Jump to content

E7450 Catalina 10.5.4 - only partial bluetooth


MarkyMac
 Share

Recommended Posts

debug_16132 2.zip

Hi folks, have installed Catalina onto E7450 using EFIs from this site.  Have used latest clover and updated key kexts, which facilitated upgrade to 10.15.4, which is all fine.

 

Wifi shows up and works

Bluetooth shows up on System Preferences and in top menu bar, but does not connect.  Was working fine in High Sierra and Mojave, so my chip is definitely Wifi & BT.  

 

Debug attached.  Anyone able to help?

 

thx

Mark

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

In case you have missed it or have not been following Catalina updates, you need an additional kext for BT

BrcmBluetoothInjector.kext <- new additional for Catalina

BrcmFirmwareData.kext <- *Data for Clover kext or *Repo in /L/E

BrcmPatchRAM3.kext  <- change to 3 instead of 2 for Mojave

 

https://github.com/acidanthera/BrcmPatchRAM/releases

Link to comment
Share on other sites

cool.  i had those 3, but had 'repo' in clover, not 'data'.  switching out appears to make no difference.

 

in /EFI/clover/kexts/other i have:-

BrcmBluetoothInjector.kext 

BrcmFirmwareData.kext

BrcmPatchRAM3.kext

 

in /L/E, I have nothing

 

any other ideas?   I can turn the BT on and off now, but it cannot see any devices.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...