Jump to content

Latitude 5510: unable to install macOS


Recommended Posts

Hello,

I own a Latitude 5510 too. I've read this 5510 thread but sadly, all my try outs failed.

My system's specs:

10th gen. Comet Lake i5-10210U
UHD 620 graphics
8GB 3200MHz DDR4 Non-ECC
Intel Wi-Fi 6 AX201 2x2 802.11ax 160 MHz + Bluetooth 5.1

 

Could any of you point me to a working prep. for the macOS install and perhaps the EFI Folder with OC prepared? I'd be thankful. My last Hackintosh was not that hard :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tried it with Big Sur Installer, but the error remains the same

185993975_756366098358593_7078174258151556297_n.jpg

 

 

seems not all opencore files are the same. I updated the the files and now get to:

185926375_1191332601324506_3157292477409554236_n.thumb.jpg.226ec0bce269d5481c49fdb49b6763ae.jpg

 

 

I then tried 

  

On 3/27/2021 at 5:11 AM, murkie said:

@Jake Lo I got around to adding the files you posted. 

 

  • Trackpad works now, however it's laggy and when you first touch it the cursor jumps to a random spot on the screen
  • Trackpad buttons don't work, strangely when I left click and drag on the desktop it starts to drag out a selection square but disappears after about a second, none of the 5 buttons work for anything else though
  • SD card reader works 😀

EFI.7z 19.53 MB · 13 downloads

 

got to press install macos, the apple logo appears but it stuck there seemingly. 

185551562_179023257453231_8593987683286528702_n.thumb.jpg.816733ec595670ffa73817089a2e98af.jpg

 

With no error message, it stays there.

The fans begin to drive high but nothing happens for a very long time 

Link to comment
Share on other sites

I feel foolish to ask - but to which EFI?

The file you added that miss-matching open cores.. the ones from other ones don't install but I don't see where to add it.

 

Would you mind setting me up with an new EFI-Folder ? 

Perhaps @denkteichcan help, too? :)

 

So i took your EFI, updated opencore to match and added the comment. this is the error I get: 

 

the EFI as it stands it too big to attach 

 

opencore-2021-05-15-182235.txt.zip

Link to comment
Share on other sites

Hi you all, I installed Big Sur on my Latitude 5510.

 

specifications:

  • Comet Lake i5-10310U
  • Intel UHD 620 / AMD Radeon RX 640 graphics
  • 16GB DDR4 3200MHz RAM
  • M.2 2230 NVME SSD (Gen3 x4)
  • Realtek ALC3204 audio
  • Intel I219LM Gigabit Ethernet
  • Intel AX201 wireless

 

I first installed Catalina via OpenCore. Then I updated to Big Sur via the AppStore. 

 

What works:

  • keyboard backlight, volume buttons, hotkey.  Fn keys for brightness
  • internal speakers, microphone and camera works
  • battery level
  • Ethernet

 

What does not work:

  • graphics acceleration
  • trackpad
  • headphone input
  • wifi & bluetooth
  • HDMI
  • sleep and wake

 

It's really weird, I never had this kind of problem with my other Hackintoshes.
Could someone please help me?
Thank you in advance for your answers.
Cheers

 

Capture d’écran 2021-05-17 à 01.13.50.png

 

Latitude 5510 Hack.ioreg config.plist.zip

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share


×
×
  • Create New...