Jump to content

Clover won't load with apfs.efi


holypaulie
 Share

Recommended Posts

Hello everyone! I have recently updated my xps 13 9343 from sierra 10.12.6 to high sierra 10.13.6. I know my all files are converted to apfs format and I need apfs.efi or apsfdriverloader.efi in EFI clover driversUEFI64 folder to load partition. I have dual boot Windows 10. Once I place those files to that folder, clover won't boot as all. Without those files I can only see Windows partition. So now I am stuck half way. Is there a conflict? What could be wrong?

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Just need to install ApfsDriverLoader-64.efi from Clover install, don't add APFS.efi

Make sure you still have HFSPlus.efi or VboxHfs.efi

 

If you have USB Port limit patch previously, you need to add a new one

image.png

 

Post your Clover folder for review if necessary

Link to comment
Share on other sites

After long time researching I've found a way around. First I reverted back to Sierra and from there I upgraded to High Sierra using startosinstall with NO ConvertToAPFS option in terminal. It worked great :D. I wonder if this trick will work with Mojave 10.14.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...