Jump to content
PayPal donations: [email protected] ×
JmW

Dell Latitude 3400: guidance required to install macOS

Recommended Posts

<_< This is described in very detailed manner in many posts/threads. Please make the effort to look things up. Our forum has a Search facility and there's always Google...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can share mine if it will be helpful, but some things to note:

  1. Config'd for DW1820A chipset
  2. I haven't figured out how to get bluetooth or ethernet working yet

I really don't consider my clover config/folder complete yet but it is definitely usable and works great.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dell Dude

Sharing your files to fix iMessage is a bad idea. Each system should have it's own unique serial # and other factor. Ethernet must be set as en0 and wifi as en1 or en2..etc.

 

As for you BT and Ethernet

Try this for BT, try this. Remove all other kexts you have added for BT

What ethernet does system have?

If Intel, try IntelMausiEthernet.kext or IntelMausi.kext

For Realtek, try RealtekRTL8111.kext

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jake Lo

 

Thanks for the tips!

 

Quote

Try this for BT, try this. Remove all other kexts you have added for BT

 

Tried these kexts but they don't seem to be activating bluetooth.

 

Quote

What ethernet does system have?

 

Not sure, I'll boot to Linux later to confirm and then will give your suggestions a go.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jake Lo

 

Got Bluetooth and Ethernet (Realtek) working with the kexts you shared. Thanks! Didn't clear kextcache the first time.

 

My battery life seems to be quite a bit shorter than on Linux. Any thoughts on how I can troubleshoot the battery life?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm following in this topic and success to install Catalina on my Dell Latitude 3400,
but my problem when plug-in an apple headphone
the system showing headphone but no sound on headphone

working : sound but headphone not work
mic
lan
bluetooth
hdmi port and sound
trackpad

special thanks : Jake Lo and every body 
Thanks you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...