Jump to content
Nancy10

Dell lattitude 7480 - Mojave install : need help

Recommended Posts

hey !

 

I am trying to install mojave on my Lattitude 7480, i just got it and i need to install Mojave on it. 

 

here is my config

SSD : Samsung PCIe x2 PM961 NVMe

CPU :  i7 7200U VPro

GPU : Intel HD GRaphics 620

SCREEN : 1920 X 1080

 

 

i also attached a DXDiag txt resume.

 

What i want is an existing clover config that i can use to have less problems installing.

 

 

DxDiag.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Nancy10

Try my Mojave guide here

Use this bootpack, files goes into /EFI/Clover replacing the default installed by Clover

Kexts in ../kext/Other/CopyToLE should be copied to /Library/Extensions after installation as part of post install.

Good luck

7480_HD620.zip

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Jake Lo said:

@Nancy10

Try my Mojave guide here

Use this bootpack, files goes into /EFI/Clover replacing the default installed by Clover

Kexts in ../kext/Other/CopyToLE should be copied to /Library/Extensions after installation as part of post install.

Good luck

7480_HD620.zip

Jake Lo, you are the best! 

Do some change in you config , and succsesfuly load high sierra with watevergreen kext! 

Thank you! 

 

Work almost all: 

CPU scaling

Video with HDMI output 2560 x 1440

Sound speaker stereo

Headphones sound

Mic (Siri also work)

Touchpad with some two fingers gesture 

Full level backlight

Wifi and bluetooth (wifi card replace with dw1560 - BCM94352Z)

Ethernet card

USB port

Sleep

Touchscreen

Not working

fingerprint sensor

cardreader

NFC

 

Now i have working config on 7480: last kext update, last clover binary update, ready to Mojave upgrade!

Here is full working config: catmat_7480_mojave_ready.zip

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it a problem if my drive is 4K aligned ? it is an SSD : a Samsung PM961 256 GB

 

EDIT:  I used your Plist, kexts and ACPI patches and got this error (img).

IMG_20190210_174017.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, catmater said:

Jake Lo, you are the best! 

Do some change in you config , and succsesfuly load high sierra with watevergreen kext! 

Now i have working config on 7480: last kext, last clover binary, ready to Mojave upgrade!

Thank you! 

Work almost all: 

Video with HDMI output

Sound Speaker stereo

Headphones sound

Mic (Siri also)

Touchpad with some two fingers gesture 

Full level backlight

Wifi and bluetooth (wifi card replace)

 Here is full working config: catmat_7480_mojave_ready.zip

Your config fixed the BlockSize warning problems but got into a loop of re-spawning services here is a pic 

 

IMG_20190210_180018.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Bronxteck said:

4k alignment should not be an issue.

if it's not the 4K alignment, what could the disk error be ?

 

EDIT : it seems it couldn't mount the disk2. I had this error before but it was after the installation already started (when choosing the drive to install on).
 

I am running windows on the same SSD already and I have a petition formatted to NTFS (don't think that is a problem right ?).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×