Jump to content
viktor001

[SOLVED] Intel HD 530 Mobile - HDMI\VGA not working - 10.14.1

Recommended Posts

Dear mates, yesterday I installed Mojave 10.14 on my system. The thing is that HDMI\VGA is not recognised, just when I start the system with cable plugged in. Was fine on Sierra 10.12.6. I saw some port patch, but they are for desktop version, not mobile. Also tried to replace AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer.kext with same kext from Sierra> fixed the problem, but a new problem came up: After sleep PVAP - Hardware encoding broke result in application freezing, video freezing (Safari, yt, pictures, Final Cut, FaceTime, etc.) I can disable Hardware encoding, but then some features not working (Final cut, can't open pictures, thumbnails always loading, etc.).

Using platform-id: 0x191b0000 

 

Use this fix to get VGA/HDMI working: https://www.insanelymac.com/forum/topic/316573-sierra-applegraphicsdevicepolicy-clover-patch/

Last: No audio on HDMI

 

System: Acer Aspire V5-591G-55TU

CPU: i5-6300HQ 2.3 GHz

RAM: 8 GB DDR4 (4+4)

GPU: Intel HD Graphics 530 + GTX 950M (disabled)

OS: Mojave 10.14.1

UPDATE:

Updated to 10.14.1 and my outputs are gone again. > To solve this use the "AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer.kext" from 10.14

 

 

Attaching the clover folder, IOReg

v5_591g-55tu_mojave_clover.zip

MacBook Pro — Viktor.ioreg

Share this post


Link to post
Share on other sites

There's been very little to no support for VGA since Ivy Bridge generation.

 

You can look up the various patching guides posted in the Graphics R&D section for guidance on how to patch your particular SKL framebuffer layout. The principles remain the same since 4th gen Haswell graphics.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for help!

I found your guide, and I looked up my SKLFrameBuffer table, but that was good. Then I patched AppleGraphicsDevicePolicy with Clover and that is worked for me! HDMI & VGA & Internal are working now. 

Patch source: https://www.insanelymac.com/forum/topic/316573-sierra-applegraphicsdevicepolicy-clover-patch/

 

The last thing is HDMI audio, there is no audio on HDMI 

Képernyőfotó 2018-09-28 - 18.34.56.png

Képernyőfotó 2018-09-28 - 18.35.08.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

re:

Updated my system to Mojave 10.14.1 and my VGA/HDMI outputs are gone again, not working. 

Any idea?

Maybe need a kext rollback from 10.14?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×