:000  PIS: 400 MHz

0:100  0:000  PCI (00|00:00.00) : 8086 1604 class=060000

0:100  0:000  PCI (00|00:02.00) : 8086 1616 class=030000

0:100  0:000  Found GFX model=Intel HD Graphics 5500

0:100  0:000  PCI (00|00:03.00) : 8086 160C class=040300

0:100  0:000  PCI (00|00:14.00) : 8086 9CB1 class=0C0330

0:100  0:000  PCI (00|00:16.00) : 8086 9CBA class=078000

0:100  0:000  PCI (00|00:16.01) : FFFF FFFF class=FFFFFF

0:100  0:000  PCI (00|00:1B.00) : 8086 9CA0 class=040300

0:100  0:000  PCI (00|00:1C.00) : 8086 9C90 class=060400

0:100  0:000  PCI (00|00:1C.02) : 8086 9C94 class=060400

0:100  0:000  PCI (00|02:00.00) : 10EC 8168 class=020000

0:100  0:000  LAN 0, Vendor=10EC, MMIO=3000

0:100  0:000  PCI (00|00:1C.03) : 8086 9C96 class=060400

0:100  0:000  PCI (00|03:00.00) : 8086 08B4 class=028000

0:100  0:000  PCI (00|00:1F.00) : 8086 9CC3 class=060100

0:100  0:000  PCI (00|00:1F.02) : 8086 9C83 class=010601

0:100  0:000  PCI (00|00:1F.03) : 8086 9CA2 class=0C0500

0:100  0:000  Clover load options size = 0 bytes

0:115  0:015  Using OEM config.plist at path: EFI\CLOVER\config.plist

0:116  0:000  EFI\CLOVER\config.plist loaded: Success

0:123  0:007  Found theme directory: embedded

0:138  0:014  Found theme directory: random

0:138  0:000  Found theme directory: thinkpad

0:146  0:007  Loading early settings

0:146  0:000  timeout set to 5

0:146  0:000  Custom boot CUSTOM_BOOT_ALT_APPLE (0x0)

6:379  6:233  ForceKextsToLoad: 1 requested

6:483  0:103  ForceKextsToLoad 0: System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext

6:543  0:060  KextsToPatch: 3 requested

6:603  0:060  KextsToPatch 0: AppleIntelBDWGraphicsFramebuffer (Disable minStolenSize less or equal fStolenMemorySize assertion, 10.11.beta 1 ( (based on Austere.J patch)) Kext bin patch, data len: 5

6:844  0:241  KextsToPatch 1: AppleIntelBDWGraphicsFramebuffer (Disable minStolenSize less or equal fStolenMemorySize assertion, 10.10.x (based on Austere.J patch)) Kext bin patch, data len: 4

7:086  0:241  KextsToPatch 2: disabled:IOAHCIBlockStorage (Enable TRIM for SSD) Kext bin patch, data len: 11

7:428  0:342  Default theme: osxlatitude

7:489  0:060  Hiding entries with string Stuff

7:549  0:060  Hiding entries with string WINRE_DRV

7:627  0:078  Hiding entries with string LRS_ESP

8:419  0:791  Hiding entries with string Windows8_OS

8:479  0:060  Hiding entries with string PBR_DRV

8:540  0:060  ** Warning: unknown custom entry Type 'Other'

8:600  0:060  LoadDrivers() start

8:666  0:065  Loading FSInject-64.efi  status=Success

8:949  0:283  Loading HFSPlus.efi  status=Success

9:136  0:187   - driver needs connecting

9:197  0:060  Loading OsxAptioFix2Drv-64.efi  status=Success

9:378  0:181  Loading OsxFatBinaryDrv-64.efi  status=Success

11:228  1:850  1 drivers needs connecting ...

12:848  1:620  PlatformDriverOverrideProtocol not found. Installing ... Success

13:115  0:267  HFS+ driver loaded

13:908  0:792  Searching for invalid DiskIo BY_DRIVER connects: not found, all ok

14:173  0:265  LoadDrivers() end

14:232  0:058  Dump SMC keys from NVRAM:

14:299  0:066  SetMaxResolution: found best mode 0: 1920x1080

14:419  0:120   - already set

14:480  0:060  Console modes reported: 7, available modes:

14:540  0:060    Mode 1: 80x25

14:600  0:060    Mode 2: 80x50

14:661  0:060    Mode 3: 80x25

14:823  0:162    Mode 4: 240x56 (current mode)

14:883  0:060    Mode 5: 100x31

14:943  0:060    Mode 6: 128x40

15:003  0:060    Mode 7: 160x53

15:064  0:060  SetScreenResolution: 1920x1080 - already set

15:184  0:120  reinit: self device path=PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x0,0x0)\HD(1,MBR,0x0463531B,0x1000,0x64000)

15:245  0:060  ScanSPD() start

15:306  0:060  SMBus CmdReg: 0x3

15:366  0:060  Scanning SMBus [8086:9CA2], mmio: 0xC1219004, ioport: 0x4040, hostc: 0x11

16:164  0:797  Slots to scan [8]...

16:238  0:074  SPD[0]: Type 11 @0x50

16:307  0:068  Not using XMP because it is not present

16:469  0:161  DDR speed 1600MHz

16:529  0:060  Slot: 0 Type 24 8192MB 1600MHz Vendor=Crucial Technology PartNo=CT102464BF160B.C16 SerialNo=01010F040402090D

16:610  0:080  SPD[2]: Type 11 @0x52

16:678  0:068  Not using XMP because it is not present

18:366  1:687  DDR speed 1600MHz

18:470  0:103  Slot: 2 Type 24 8192MB 1600MHz Vendor=Crucial Technology PartNo=CT102464BF160B.C16 SerialNo=01010F010B050509

18:579  0:109  ScanSPD() end

18:646  0:067  Get Acpi Tables List from RSDT:

18:767  0:120   Found table: FACP  CB-01    len=268

18:827  0:060   Found table: UEFI  CB-01    len=66

20:447  1:619   Found table: ASF!  CB-01    len=165

20:554  0:107   Found table: BOOT  CB-01    len=40

20:716  0:161   Found table: LPIT  CB-01    len=148

20:776  0:060   Found table: MCFG  CB-01    len=60

20:837  0:060   Found table: SSDT  CB-01    len=2932

20:897  0:060   Found table: UEFI  CB-01    len=566

21:691  0:794   Found table: ASPT  CB-01    len=52

21:752  0:060   Found table: HPET  CB-01    len=56

21:812  0:060   Found table: WDAT  CB-01    len=548

21:872  0:060   Found table: SSDT  CB-01    len=1337

21:933  0:060   Found table: POAT  CB-01    len=85

21:993  0:060   Found table: APIC  CB-01    len=140

22:053  0:060   Found table: SSDT  CB-01    len=23235

22:113  0:060   Found table: SSDT  CB-01    len=13359

22:174  0:060   Found table: DBGP  CB-01    len=52

22:336  0:161   Found table: DMAR  CB-01    len=240

22:396  0:060   Found table: CSRT  CB-01    len=196

22:457  0:060   Found table: FPDT  CB-01    len=68

22:517  0:060   Found table: BGRT  CB-01    len=56

22:577  0:060  Calibrated TSC frequency =2394463224 =2394MHz

22:638  0:060  Loading main settings

22:698  0:060  Dropping 1 tables

22:758  0:060  Drop table 0 signature="DMAR" (52414D44)

25:755  2:997  set table: 52414D44,                0 to drop:  true

25:876  0:120 

25:936  0:060  Config set Fixes will override FixMask mask!

25:996  0:060     final mask=90000000

26:057  0:060  found 5 volumes with blockIO

26:117  0:060   0. Volume:

26:177  0:060    PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x0,0x0)

27:803  1:625    Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy)

27:908  0:105    USB volume

27:969  0:060   1. Volume:

28:029  0:060    PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x0,0x0)\HD(1,MBR,0x0463531B,0x1000,0x64000)

28:196  0:166    Result of bootcode detection: bootable Clover (clover)

28:270  0:074    USB volume

28:331  0:060    This is SelfVolume !!

28:391  0:060   2. Volume:

28:451  0:060    PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x0,0x0)\HD(2,MBR,0x0463531B,0x65000,0xE6EA10)

28:513  0:061    USB volume

29:305  0:792   3. Volume:

29:366  0:060    PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x1,0x0,0x0)

29:427  0:061   4. Volume:

29:488  0:060    PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x1,0x0,0x0)\HD(1,GPT,00089C93-5C70-4137-93AC-D10126391100,0x800,0xDF92800)

29:550  0:061    Result of bootcode detection: bootable Windows (win)

29:612  0:062  GlobalConfig: theme.plist not found, get random theme embedded

29:672  0:060  Using theme 'embedded' (EFI\CLOVER\themes\embedded)

29:834  0:162  Choosing theme embedded

29:895  0:060  Custom entries start

29:955  0:060  Custom entry 0 skipped because it is disabled.

30:016  0:060  Custom entries finish

30:076  0:060  Scanning loaders...

30:136  0:060   0: 'Whole Disc Boot' no file system

33:341  3:205   1: 'CLOVER'

33:462  0:121   2: 'OS X Base System'

33:587  0:125      AddLoaderEntry for Volume Name=OS X Base System

33:648  0:060      Not match custom entry 0: Type: not match

34:670  1:021      Check if volume Is Hibernated:

34:732  0:062      Check sleep image 'by signature':

34:796  0:063      read prefs \Library\Preferences\SystemConfiguration\com.apple.PowerManagement.plist status=Not Found

34:857  0:060      using default sleep image name = \private\var\vm\sleepimage

34:920  0:062      sleepimage not found -> Not Found

34:981  0:060       hibernated: no - sign

35:875  0:894    Icon 13 (icons\vol_external.icns) not found

35:983  0:107    Theme path EFI\CLOVER\themes\embedded, ThemeDir=99533D20

36:045  0:062   3: 'Whole Disc Boot' no file system

36:165  0:120   4: ''

36:387  0:221  Custom legacy start

36:447  0:060  Custom legacy end

36:507  0:060  Custom tool start

36:567  0:060  Custom tool end

36:628  0:060    Icon 8 (icons\tool_shell.png) not found

36:688  0:060    Theme path EFI\CLOVER\themes\embedded, ThemeDir=99533D20

36:822  0:133  found tool \EFI\CLOVER\tools\Shell64U.efi

37:620  0:797    Icon 1 (icons\func_options.png) not found

37:680  0:060    Theme path EFI\CLOVER\themes\embedded, ThemeDir=99533D20

37:741  0:060    Icon 0 (icons\func_about.png) not found

37:801  0:060    Theme path EFI\CLOVER\themes\embedded, ThemeDir=99533D20

37:861  0:060    Icon 5 (icons\func_reset.png) not found

38:023  0:161    Theme path EFI\CLOVER\themes\embedded, ThemeDir=99533D20

39:712  1:688    Icon 6 (icons\func_shutdown.png) not found

39:816  0:103    Theme path EFI\CLOVER\themes\embedded, ThemeDir=99533D20

39:876  0:060  GetEfiboot (chameleon, stolen and rebranded) (chameleon, stolen and rebranded) (chameleon, stolen and rebranded)DeviceFromNvram:

39:997  0:120   efi-boot-device-data: PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x0,0x0)\HD(2,MBR,0x048A9806,0x65000,0xE6EA10)

40:058  0:060   Volume: 'PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x0,0x0)\HD(2,MBR,0x048A9806,0x65000,0xE6EA10)'

40:118  0:060   LoaderPath: '<null string>'

40:178  0:060   volume: partition = PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x0,0x0)\HD(2,MBR,0x048A9806,0x65000,0xE6EA10)

40:238  0:060   searching for that partition

40:299  0:060    not found

40:359  0:060   searching again, but comparing Media dev path nodes

40:419  0:060    not found

40:582  0:162  Default boot entry not found

40:642  0:060  DefaultIndex=-1 and MainMenu.EntryCount=6

40:702  0:060  banner file not read

41:550  0:848    Icon 22 (<null string>) not found

41:611  0:060    Theme path EFI\CLOVER\themes\embedded, ThemeDir=99533D20

41:671  0:060    Icon 23 (<null string>) not found

41:732  0:060    Theme path EFI\CLOVER\themes\embedded, ThemeDir=99533D20

42:635  0:903  Found Mouse device:

42:743  0:107    Icon 11 (icons\pointer.png) not found

42:803  0:060    Theme path EFI\CLOVER\themes\embedded, ThemeDir=99533D20

42:863  0:060  GUI ready

55:717  12:853  banner file not read

65:022  9:304  banner file not read

68:847  3:825  ParseBootOption: invalid input params

69:009  0:161  BootOption of the entry is empty

69:070  0:060  StartLoader() start

69:130  0:060  Entry->Settings: <null string>

69:208  0:078  Finally: Bus=99769kHz CPU=2394MHz

69:269  0:060  Kernel and Kext Patches at 979D80F0:

69:329  0:060                     Allowed: y

69:389  0:060                     Debug: n

69:450  0:060                     KernelCpu: n

71:133  1:683                     Lapic: n

71:237  0:103                     Haswell-E: n

72:034  0:797                     AICPUPM: y

72:094  0:060                     AppleRTC: y

72:155  0:060                     KernelPm: y

72:317  0:162                     FakeCPUID: 0x0

72:377  0:060                     ATIController: null

72:438  0:060                     ATIDataLength: 0

72:498  0:060                     1 Kexts to load

72:558  0:060                       KextToLoad[0]: System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext

72:618  0:060                     3 Kexts to patch

72:679  0:060                       KextPatch[0]: 5 bytes, AppleIntelBDWGraphicsFramebuffer

72:739  0:060                       KextPatch[1]: 4 bytes, AppleIntelBDWGraphicsFramebuffer

72:800  0:060                       KextPatch[2]: 11 bytes, disabled:IOAHCIBlockStorage

72:860  0:060  Loading boot.efi  status=Success

73:137  0:277  GetOSVersion: : 10.11.4

73:360  0:222  insert table 9 for dev 0:0

73:420  0:060  insert table 9 for dev 0:0

73:481  0:061  Detected alternating SMBIOS channel banks

73:541  0:060  Channels: 2

75:897  2:355  Interleave: 0 2 1 3 4 6 5 7 8 10 9 11 12 14 13 15 16 18 17 19 20 22 21 23

79:385  3:488  SMBIOS Type 17 Index = 0 => 0 0:

79:446  0:060  BANK0 DIMM0 1600MHz 8192MB

79:506  0:060  mTotalSystemMemory = 8192

79:566  0:060  SMBIOS Type 17 Index = 1 => 1 2:

79:627  0:060  BANK1 DIMM0 1600MHz 8192MB

79:687  0:060  mTotalSystemMemory = 16384

79:747  0:060  NumberOfMemoryDevices = 2

79:808  0:060  Type20[0]->End = 0x7FFFFF, Type17[0] = 0x2000

79:970  0:161  Type20[1]->End = 0x7FFFFF, Type17[1] = 0x6000

80:030  0:060  Table 131 is present, CPUType=11

80:090  0:060  Change to: 706

80:151  0:060  RSDT 0x9CFD00C4

81:777  1:626  FADT from RSDT: 0x9CFF6000

81:884  0:107  XSDT 0x9CFD0188

81:945  0:060  FADT from XSDT: 0x9CFF6000

82:005  0:060  Xsdt reallocation done

82:802  0:797  old FADT length=10C

82:863  0:060  Found OperationRegion(LFCN, SystemMemory, 9CDDAD98, ...)

82:923  0:060  Found OperationRegion(GNVS, SystemMemory, 9CF7CC18, ...)

83:895  0:972  Found OperationRegion(OGNS, SystemMemory, 9CF7BF98, ...)

83:999  0:103  Found OperationRegion(PNVA, SystemMemory, 9CF7DD98, ...)

84:060  0:060  Found OperationRegion(RCRB, SystemMemory, 0, ...)

84:222  0:161  Found OperationRegion(XHCP, SystemMemory, 0, ...)

84:282  0:060  Found OperationRegion(MCA1, SystemMemory, 0, ...)

84:342  0:060  Found OperationRegion(PSCA, SystemMemory, 0, ...)

84:403  0:060  Found OperationRegion(MCA1, SystemMemory, 0, ...)

84:463  0:060  Found OperationRegion(RPAC, SystemMemory, 0, ...)

84:523  0:060  Found OperationRegion(EPAC, SystemMemory, 0, ...)

84:584  0:060  Found OperationRegion(MBAR, SystemMemory, 0, ...)

84:644  0:060  Found OperationRegion(MDBG, SystemMemory, 9CF78018, ...)

84:704  0:060  Found OperationRegion(LGNS, SystemMemory, 9CF5A000, ...)

84:765  0:060  DSDT found in Clover volume OEM folder: EFI\CLOVER\ACPI\patched\DSDT.aml

84:831  0:065  Apply DsdtFixMask=0x90000000 new way

84:899  0:068     drop _DSM mask=0x0000

84:959  0:060  ========= Auto patch DSDT Starting ========

85:121  0:161  VideoCard devID=0x16168086

85:921  0:799  DisplayADR1[0] = 0x20000, DisplayADR2[0] = 0xFFFE

85:981  0:060  USBADR[0] = 0x140000 and PCIe = 0xFFFE

86:042  0:060  first CPU found at B4C0 offset B4C3

86:102  0:060  score candidate at B4BC

86:162  0:060  score inserted in acpi_cpu_score _PR_

86:222  0:060  Found ACPI CPU: CPU0 And CPU1 And CPU2 And CPU3 And CPU4 And CPU5 And CPU6 And CPU7

  within the score: _PR_

88:427  2:204  Found PCIROOTUID = 0

88:535  0:107  OperationRegion (LFCN...) corrected to addr=0x9CDDAD98

88:595  0:060  OperationRegion (GNVS...) corrected to addr=0x9CF7CC18

90:279  1:684  OperationRegion (OGNS...) corrected to addr=0x9CF7BF98

90:383  0:104    indirect name=PNVB

90:443  0:060  OperationRegion (PNVA...) corrected to addr=0x9CF7DD98

90:504  0:060  OperationRegion (RCRB...) corrected to addr=0x0

91:304  0:799  OperationRegion (XHCP...) corrected to addr=0x0

91:364  0:060  OperationRegion (MCA1...) corrected to addr=0x0

91:443  0:078  OperationRegion (PSCA...) corrected to addr=0x0

91:503  0:060  OperationRegion (MCA1...) corrected to addr=0x0

91:666  0:162  OperationRegion (RPAC...) corrected to addr=0x0

91:726  0:060  OperationRegion (EPAC...) corrected to addr=0x0

91:786  0:060  OperationRegion (MBAR...) corrected to addr=0x0

91:846  0:060  OperationRegion (MDBG...) corrected to addr=0x9CF78018

91:907  0:060  OperationRegion (LGNS...) corrected to addr=0x9CF5A000

91:967  0:060  ========= Auto patch DSDT Finished ========

92:028  0:060  Drop tables from Xsdt, SIGN=DMAR TableID=CB-01    Length=240

92:088  0:060   Xsdt has tables count=21

92:148  0:060   Table: DMAR  CB-01     240 dropped

92:209  0:060  corrected XSDT length=196

92:269  0:060  Patch table: SSDT  CB-01  

92:329  0:060   SSDT len = 0xB74

92:390  0:060  Patch table: SSDT  CB-01  

92:551  0:161   SSDT len = 0x539

92:612  0:060  Patch table: SSDT  CB-01  

92:672  0:060   SSDT len = 0x5AC3

92:733  0:060  Patch table: SSDT  CB-01  

93:530  0:797   SSDT len = 0x342F

93:590  0:060  Drop tables from Xsdt, SIGN=XXXX TableID= Length=0

93:651  0:060   Xsdt has tables count=20

93:711  0:060  corrected XSDT length=196

93:771  0:060   CPUBase=0 and ApicCPUBase=1 ApicCPUNum=8

93:832  0:060  Intel GFX injection not set

93:892  0:060  HDA Controller [8086:160C] :: PciRoot(0x0)\Pci(0x3,0x0) => detected codec: 8086:2808

94:013  0:120  HDA Controller [8086:9CA0] :: PciRoot(0x0)\Pci(0x1B,0x0) => detected codec: 14F1:510F

98:150  4:136  LAN Controller [10EC:8168] :: PciRoot(0x0)\Pci(0x1C,0x2)\Pci(0x0,0x0)

99:412  1:262  stringlength = 744

99:473  0:060  CurrentMode: Width=1920 Height=1080

99:533  0:060  Beginning FSInjection

99:594  0:061  MSR 0x1B0   set to        00000000

99:654  0:060    Force kext: System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext

99:743  0:088      Force PlugIn kext: System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext\Contents\PlugIns\AppleBCM5701Ethernet.kext

99:839  0:095      Force PlugIn kext: System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext\Contents\PlugIns\AppleIntel8254XEthernet.kext

99:955  0:116      Force PlugIn kext: System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext\Contents\PlugIns\AppleIntelI210Ethernet.kext

100:040  0:085      Force PlugIn kext: System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext\Contents\PlugIns\AppleVmxnet3Ethernet.kext

100:115  0:074      Force PlugIn kext: System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext\Contents\PlugIns\AppleYukon2.kext

100:927  0:812      Force PlugIn kext: System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext\Contents\PlugIns\Intel82574L.kext

101:108  0:181      Force PlugIn kext: System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext\Contents\PlugIns\IOEthernetAVBController.kext

101:186  0:077      Force PlugIn kext: System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext\Contents\PlugIns\mDNSOffloadUserClient.kext

101:259  0:073      Force PlugIn kext: System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext\Contents\PlugIns\nvenet.kext

101:337  0:078  Preparing kexts injection for arch=x86_64 from EFI\CLOVER\kexts\Other

101:399  0:062  Preparing kexts injection for arch=x86_64 from EFI\CLOVER\kexts\10.11

101:460  0:060    Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\10.11\ApplePS2SmartTouchPad.kext

101:541  0:081      Extra PlugIn kext: EFI\CLOVER\kexts\10.11\ApplePS2SmartTouchPad.kext\Contents\PlugIns\ApplePS2Controller.kext

101:608  0:066      Extra PlugIn kext: EFI\CLOVER\kexts\10.11\ApplePS2SmartTouchPad.kext\Contents\PlugIns\ApplePS2Keyboard.kext

101:675  0:067    Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\10.11\FakeSMC.kext

101:751  0:076      Extra PlugIn kext: EFI\CLOVER\kexts\10.11\FakeSMC.kext\Contents\PlugIns\ACPISensors.kext

101:823  0:071      Extra PlugIn kext: EFI\CLOVER\kexts\10.11\FakeSMC.kext\Contents\PlugIns\CPUSensors.kext

101:890  0:066      Extra PlugIn kext: EFI\CLOVER\kexts\10.11\FakeSMC.kext\Contents\PlugIns\GPUSensors.kext

101:966  0:076      Extra PlugIn kext: EFI\CLOVER\kexts\10.11\FakeSMC.kext\Contents\PlugIns\LPCSensors.kext

102:149  0:183    Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\10.11\NullCPUPowerManagement.kext

102:247  0:097    Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\10.11\RealtekRTL8111.kext

102:339  0:092  SetStartupDiskVolume:

102:398  0:058    * Volume: 'OS X Base System'

102:458  0:060    * LoaderPath: '<null string>'

102:519  0:060    * DevPath: OS X Base System

103:318  0:799    * GUID = <null guid>

105:020  1:701  Custom boot is using alternate logo

105:125  0:104  Custom boot lock

105:185  0:060  Custom boot framebuffer 0xB0000000 0x7E9000

105:246  0:060  Custom boot GOP: 0x9C16CA80 @0xB07E9000 0x300000 1024(1024)x768

106:261  1:015  Custom boot framebuffer 0xB0000000 0x7E9000

106:469  0:207  Custom boot GOP: 0x9A3477B0 @0xB07E9000 0x300000 1024(1024)x768

106:650  0:181  Closing log

 

 

 

I would be grateful for the advice.

Zydrunas

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Administrators

it could be the image you downloaded is too old change your system date in bios to before  February/14/2016 also your log shows issues with your boot theme  another thing i see is your clover has been regressed to Clover revision: 3320 in your picture it shows you installed 3504.

Link to comment
Share on other sites

Thanks for your commitment and quick response, the last few days I did not have enough time to answer, Sorry

 

I wasnt clear how booting from USB installer happen. I successfully loaded Clover, all in Clover worked, but trying to boot OS X installer from Clover wasnt successful, I ended with black screen with white apple's apple in the middle:

just show that screen and nothing happen, pressing Esc returned to Clover UI. Sometimes black screen with apple stay just some short time and happens automatic computer restart.

 

With changed BIOS date before February/14/2016 I got same or similar result, still ending with black screen and white apple.

Booting without cache with current date in BIOS gave this screen:

post-93202-0-95407700-1462633212_thumb.png

with date before February/14/2016:

post-93202-0-48563100-1462633222_thumb.png

 

For Bronxteck's note "also your log shows issues with your boot theme" I dont know what to say, for me Clover worked flawlessly, probably there is some inconsistency as result of file manipulations what I did.

 

For this "another thing i see is your clover has been regressed to Clover revision: 3320 in your picture it shows you installed 3504" - 

in first post I wrote that first of all I made USB installer with Bootdisk Utility (https://applelife.ru/threads/mac-osx-i-clover-iz-windows-izgotovlenie-zagruzochnoj-flehshki.37189/), in this procedure I used latest Clover version available from Bootdisk Utility itself, that was 3471. I made attempt to equate Clover versions, from this https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot (chameleon, stolen and rebranded)/files/Bootable_ISO/page downloaded CloverISO-3320.tar.lzma, in this archive I found two files: Clover-v2.3k-3320-IA32.iso and Clover-v2.3k-3320-X64.iso, I chose Clover-v2.3k-3320-X64.iso, looks like 64-bit, so I took two folders in root of this ISO: /Library and /usr, and with them replaced same folders in USB installer, now all three folders of bootable partition are the same Colver version, /EFI from OSXLatitude‘s bootpack, /Library and /usr from official Clover page. When I booted from USB installer with those changes, I successfully loaded Clover, then in Clover I pick to load normaly OS X installer, I get such screen:

post-93202-0-93133200-1462633284_thumb.png

then booted without cache and got different screen:

post-93202-0-83188300-1462633327_thumb.png

This screen "locks up" computer, I mean pressing ESC didnt returned to Clover, and even pressing laptop's power button had no effect, I restarted laptop pressing and hold laptop's power button for about 5 seconds.

Link to comment
Share on other sites

Thanks Bronxteck, I tried to load with your edited EFI, but that wasnt successful,

 

then I thought to check OS X 10.11.4 instalation image (5.hfs) integrity, most of the time for big and important programs I check downloaded file integrity before using it, and in this case I thought that I already done that, but I was wrong, given MD5 Hash mismatch.

 

Really sorry, I need redownload that file.

 

I successfully loaded OS X 10.11.4 in VMware, maybe would be more straight way to make USB installer according official documentation in OS X. I will write how to succeed.

 

Thank You

Link to comment
Share on other sites

 Share


×
×
  • Create New...