Jump to content

[D630] Installation Freeze at 19 minutes - ML


Wave
 Share

Recommended Posts

Hello OSXLatitude forumers,

I almost hackintosh a Dell Latitude D630

b7099064588788420b665a7383731a9f.png

 

Here are my installation method :

 

1: Make the USB installer by using MLPostfactor and Mountain Lion App 10.8.3

2: Install bootloader to the USB installer

3: Take kext from bootpack provided here and replaced it with the default in the installer

4: Change SATA from ATA to AHCI

5: Boot with the bootflag -v

6: Successfully booted, directly go to Disk Utility and format my HDD

7: Go to installation, selected the drive, and the install process begin

8: Freeze at 19 minutes left!

 

 

I have done this process many time. When install, it WILL freeze at 19minutes left. I left the laptop for 8 hourse, still hang. What should i do?

 

Also, usually I can move the cursor. But when it freeze, I cant move the cursor and the progressbar of the installation didnt move at all. Stuck forever

 

What the fix guys?

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

The guide that's in the Supported Models with Guides sub-section...
 
You must have noticed that there was no ML bootpack for the X3100-based D630 models and that's because that old GPU (and several other obsolete ones) is not supported after Lion.
 
The guide I refer to makes a particular use of MLPF to install ML on the GMA-based systems whilst retaining full graphics support.

 

Remember to search the forum before posting as answers may already exist for your particular issue or query.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

The guide that's in the Supported Models with Guides sub-section...

 

You must have noticed that there was no ML bootpack for the X3100-based D630 models and that's because that old GPU (and several other obsolete ones) is not supported after Lion.

 

The guide I refer to makes a particular use of MLPF to install ML on the GMA-based systems whilst retaining full graphics support.

 

Remember to search the forum before posting as answers may already exist for your particular issue or query.

 

I try the same guide and it works. Just my wifi didnt work and also when using EDP 6, it says current bootpack provided didnt support mountain lion

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Ok, well it's a long tilme since I had to use EDP on those machine since my installations date to over a year ago. In the present case, I would not use EDP in that case, just add  your required kexts as necessary to /E/E and run myFix (quick).

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...